Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η "ΚΑΠΕΛΗ" ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...


Αεροφωτογραφία του θεσπέσιου δάσους που όσο πάει και μικραίνει...



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                        ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία Τηλ 6972295293                                       Λαμπεία (Δίβρη) 18 Ιουλίου 2011
   Αρ. πρωτ. 1990
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς
1. Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο
2. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
3. Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Απ. Κατσιφάρα
4. Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας κ. Ευ. Κοτζιά
5. Επιθεωρητή Δασών Περιφ. Δυτ. Ελλάδος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιβαλλοντικές – Πολιτιστικές οργανώσεις και ΜΜΕ

ΕΑΛΩ Η ΚΑΠΕΛΗ!!...
Ποιος έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση του θηριώδους Φεστιβάλ στο θεσπέσιο δρυοδάσος της Φολόης Ηλείας;

Κύριοι αρμόδιοι
            Η είδηση ότι εντός των ημερών επελαύνουν «οι βάρβαροι» για να καταλάβουν επί 10ήμερο στο δάσος της Κάπελης (Φολόης), έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην ορεινή Ηλεία.
            Οι απρόσκλητοι απανταχού της γης (κατά δήλωσή τους) θιασώτες του …«μουσικού μας πολιτισμού» με την ονομασία  Music and Cultural Festival θα στήσουν εκεί στο δάσος μας ένα θηριώδες «πολυκατάστημα» όπου θα πωλούν (επί χρήμασι βεβαίως-βεβαίως) ό,τι ποθεί η ψυχή του κάθε ψευτο-κουλτουριάρη ή του κάθε αφελούς «ελληναρά της ανάπτυξης» επισκέπτη τα πάντα. Από «μοντέρνα τέχνη», ολονύκτιο ξεφάντωμα, άφθονο αλκοόλ μέχρι και παντοειδείς ψυχοαπολαυτικές  αποδράσεις, ενώ παράλληλα θα καταστρέφεται και θα λεηλατείται το πανέμορφο δάσος.
            Και ρωτάμε τους καθύλην αρμόδιους: Από ποιον πήραν άδεια οι οργανωτές; Από το Υπουργείο Πολιτισμού; Από το ΥΠΕΚΑ; Από την Περιφέρεια; Από τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας; Και η αρμόδια και υπεύθυνη Δασική Υπηρεσία πώς επιτρέπει να γίνει η άλωση ενός μοναδικού χώρου που έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους και ΝΑTURA 2000;
            Ποιος είπε στους διοργανωτές ότι οι ένοικοι του δάσους Κένταυροι και οι Δρυάδες και Αμαδρυάδες νύμφες θα τους καλοδεχτούν; (καλά, ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας, και η τοξεύτρα θεά Άρτεμις –που επικαλούνται οι ανιστόρητοι στη διαφήμισή τους- κατοικούν πολύ ψηλότερα, στον Ερύμανθο και τα ιερά Λάμπεια όρη και θα γελάνε εις βάρος τους).
            Κύριοι αρμόδιοι
Εμείς οι ενεργοί πολίτες (απανταχού συμπολίτες ορεινοί Ηλείοι, γρηγορείτε!!...)
που ταχτήκαμε να προστατεύουμε το δάσος μας, που είναι το ίδιο μας το σπίτι, η ίδια η ψυχή μας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, ότι δεν θα επιτρέψουμε την «βάρβαρη» κατάληψη και την ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίησή του.
            Περιμένουμε την άμεση και καταλυτική παρέμβαση της Πολιτείας και του Δήμου.
Και απάντησή σας
Μετά τιμής
ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(εκδότης του ιστορικού λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»)
Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι τη στιγμή αυτή ουδείς υπέυθυνος ή ανευθυνοϋπέυθυνος αρμόδιος απάντησε!... Πλην, ας είναι βέβαιοι οι ολετήρες της Φύσης και του Πολιτισμού ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν. Και μια τελευταία ερώτηση: το Δημοτικό Συμβούλιο της Αρχ. Ολύμπίας πήρε κάποια απόφαση για το θέμα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου