Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΒΡΗ", ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...


Το περιοδικό «ΔΙΒΡΗ»

Εύχεται στους απανταχού διβριώτες
(Ηλείας, Βορ. Ηπείρου, Φθιώτιδας …και Κάτω Ιταλίας)
και φίλους μας
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ειρηνικό, δημιουργικό το
 ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2012 
και λιγότερο επώδυνο από τους ολετήρες (ντόπιους και «τροϊκανούς»)  της  εθνικής και ατομικής μας αξιοπρέπειας και υπόστασης

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!...
Συγκινητική παρότρυνση για συνέχιση της έκδοσης πάση θυσία
Λόγια εκτίμησης κι αγάπης στο περιοδικό «ΔΙΒΡΗ»
            Πρέπει να το ομολογήσουμε. Στα 33 χρόνια που εκδίδεται και κυκλοφορεί το Περιοδικό μας, πρώτη φορά αισθανθήκαμε τέτοια συγκίνηση και ικανοποίηση. Και εξηγούμεθα. Ως γνωστόν, όπως ενημερώσαμε στο προηγούμενο τεύχος αυξήθηκαν τα ταχυδρομικά τέλη αποστολής υπέρμετρα και υπήρχε ο κίνδυνος να σταματήσει η έκδοση και να κλείσει ο κύκλος της ζωής του. Μάλιστα γράψαμε με πόνο καρδιάς και κάποιες εναλλακτικές προτάσεις.
            Ειλικρινά δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση από τους συνδρομητές και αναγνώστες της «ΔΙΒΡΗΣ». Τέτοια συμπαράσταση με γραπτά και τηλεφωνικά μηνύματα για συνέχιση της έκδοσης με την νέα προταθείσα αύξηση της ετήσιας συνδρομής (από 20 σε 30 Ευρώ) που όπως είναι φυσικό μας βάζει μπροστά στο υπέρτατο καθήκον μας, να συνεχίσουμε πάση θυσία.  Και θα συνεχίσουμε, ελαττώνοντας τον αριθμό των εκδιδόμενων τευχών από 1200 σε 500, ταχυδρομώντας με τα νέα τέλη στους τακτικούς συνδρομητές από 800 τεύχη που στέλναμε σε 300, αποστέλλοντας ΔΩΡΕΑΝ επιλεκτικά μόνο σε Σχολεία και μικρό αριθμό προσωπικοτήτων των Γραμμάτων, των Τεχνών, της Επιστήμης και της Διανόησης φίλων της «ΔΙΒΡΗΣ» και σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να στείλουν συνδρομή, αρκεί να μας το δηλώσουν, που θέλουν οπωσδήποτε να το παίρνουν.  
            Και σα να μη έφτανε αυτό το σχεδόν ομαδικό μήνυμα, ήρθαν και κάποιες Επιστολές από ανθρώπους ξεχωριστούς της Επιστήμης και των Γραμμάτων αλλά και απλούς προσκυνητές της αγνής λαϊκής ψυχής, φύλακες της ελληνικής παράδοσης που δημοσιεύουμε, εκφράζοντας τις άπειρες ευχαριστίες μας. Αυτό είναι τελικά που μένει από μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1978 από εσωτερική  παρόρμηση και από αγνή πατριωτική …«διαστροφή»  κι αγάπη στα μικρά, φτωχά μα περήφανα ιστορικά χωριά μας.
Ο ΕΚΔΟΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου