Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ!!!...

Ιδού! δυο μαργαριτάρια – εκπλήξεις από την νέα ιστοσελίδα www.alampia.gr του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας (δια χειρός «χημικού»!..)
            Και ξαφνικά μας προέκυψε η ανωτέρω Ιστοσελίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ που μας εξέπληξε ευχάριστα και δυσάρεστα. Ευχάριστα μεν, γιατί η τεχνολογία πρέπει να τίθεται στη υπηρεσία της Δίβρης και τους συγχαίρουμε γιαυτή την σημαντική πρόοδο. Λίαν δυσάρεστα δε γιατί ένας ολόκληρος Σύλλογος, δια χειρός (όπως λέμε …δια χειρός Κόντογλου!!) του συντάκτη του με την ονομασία  Himikos (κατά κόσμο Θεόδωρος Ηλιόπουλος) στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ μας σερβίρει δυο απίθανα μαργαριτάρια, που θίγουν το διβριώτικο φιλότιμο και την ιστορική αλήθεια.
            Το ένα μας παρουσιάζει ως φαινόμενο με επαίνους και παράδειγμα προς μίμηση (!!!) τον σημερινό Δήμαρχο Λασιώνος κ. Παπαντώνη, το άνθρωπο που πολέμησε λυσσωδώς τη Δίβρη και έθαψε κυριολεκτικά την δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Δίβρη και το έστειλε στο Σιμόπουλο το 1985, που εμπόδισε να γίνει ο ενιαίος Δήμος Λαμπείας το 1998 και φυσικά πρόσφατα ήταν και ο «νεκροθάφτης» του Ορεινού Δήμου που δεν έγινε εξ αιτίας του.
            Το δεύτερο έχει να κάνει με την ιστορική αλήθεια. Εμφανίζει μια φωτογραφία του μεγαλεμπόρου της Πάτρας  και ευεργέτη της Ορεινής Ηλείας, διβριώτη Επαμεινώνδα Πετραλιά (προ-προπάππου της σημερινής πολιτικού κ. Φάνης Πετραλιά), ενώ στο κείμενο αναφέρεται στο εγγονό του εικονιζομένου Επαμεινώνδα Πετραλιά (πατέρα της Φάνης Πεταλιά). Δεν βαριέσαι ένα αιώνας διαφορά δεν λέει τίποτα!…
Για του λόγου το αληθές, απολαύστε τα…
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
Πριν 30  περίπου χρόνια γνώρισα  ένα νέο, δραστήριο, θετικό και έξυπνο άνθρωπο, σύντομα αυτός ο νέος έγινε ένας ικανός Πρόεδρος Κοινότητας και λίγο αργότερα ένας επιτυχημένος Δήμαρχος. Στις πρόσφατες αυτοδιοίκητες εκλογές συμετείχε ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ Θύμιου Κοτζιά, και βγήκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.  Συγχαρητήρια  κ. Αντιδήμαρχε.
Υ.Γ. Είναι κρίμα το ότι στο ψηφοδέλτιο του κ Κοτζιά δεν υπήρχε και ένας Βασίλης Παπαντώνης απο τον πρώην Δήμο Λαμπείας.
Himikos
Επαμεινώνδας Πετραλιάς
Ο Επαμεινώνδας Πετραλιάς (1908 - 1977) γεννήθηκε στην Πάτρα και κα ταγόταν από την Δίβρη - Λαμπεία Ηλείας. Ήταν γόνος της ιστορικής οικογενείας των Πετραλιάδων με πολιτική και πνευματική παρουσία από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους έως σήμερα.
Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) για την Ελλάδα κατά τα έτη 1975 - 1977, καθώς  και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Επίσης έχει διατελέσει Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων, θέση που σήμερα κατέχει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μίνως Κυριακού.
Υ

2 σχόλια:

  1. Επιτρέψτε μου να σας διορθώσω. Ο προπάππος της Φάνης είναι ο Νικόλαος Πετραλιάς και όχι ο Επαμεινώνδας. Ο Επαμεινώνδας Πετραλιάς (1908 - 1977) είναι γιός του βουλευτή Θάνου Πετραλιά και εγγονός του Νικολάου Πετραλιά, εμπόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Λυδήριε (σ.σ. πολυ θα ήθελα να μάθω πόθεν το εντυπωσιακό προσωνύμιο!)
    Πράγματι έτσι είναι, Νικόλαος. Εκ παραδρομής γράφτηκε προ-προπάπος, αντί πρόγονος. Αλλά η παρατήρηση έγινε για την φωτογραφία που ήταν όχι του Επαμεινώνδα (1908-1977)αλλά του προγόνου του Επαμεινώνδα (της ιδίας οικογένειας), μεγαλεμπόρου των Πατρών και ευεργέτη της Δίβρης και της ορεινής Ηλείας. Με την ευκαιρία μάθε ότι πριν 20 χρόνια το περιοδικό "ΔΙΒΡΗ" δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία με κείμενο από εφημερίδα του προπερασμένου αιώνα.
    Σωτ-Σωτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή