Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΜΑΪΟΣ 2017: ο "ΤΕΛΑΛΗΣ" ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ ενημερώνει για τα νέα της Δίβρης


ΜΑΪΟΣ  2017


Ο "ΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ

Γιάννης Τσετσέλης"

ενημερώνει για  τα νέα της Δίβρης 


 Η ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ

( Έτος 5ο - ΜΑΪΟΣ 2017 - Aρ. Φύλλου 52)

Όταν ο Δήμος Αρχ.Ολυμπίας, οιυπεύθυνοι κρατικοί παράγοντες, η τοπική κοινωνία και η Κοινότητα  κοιμούνται και αδιαφορούν, εμείς επαγρυπνούμε και ενδιαφερόμαστε...
Και δια της εφημερίδας με τον ανωτέρω τίτλο:

 Θα σας ενημερώνουμε για μικρά και μεγάλα 

θέματα της κωμόπολης 


ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
            Γιατί διαλέξαμε, αυτό το περίεργο τίτλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας;
            Ο Γιάννης Τσετσέλης, για όσους δεν τον γνώρισαν, ήταν μια εμβληματική μορφή, μια «γραφική» (με την πιο καλή έννοια) φιγούρα της παλιάς καλής Δίβρης που έζησε και άφησε το ίχνος του επί πολλές δεκαετίες τον περασμένο αιώνα. Ενδεχομένως το όνομα «Τσετσέλης» να έχει περάσει σε πολλούς με κάποια απαξία, ως ενός φτωχού, καταφρονεμένου και όχι έξυπνου συμπολίτη μας. Ήταν όμως, από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες που άφησαν εποχή στην ιστορική κωμόπολη. Ελπίζουμε να δοθεί ευκαιρία να γράψουμε για την ψυχοσύνθεση, την καλοσύνη και να ξετυλίξουμε κάποιες ενδιαφέρουσες σημαντικές πτυχές της πολυσήμαντης αυτής προσωπικότητας, με τη διήγηση περιστατικών (το πλείστον σπαραξικάρδιων)  που σημάδεψαν όχι μόνο τον ίδιο αλλά όλη την τοπική κοινωνία της Δίβρης. Σήμερα θα περιοριστούμε σε λίγα.
            Ξεκινώντας αυτή τη μόνιμη ενημερωτική στήλη κάνουμε γνωστό στους εκλεκτούς αναγνώστες της «ΝΕΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ», ότι ο Γιάννης Τσετσέλης ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ο επίσημος εκφωνητής, ο τελάλης της Δίβρης, δηλ. ο άνθρωπος που διαλαλούσε με την χαρακτηριστική και πολλές φορές ακατάληπτη φωνή του («ψεύδιζε» λίγο), όλα τα σημαίνοντα γεγονότα και τις ανακοινώσεις (ως είδος μεγαφώνου) που αφορούσαν τοπικά προβλήματα της Κοινότητας, χαρούμενα ή άσχημα νέα της ζωής της κωμόπολης, η αναγγελία προσωπικής εργασίας, η διανομή νερού για άρδευση κλπ, κλπ. Ήταν με λίγα λόγια η φωνή της συνείδησης της «Αγοράς» της Δίβρης. Ο ίδιος σχεδόν μοναχικός στη ζωή του και πάμφτωχος, για πολλές δεκαετίες ήταν ο «θεληματάς» (κι εδώ με την καλή έννοια) για να εξασφαλίζει τον επιούσιον άρτον και μάλιστα έχει μείνει παροιμιώδες σε διβριώτες και παραθεριστές (στους οποίους ήταν συμπαθέστατος) το περιβόητο «τσετσελόσημο» όπως είχε καθιερωθεί να λέγεται το φιλοδώρημα ή μπουρμπουάρ που έπαιρνε   ευχαρίστως όποιο κι αν ήταν και χωρίς γογγυσμόν…

Τα θέματα που θα παρουσιάζουμε θα είναι τηλεγραφικά διατυπωμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα συλλέγουμε, μαζί με τις συνοδεύουσες φωτογραφίες (παλιές και σημερινές) Σε μερικά θα υπάρχει μεγαλύτερη έκταση, ιδίως όταν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα. Η χαρακτηριστική φωνή του αείμνηστου Γιάννη Τσετσέλη θα αντηχεί στεντόρεια σε λόγγους και λαγκαδιές όπως τότε, τον παλιό καλό καιρό…        Συνεχίζουμε.

 Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ο τελάλης της Δίβρης, Γιάννης 
Τσετσέλης» ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΕ 
ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΙΒΡΗ»

Η «ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ» του «ΤΕΛΑΛΗ»

ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ...


 Παραβολών αλήθειες
Γράφει η Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Στα χωριά της Πελοποννήσου ιστορούν ότι κάποτε ένα ανδρόγυνο διαφώνησε στην απάντηση του ερωτήματος «με τι θερίζουμε;» Ο παντογνώστης σύζυγος έλεγε «με το δρεπάνι» ενώ η γυναίκα του επέμενε «με το ψαλίδι». Η λογομαχία γρήγορα εξελίχθηκε σε καυγά κι ο άνδρας για να την πείσει, αφού την καταχέριασε, απελπισμένος της βούτηξε το κεφάλι στο νερό για να κάμψει το πείσμα της.
-Με τι θερίζουν τη ρώτησε σ’ έκφραση ύστατης γενναιοψυχίας ενώ την έπνιγε κι η δύσμοιρη -ω του γυναικείου παραλογισμού!- αδύναμη ν’ αρθρώσει υποβρυχίως ύψωσε το χέρι και με το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο ψαλίδισε τον αέρα σαν ύστατη απόκριση.
Η παραβολή πλάστηκε απ’ τη λαϊκή σοφία για να διδάσκει πού καταλήγουν οι πεισματάρες γυναίκες και να καταδικάσει την εμμονή σε παράλογες αντιλήψεις.
Σε προσεκτικότερη ανάγνωση καταγράφει την ανδρική έλλειψη πειθούς, την τάση του άνδρα να καταφεύγει στη βία ακόμη και για τη λύση ενός θεωρητικού ερωτήματος. Η αφορμή του καυγά αφορά τα σύνεργα ταμπού των δυο φύλων, το δρεπάνι με το οποίο κυρίως ο άνδρας θερίζει και το ψαλίδι που χρησιμοποιείται βασικά σε γυναικείες ασχολίες από το ράψιμο ως το ψαλίδισμα του ομφάλιου λώρου.
 Έτσι το λαϊκό παραμύθι αναδεικνύεται σε συμβολική αντιπαράθεση δυο κόσμων, η εμμονή της γυναίκας στον παραλογισμό κλείνει επαναστατικά σπέρματα, ενώ η βίαιη επιβολή του εμπειρικού ως αλάθητου καταγράφεται ως ύψιστος παραλογισμός. Η Αλήθεια δεν είναι αυτονόητη και το σωστό διαχέεται στο λάθος. Ο θερισμός με ψαλίδι ανάγεται σε υπερρεαλιστική θεώρηση μιας θηλυκής αίρεσης, ενώ η πραγματικότητα του δρεπανιού θυμίζει την εικονογράφηση του θεριστή χάρου. Κι η γυναίκα πάντα πνίγεται στα ίδια λάθη.v Τα δώρο του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» που ετοιμάσαμε να δώσουμε στον ΠτΔ κατά την επίσκεψή του εκεί, αλλά δόθηκε στην ταβέρνα της Δεξίωσης…
(σ.σ. επειδή πολλοί συμπατριώτες και φίλοι ζήτησαν να μάθουν το δώρο που δώσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, παραθέτουμε τις εικόνες του ευπρεπούς τετρασέλιδου εντύπου με τα 3 σημαντικότερα ιστορικά ντοκουμέντα της Δίβρης. Ο κ. ΠτΔ μας κάλεσε την τελευταία στιγμή, αφού μας ευχαρίστησε και εξέφρασε την ικανοποίηση του, ζήτησε συγνώμη για την μη επίσκεψή του στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ μας ΚΕΝΤΡΟ και μας κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο για επίσημη επίσκεψη και μια πιο άνετη συζήτηση)
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία τηλ 6972295293,
 μειλ:sotxsot@gmail.com                            Δίβρη (Λαμπεία) 25 -5-2017
       αρ. πρωτ. 2360

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
«Πάνω Γαβροβίκος – Λοζισσος»

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Φίλοι της Δίβρης
            Το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ» με την συμπόρευση και συμπαράσταση γενναιόψυχων και φιλοπόλιδων Διβριωτών, στα πλαίσια δημιουργίας  έργων ευποιίας στην αγαπημένη μας γενέτειρα. απευθύνεται σε Σας για να συμβάλετε -στο μέτρο του δυνατού- στη συνέχιση του παραπάνω έργου που ξεκίνησε προπέρυσι, με την δική σας ηθική και υλική βοήθεια.
            Το έργο ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ «Πάνω Γαβροβίκος – Λοζίσσος» άρχισε πριν 2 χρόνια και τελείωσε το πρώτο μέρος με την ανακατασκευή της ιστορικής βρύσης και του αμαξιτού δρόμου πρόσβασης σε αυτήν, που πέρυσι 22 Αυγούστου εγκαινιάσαμε και γιορτάσαμε…
            Φέτος θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μέχρι το καλοκαίρι το 2ο μέρος του που είναι η δημιουργία άνετου μονοπατιού ανάβασης στο πλάτωμα «Λοζίσσος», όπου θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου ως πρότυπου και χρηστικού τόπου αναψυχής ( βλέπε προηγούμενη ανάρτηση με περισσότερες λεπτομέρειες http://sotirissotiropoulos.blogspot.gr/2017/05/sotiris-sotiropoulos-29-558.html)
            Στην ΕΠΙΣΤΟΛΗ αυτή, σας παραθέτουμε ένα πρόχειρο κατατοπιστική σκαρίφημα*, 


απλά για να «καλπάσει» η φαντασία σας, πως εμείς ονειρευόμαστε να γίνει, ώστε το καλοκαίρι, την Κυριακή 20 Αυγούστου να ανέβουμε εκεί ψηλά (υψόμετρο 1000μ.) για το γιορτάσουμε, να φάμε να πιούμε και να γλεντήσουμε στα πλαίσια των διήμερων Εκδηλώσεων του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ», 19-20 Αυγούστου 2017.. 
            Έτσι, με την παρούσα: 


Κάνουμε πατριωτική και φιλική ΕΚΚΛΗΣΗ για οικονομική βοήθεια.
Μπορείτε να στείλετε τον οβολό σας (από 1 Ευρώ, μέχρι όσο μας επιτρέπουν οι Έλληνες και ΔΝΤ-Ευρωπαίοι εξουσιαστές μας) στο Ταχυδρομείο Δίβρης ΕΛΤΑ (27063 ΛΑΜΠΕΙΑ) στη δ/νση «Πνευματικό Κέντρο Δίβρης» ή με άλλο τρόπο αφού γίνει τηλεφωνική συνεννόηση στον αριθ. 6972295293 (Σωτ. Σωτηρόπουλος)


Με πατριωτικούς και φιλικούς χαιρετισμούς
Το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»

v Φωτογραφικά «…Παραλειπόμενα», από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Δίβρη στις 22 Απριλίου 2017 (σοβαρά και …ασόβαρα)…

Το δώρο του Δημάρχου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κρατά με καμάρι, το βιβλίο (έκδοση του "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ") της Ιστορίας της Διβρης έργο του αείμνηστου δασκάλου μας Νίκου Αναστοπουλου, δώρο του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας στα εγκαίνια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΔΙΒΡΗΣ, που στεγάζεται στο "Αρχοντικό Πετραλιά"...

Η ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κέντρο
Ο Καθηγητής της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας στο Παν/μιο Ιωαννίνων, ξεναγεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τιμή για την Δίβρη, ήταν ότι την ξενάγηση του ΠτΔ έφερε εις πέρας με επιτυχία ο εκ Δίβρης εκλεκτός συμπολίτης μας Νίκος Αναστασόπουλος που με τις γνώσεις του και εξαιρετική δουλειά του, συνέβαλε στην επιστημονική τεκμηρίωση των εκθεμάτων του ΚΕΝΤΡΟΥ.

Η χειρόγραφη αφιέρωση του ΠτΔ

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε και το βιβλίο συγχαρητηρίων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΒΡΗΣ στο «Αρχοντικό Πετραλιά» και δεν εφείσθη καλών λόγων (το αποκάλεσε «κοσμηματοθήκη»!....)

Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα, με σημασία από την τελετή εγκαινίων
-Στη πρώτη φωτογραφία, η κόρη της κ. Πετραλια κ. Ντόρα Πάλλη-Σιούτη (πολιτεύεται στην Αθήνα με τη ΝΔ) μαζί με τον εκ Διβρης πρόεδρο της ΟΝΕΔ (Νεολαία της ΝΔ) κ. Κωστ. Χρ. Δέρβο.....
(Υ. Γ. Ο Κώστας Χρ. Δερβος, στη σημαντική αυτή θέση, συνεχίζει επάξια την παράδοση της Δίβρης σε τέκνα της ασχολούμενα με την πολιτική)

-Στην δεύτερη φωτογραφία, βλέπουμε τον αλήστου μνήμης πρώην Δήμαρχο Λαμπειας κ. Στεφ. Παπανικολόπουλο, να ρίχνει μια ....φαρμακερή ματιά στην "οικοδέσποινα"  κ. Πετραλιά που συζητεί με τον Καθηγητή κ. Νίκο Αναστασόπουλο...
(Υ. Γ. Ο κ. Παπανικολοπουλος ήταν ο πρώτος Δήμαρχος που έλαβε το 2002 την πρώτη Επιστολή περί ΔΩΡΕΑΣ του "Αρχοντικού" στο Δήμο Λαμπείας, χωρίς να αξιωθεί στείλει έστω ένα ευχαριστήριο....)

Τα ντόπια («γιαλαντζί») γλυκά…
Οι μεν νεαρές ευειδείς κοπέλες που κερνάνε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην τελετή των εγκαινίων του ΚΕΝΤΡΟΥ στο "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΕΤΡΑΛΙΑ" είναι γνήσιες Διβριωτοπούλες, τα δε "....γνήσια ντόπια γλυκά" ασφαλώς δεν έχουν καμία σχέση με τα διβριώτικα ξακουστά γλυκά που ξέραμε.

Και ένα σημαντικό στιγμιότυπο για την Δίβρη.
Ένα τολμηρό μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ο κ. Α.Α.) κατάφερε και είχε μια σύντομη αλλά παραγωγική συνομιλία με τον ΠτΔ, όπου όπως είπαν αυτήκοοι μάρτυρες, του εξέθεσε εν τάχει τα προβλήματα της Δίβρης…. 

Και οι νέοι και νέες της Δίβρης με εθνικές ενδυμασίες στην υποδοχή του ΠτΔ


v Αδιανόητο!...., μια Κυριακή το θάμα και άλλη μια το παραθάμα!!!...
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ, πολύς κόσμος ήρθε να επισκεφτεί το νέο εγκαινιασμένο από τον ΠτΔ, "Αρχοντικό Πετραλια" που στεγάζει το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΒΡΗΣ και το βρήκε κλειστό!!!..,,
Οι υπεύθυνοι του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας προτίμησαν την αποθέωση της τσικνοχοιροφαγίας (γουρουνοπούλες και καψουροτράγουδα κλπ) 
στο δάσος της Φολόης (Πανόπουλο-Μπουκοβινα) από την πνευματική τροφή του πολυσυζητημένου Μουσείου......
Γιατί ρε παιδιά; Οι δημοτικές εκλογές αργούν ακόμη.....
Δεν σκεφτήκατε οτι η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Διβρη θα έφερνε και επισκέπτες στο Μουσείο;;
Το σόου (ένθεν κακείθεν) μέχρι εδώ ήταν;;;;
Κρίμα!!!...
Υ.Γ. Πάντως τις επόμενες ημέρες οι υπεύθυνοι φρόντισαν να το έχουν ανοικτό με ξεναγό μια νεαρή Διβριώτισσα που εκπληρώνει άριστα τα καθήκοντά της. Ελπίζουμε να υπαρξει συνέχεια.
Στις φωτ, την Πρωτομαγιά το έρημο Κέντρο στη Διβρη και οι ...γουρνοπούλες στην Κάπελη, σημειώσατε 2..... Ωιμέ!!...

v Το θλιβερό "...πατριωτικό" αξίωμα: ΜΗ ΘΙΓΕΤΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ!!...., και γαία πυρί μιχθείτω για την υγεία των συμπολιτών μας!.
Σας έχουμε ενημερώσει επαρκώς για την τριτοκοσμική μόλυνση του πόσιμου νερού των Υδραγωγείων της Δίβρης και τους αγώνες που κάνουμε για να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων και κυρίως παιδιών, ασθενών και γερόντων. Και οι αγώνες μας αυτοί αρχίζουν και ευαισθητοποιούν αρμόδιες και συναρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και ελπίζουμε αφενός να πίνουμε καθαρό νεράκι και να τιμωρηθούν κατά Νόμον, εκείνοι που αδιαφορούν εγκληματικά (Δήμος και ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας)
Όμως ιδού!!!, πως σκέπτονται και πως αντιμετωπίζουν κάποιοι  συμπατριώτες μας την τριτοκοσμική ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ, που μπορεί να στείλει στα Νοσοκομεία κυρίως παιδιά και γέροντες...
Με αφορμή δημοσίευμα στο διαδίκτυο, για το πρωτοφανές φαινόμενο, διαβάσαμε δυο σχόλια συμπολιτών (του κ. Π. από την Διβρη και του κ. Α. από τη Νουσά) βλ. (https://www.facebook.com/groups/33815733545/permalink/10154632060043546/) και πέσαμε από τα σύννεφα.
Απαντήσαμε:
"
Πολύ ωραία!!... Ο ένας λέει ότι φταίνε οι νοικοκυραίοι και οι ίδιοι (στα σπίτια τους) μολύνουν το νερό που πίνουν!!!....
Ο άλλος λέει ότι τα νερά είναι πεντακάθαρα αλλά τα μολύνουν "οι πολιτικές σκοπιμότητες"!!!!!.,,,,
»
Και ξέρετε τι μας θυμίζουν τα παραπάνω; Τα ίδια έλεγαν κάτι «νοματαίοι» της Αγοράς, όταν αποκαλύπταμε προ ετών την μάστιγα του Μελιταίου πυρετού στην ορεινή Ηλεία που έστελνε στα Νοσοκομεία δεκάδες κτηνοτρόφους (είχαμε και 2 θανάτους!!, ένα στη Διβρη και ένα στη Νουσά) και κάποιοι έλεγαν ακριβώς τα ίδια!!..,
Και τότε εμείς, πάλι με έγνοια και αγώνες ενημερώσαμε και σταματήσαμε το μεγάλο κακό. Και τώρα το ίδιο πράττουμε....
 

Υ. Γ. 1. Τα επίσημα Κρατικά Εργαστήρια ΚΕΔΥ Αθηνών βλ φωτ, να τι αποτελέσματα δείχνουν για το πλέον επικίνδυνο μικρόβιο σε όλα τα Υδραγωγεία της Διβρης...., με θύματα παιδιά, ασθενείς και γέροντες κυρίως.
Προφανώς, γιαυτό φταίνε οι νοικοκυραίοι και οι πολιτικές σκοπιμότητες (sic!)..... (σ.σ. ευτυχώς με νέα δημοσίευση ο πρώτος κ. Π. αποκατέστησε κάπως τα πράγματα)
Υ. Γ. 2. Και οι αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας του Νομού, έστειλαν στον Εισαγγελέα τους υπεύθυνους Δήμαρχο Αρχ Ολυμπίας και πρόεδρο ΔΕΥΑ Α.Ο. ... και ας πάνε οι ανωτέρω μάρτυρες υπεράσπισης των εγκληματούντων εις βάρος της υγείας των συμπολιτών μας...."

v Έγιναν τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ ΗΛΕΙΑΣ, μετά 85 ολόκληρα χρόνια!...
Πολύς κόσμος παρακολούθησε την τελετή των εγκαινίων, στις 20 Μαΐου στη Διβρη, του νέου Φαρμακείου του κ. Τζαμάλ Εσκειφ που είναι μετανάστης Σύριος από 20ετίας.
 Όχι μόνο από Διβριώτες, αλλά και πλήθος επισκεπτών από τα γύρω χωριά της Ορεινής Ηλείας που εκτιμούν τον εξαίρετο Φαρμακοποιό που έχει και στο Λάλα Φαρμακείο.
Η τελετή των εγκαινίων έγινε με την παρουσία 3 ιερέων σε ενθουσιώδη και θερμή ατμόσφαιρα, με ικανοποίηση των παραβρεθέντων.
Εκ καθήκοντος ο Πρόεδρος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ, είπε δυο καλά λόγια και πρόσφερε ως αντίδωρο στο Φαρμακείο κάδρο με εικόνα ενός σπάνιου ντοκουμέντου από την εφημερίδα  «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ» του 1932,
 όπου προβάλλεται η λειτουργία Φαρμακείου στη Διβρη πριν 85 χρόνια "με επιστήμονα φαρμακοποιό και όλα τα φάρμακα", όπως λέει το δημοσίευμα... Την εικόνα ανάρτησε ο κ. Τζαμάλ σε περίοπτη θέση.
Επακολούθησε προσφορά ποτών, αναψυκτικών και γλυκών που τίμησαν δεόντως όλοι οι παραβρεθεντες.
Είναι μεγάλη τύχη και χαρά, για την κωμόπολη και τα γύρω χωριά που έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας αιώνας για να ξαναλειτουργήσει Φαρμακείο και μάλιστα με Φαρμακοποιό που έχει δείξει στους 4 μήνες λειτουργίας άψογη επιστημονική και επαγγελματική συμπεριφορά και ανθρώπινο πρόσωπο..

v  Ιδού!, πως παρκάρουν στο "Αυτόνομον Κρατίδιον της Διβρης"...
(συνεχεία άλλων πολλών)
-Το ένα αυτοκίνητο του ενός νεαρού φερέλπιδος με την πόρτα ανοιχτή, εν μέση οδώ (με τον μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος) και το άλλο πάνω στο πεζοδρόμιο. Και πήγαν  να πιουν το ποτό τους μέσα στο καφενείο!....
-Ο έτερος ενήλικος ερίφης μονίμως, με λεβεντιά και χάρη (αλλά και με την ...ευλογία των αγίων, καθότι θεοσεβούμενος...) παρκάρει κατά σύστημα ανενδοιάστως στο πεζοδρόμιο.
Και όχι μόνο γράφει στα παλιά του παπούτσια τους Νόμους και στις Αστυνομικές Διατάξεις, αλλά (σαν ατζαμής που είναι, πέφτει και καταστρέφει τον τοίχο, επάνω στη περίφραξη του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και έχει διαλύσει εντελώς το φρεάτιο της παροχής του νερού, εμποδίζοντας κάθε εργασία...

Η Αστυνομία και ο Δήμος, γιατί κάνουν τα στραβά μάτια;; Θα ρωτήσουμε να μάθουμε σύντομα...
Και όχι μόνο για τους δυο ανωτέρω, αλλά και την πληθώρα άλλων παραβάσεων του ΚΟΚ και προ παντός της Δεοντολογίας και της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς.

v«ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ»
Έφυγε η Βιτώρια Κορμπάκη - Μπαλιάκου (αγαπημένη πρώτη ξαδέλφη, εκ μητρός) ετών 85 από τα Τσίπιανα, όπου και κηδεύτηκε.

   v«ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»
Το νέο βιβλίο (από τις Εκδόσεις «Ταξιδευτής») του διανοητή Φιλόλογου ΛΑΟΚΡΑΤΗ ΒΑΣΣΗ, παρουσιάστηκε στις 15 Μαΐου στη "Στοά του βιβλίου" σε ένα πολυπληθές και εκλεκτό ακροατήριο που γεύτηκε πρωτόγνωρους πνευματικούς και πολιτισμικούς καρπούς... 

Παρουσιαστές ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο δημοσιογράφος μέλος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης.
Ο Λαοκράτης Βάσσης, εξαίρετος φίλος, μας έχει τιμήσει δυο φορές με σημαντικές ομιλίες του στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ.  vΚαι τέλος η διαβόητη "Ανάπλαση" της Δίβρης!...

"μην την είδατε, μην την απαντήσατε;;;"..... 
(9ος χρόνος αναμονής. Υπομονή, λίγο ακόμη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου