Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ "ΙΕΡΑ ΛΑΜΠΕΙΑ ΟΡΗ" ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ...



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «διβρη»
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ                    ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»                    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΚΔΟΣΗ



ΗΜΕΡΙΔΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΓΙΟΡΤΗ
στο Γήπεδο Μπάσκετ της Δίβρης

"'"Λάμπεια, ήν δε το όρος τούτο ιερόν του Πανός..."  (περιηγητής ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Αρκ.κ. 24, γεωγράφος ΣΤΡΑΒΩΝ Β8) 


Μια μερική άποψη της Δίβρης που την στεφανώνουν τα "Ιερά Λάμπεια όρη"
( Από το σημείο που θα γίνουν οι εκδηλώσεις με πανοραμική θέα στην πανέμορφη νύμφη του Ολωνού)




Το γήπεδο Μπάσκετ στη είσοδο της Δίβρης όπου θα γίνει
η Εκδήλωση -Γιορτή



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Η ΠΕΕΔ και το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ σε συνεργασία με το περιοδικό «ΔΙΒΡΗ», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους, για το φετινό καλοκαίρι  πραγματοποιούν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας Λαμπεία (Δίβρη)

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 και ώρα 7μ.μ.

Μια ΗΜΕΡΙΔΑ και ξεχωριστή ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΓΙΟΡΤΗ με πολιτιστικό–αθλητικό, κοινωνικό και ειρηνιστικό περιεχόμενο. Ο τίτλος του κεντρικού θέματος της Εκδήλωσης είναι:

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ»

Θα μιλήσουν εκλεκτές και γνωστές προσωπικότητες του Αθλητισμού, των Γραμμάτων και του Ειρηνιστικού Κινήματος:
·         Ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) με θέμα: «Σύγχρονη κοινωνία και Αθλητισμός»
·         Ο κ. Λαοκράτης Βάσσης, συγγραφέας - πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού «Εντελέχεια» με θέμα: «Αρχαία Ολυμπία – Ολυμπιακό ιδεώδες και μαθητιώσα νεολαία»
·         Η κ. Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, συγγραφέας -πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής Απειλής, Ελληνικού κλάδου της IPPNW (Διεθνούς Οργάνωσης βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης το 1985) με θέμα: «Πόσο ειρηνική είναι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας μετά το Τσέρνομπιλ και την Φουκουσίμα»
·         Ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος, Λέκτορας της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων με θέμα: «Γιώργος Βασιλακόπουλος, ένας συμπατριώτης που γράφει ιστορία στον Αθλητισμό»
Παράλληλα:
Θα τιμηθεί ο συμπολίτης μας (Διβριώτης την καταγωγή)

Γιώργος Βασιλακόπουλος
Για την μεγάλη του προσφορά στον Αθλητισμό της χώρας και της Ευρώπης αλλά και στον τόπο της καταγωγής του την Δίβρη και την περιοχή της ορεινής Ηλείας. Και θα αναρτηθεί στο Κοινοτικό Γήπεδο πινακίδα με το όνομά του.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΑ "ΙΕΡΑ ΛΑΜΠΕΙΑ ΟΡΗ" ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ...

Προσκαλούμε
Όλους τους συμπολίτες και φίλους της Δίβρης
Να μας τιμήσουν με την παρουσία τους

Θα είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για μας να συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει και ο Δήμος της Παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας, μια και το περιεχόμενο της Εκδήλωσης είναι σύμφυτο με τις πανανθρώπινες αξίες που ο Δήμος μας ενσαρκώνει.
        Ο αξιότιμος Δήμαρχος της Αρχ. Ολυμπίας έχει προσκληθεί να κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Εκδήλωσης.

*Θα ακολουθήσει πλούσιο ΜΟΥΣΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και θα προσφερθεί το καθιερωμένο «διβριώτικο φίλεμα» (μπομπότα με τουλουμοτύρι, ντόπια γλυκά και ποτά)

Συμμετέχει το χορευτικό του
ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ          
 Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ «ΔΙΒΡΗΣ»

 (Τηλ. Επικοινωνίας: 6972295293)


Υ.Γ. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό, ότι ο εκλεκτός συμπολίτης μας κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος κατά την θητεία του ως Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού την δεκαετία του 1990 χορήγησε σεβαστό χρηματικό ποσό για την κατασκευή  εξ ολοκλήρου του ανωτέρω Γηπέδου, σε χώρο (θέση «τούμπι» ή «κρόνιον») που είχε παραχωρηθεί από την Κοινότητα Λαμπείας στην Ένωσή μας για την δημιουργία του Πνευματικού μας Κέντρου, κι εμείς το διαθέσαμε στην ΓΓΑ. Επειδή μέχρι σήμερα ο κ. Γ.Β. δεν έτυχε καμιάς τιμής εκ μέρους μας, ούτε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, θέλουμε να καλύψουμε την παράλειψη με τη φετινή μας Εκδήλωση.




1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κύριε Σωτηρόπουλε,
    κάποιες άμεσες κοινωνικές υποχρεώσεις μέ υποχρεώνουν νά παραμείνω στήν Πάτρα, καί, δυστυχώς, δέν θά μπορέσω νά παρευρεθώ στήν ωραίαν εκδήλωσή σας.
    Τίς ευχές μου γιά καλήν επιτυχία.
    ΄Αγγελος Λιβαθηνός
    εκ Καρδαμά.
    6978197763

    ΑπάντησηΔιαγραφή