Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Θαυμάστε τους! Απολαύστε τους! Δοξάστε τους!...ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ …ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ
Οι κεφαλές της Ηλείας, αφέντες κι εξουσιαστές μας, σε μια ... "ωραία ατμόσφαιρα"!
Θαυμάστε τους! Απολαύστε τους! Δοξάστε τους!...

Και μαζί τους ο διαβόητος Πανταζής Χρονόπουλος (sic!)
            Ομολογώ, ότι έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας εκτεταμένα ρεπορτάζ των Ηλειακών εφημερίδων με πηχυαίους τίτλους «φαγωμάρα για την Ολυμπία Οδό», «άδοξο τέλος για Ολυμπία Οδό» και άλλες με φερετζέ «αγώνας μέχρις εσχάτων για Ολυμπία Οδό» κλπ. Πομπώδεις τίτλοι, με την κυριολεκτική έννοια που αποδίδεται στη θυμοσοφία του λαού μας με τη φράση «έβγαλαν στη ρούγα τις πομπές τους». Το περιβόητο ραντεβού Τζαβάρα-Σαμαρά (που θα γινόταν αμέσως) στο απόγειο των αλληλο-τοποθετήσεων.
Και τι δεν ακούστηκε εκεί μέσα. Ο υπερφίαλος Υπουργός (επί του Πολιτισμού, παρακαλώ!) να επιτίθεται λάβρος κατά κυβερνητικού βουλευτή της παρατάξεώς του (…και ολίγον κατά Χατζηδάκη) αλλά και εναντίον συγκυβερνητικού και τούμπαλιν. Συγκυβερνητικός βουλευτής κατά πάντων και πασών, ο Περιφερειάρχης αμή-«χανος» με εξάρσεις ομοψυχίας, ο Αντιπεριφερειάρχης (υπό το βάρος των 50χρονων πρόσφατων καταδικών) λίαν «ευγενικός» και πυροσβέστης του αλληλοφαγώματος… Η επερωτώσα επί παντός του επιστητού βουλευτής το «βιολί» της για διαπραγματεύσεις και  περιβαλλοντικές φιοριτούρες, άλλος κυβερνητικός βουλευτής κήρυκας της ομόνοιας (λόγω χριστιανικής αγωγής προφανώς), ο Δήμαρχος Πύργου απήγγειλε στίχους του Διονυσίου Σολωμού!…
Με λίγα λόγια ήταν όλοι τους υπέροχοι, ήταν όπως έλεγε ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος «μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα»!...
Μήπως γνωρίζει κανένας τον έξω αριστερά κύριο από την "Σούγκαρ Τάουν";
 Και κοντά τους ως απαραίτητος μαϊντανός ο γνωστός και μη εξαιρετέος καταργημένος Δήμαρχος Ζαχάρως και με τη βούλα της Πολιτείας, Πανταζής Χρονόπουλος (!!!). Αλήθεια τι γύρευε  εκεί σε αυτή την ωραία σύναξη; Και δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον αποπέμψει ή τουλάχιστον να τον απομακρύνει από τα επίσημα έδρανα; Αλλά προφανώς, «όμοιος, ομοίω αεί πελάζει» ή … «βελάζει» (όπως έλεγε και ο σοφός παπάς του χωριού μου Παπανίκος). Και για να είμαστε δίκαιοι, έλειπε από τη θλιβερή σύναξη η βουλευτής της Αντιπολίτευσης κάνοντας  μια δήλωση και έτσι διασώθηκε από τον διασυρμό.
Αυτοί λοιπόν είναι οι Ηλείοι αφέντες και εξουσιαστές μας, ας τους λουζόμαστε τώρα γιατί εμείς τους βάλαμε  εκεί που είναι. Ας προσέχαμε. Και αντί να αλληλοτρώγονται ως «κυρά Κατίνες» της γειτονιάς (συγνώμη κυρά Κατίνα μου…, εσύ τι φταις;) για το ποιος φταίει, ποιος έχει και δεν έχει την ευθύνη,  να τους πούμε εμείς οι πολίτες τι είναι το δέον να πράξουν. 
Να υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους από το Κοινοβούλιο, την Περιφέρεια, τους Δήμους και τα λοιπά αξιώματα για να δει ο Σαμαράς, ο Χατζηδάκης και ο κάθε Στουρνάρας κατά που θα σάξουν!... Μόνο έτσι θα δούμε «το φως» της Ολυμπίας Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου