Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

O απερχόμενος Δήμος Λαμπείας, σε 13 "θεάρεστες" πράξεις!...

«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»                                                                  Δίβρη 5-1-2011
27063 Λαμπεία Τηλ 6972295293                                                              

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ –ΑΝΤΙ …ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ- ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ 1998-2010
(ή πλήρης αυτοδιοικητικός εξευτελισμός, σε 13 ...«θεάρεστες» πράξεις)
       Εμείς οι ενεργοί πολίτες και δημότες Λαμπείας, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των συμπολιτών - μελών μας αλλά και το πνεύμα και γράμμα των Καταστατικών μας αρχών, σε όλο το διάστημα της δωδεκαετούς θητείας των τριών Δημαρχιακών περιόδων (με τρεις διαφορετικούς δημάρχους) του «Καποδιστριακού» Δήμου Λαμπείας, παρακολουθούσαμε από κοντά τα τεκταινόμενα και τις δραστηριότητες των δημοτικών αρχόντων μας. Με τις όσες δυνάμεις και μέσα διαθέταμε, με αίσθημα ευθύνης και χρέους παρεμβαίναμε για να περισώσουμε ό, τι μπορούσαμε και σε ένα βαθμό το πετύχαμε. Δυστυχώς, και οι τρεις Δήμαρχοι με τα δημοτικά τους Συμβούλια παρά τα προβλεπόμενα από τον Νόμο και την δεοντολογία στο διάστημα της θητείας τους δεν έκαναν τον υποχρεωτικό κατ΄ έτος ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, για να έχουμε μια εικόνα του έργου τους και να λάβουν είτε τον έπαινο, είτε να υποστούν την βάσανο (στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα) της κριτικής των δημοτών της Λαμπείας που τους τίμησαν και τους εξέλεξαν με την ψήφο τους.
            Αυτή η έλλειψη σεβασμού στους Νόμους της Πολιτείας και η αδράνεια, η ασυδοσία, ο «ωχαδερφισμός», η σκανδαλώδης διαχείριση και γενικά η εγκληματική αδιαφορία σε ζωτικά προβλήματα Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, προστασίας Περιβάλλοντος και Μνημείων, Ανάπτυξης κλπ, είχε κάποια οδυνηρά αποτελέσματα στην πορεία της αναμενόμενης αναβάθμισης των 3 χωριών του Δήμου. Και είναι στην κρίση των ίδιων των δημοτών αλλά και των απανταχού  χιλιάδων συμπατριωτών μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αν και  πιστεύομε τα έβγαλαν, γιατί και οι τρεις Δήμαρχοι (Παπανικολόπουλος, Παναγούλης, Παπαζαφείρης) κυριολεκτικά αποδοκιμάστηκαν από την λαϊκή ψήφο και εξοβελίστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όταν τόλμησαν να ξαναζητήσουν την ψήφο των Λαμπειέων δημοτών που τους έστειλαν στο «χρονοντούλαπο» της …ιστορίας τους, για να μείνουν ως θλιβερά παραδείγματα προς αποφυγήν και ως ενδιαφέρον αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας και ανάλυσης από τον τοπικό ιστορικό του μέλλοντος….
            Θεωρήσαμε σκόπιμο με την λήξη της 12ετούς θητείας της περιόδου 1998-2010, για την ιστορία να επισημάνουμε, όχι εκείνα που έγιναν (που θα ήταν το πιο λογικό) αλλά εκείνα που δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν. Γιατί αν επιχειρούσαμε να παραθέσουμε εκείνα που έγιναν και με τον τρόπο που έγιναν, αφενός θα χρειάζονταν εκατοντάδες σελίδες με παρανομίες, σκάνδαλα, ατασθαλίες κλπ, και αφετέρου θα ήταν  ασύγγνωστη μικροψυχία εκ μέρους μας να χτυπάμε τώρα τους απελθόντες αλήστου μνήμης Δημάρχους και τα δημοτικά Συμβούλια που άφησαν και τα 3 χωριά του Δήμου μας σχέτο ρημαδιό. Θα ήταν σαν να θέλεις  να τιμωρήσεις ….«τυμπανιαία πτώματα».
Διαλέξαμε τώρα να παραθέσουμε τα πιο «φωναχτά» που δεν έγιναν, ως έργα και πράξεις που ήταν υποχρεωτικό να γίνουν. Διαβάστε λοιπόν ορισμένα που συνέβησαν ή δεν συνέβησαν στο καταγεγραμμένο πλέον στη συνείδηση του κόσμου, ως «Αυτόνομο Κρατίδιο» της Δίβρης ή της Λαμπείας γενικώτερα, που μπορούν να πάρουν το γνωστό βραβείο Γκίνες πανελλαδικά ή και παγκόσμια. Απολαύστε τα 13 από τα πάμπολλα μικρά ή μεγάλα:

 1. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας δεν έβαλε ούτε μια πινακίδα «ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΕΙΑΣ» στα όρια του Δήμου  ούτε μια πινακίδα στα όρια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αστρά και Ορεινής (την μοναδική που υπάρχει στα Τριπόταμα την έβαλε ο Δήμος Αροανείας!).
 2. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, δεν έφτιαξε μια επίσημη σφραγίδα με ξεχωριστό έμβλημα επάνω (ενώ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το έτοιμο και συμβολικό έμβλημα του ιστορικού πρώην Δήμου Λαμπείας 1835-1912!)
 3. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας δεν κατάφερε να έχει το ειδικό αυτοκίνητο της «Βοήθειας στο Σπίτι» (το εκπληκτικό είναι ότι το Κράτος του παραχώρησε το αυτοκίνητο, αλλά του το «υπέκλεψε» ο Δήμος Λασιώνος και το χρησιμοποιεί, παρότι στα χαρτιά φέρεται ως ιδιοκτήτης ο Δήμος Λαμπείας!)
 4. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, δεν κατάφερε να πάρει ένα απορριμματοφόρο αυτοκίνητο (σκουπιδιάρα) (και το τραγελαφικό είναι ότι στα μέσα Δεκεμβρίου 2010, μόλις 15 ημέρες πριν τη λήξη της 12ετούς θητείας του απέκτησε και έφερε έξω από το Δημαρχείο τη σκουπιδιάρα!) 
 5. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας,   δεν κατάφερε να δώσει στους δημότες του καθαρό πόσιμο νερό, από το πανελληνίως ξακουστό κρυστάλλινο νερό των χωριών μας) (αλλά με τα επίσημα μικροβιολογικά στοιχεία, οι δημότες πίνουν μολυσμένο χειρότερο από αυτό των Αφρικανικών κρατών, με παρεπόμενες καταδίκες και ποινικές διώξεις των Δημάρχων!)
 6. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, ανήγειρε  ένα Δημαρχιακό Μέγαρο χωρίς οικοδομική άδεια παράνομο, «αμαρτωλό», μέγα σκάνδαλο (και μάλιστα χαρακτηρισμένο έτσι και χειρότερα από τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και με ποινικές διώξεις από την Δικαιοσύνη για σοβαρότατα αδικήματα πλαστογραφίας, νόθευση δημόσιων εγγράφων, ψευδών βεβαιώσεων κλπ!)
 7. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας δεν κατάφερε να έχει μια Δημοτική αίθουσα Εκδηλώσεων που προβλεπόταν να γίνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αλλά δεν έγινε, γιατί θέλανε να την χτίσουν δίπλα στο ρέμα που απαγορευόταν και τελικά έγινε παράνομη κατάτμηση έργου χωρίς άιθουσα!)
 8. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, δεν μπόρεσε να έχει μια Χωματερή της προκοπής γιαυτό και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 73.000+5.000 Ευρώ και σχηματίστηκαν περί τις 10 δικογραφίες (η πανάθλια και καρκινογόνος Χωματερή, πάνω σε φερτά μπάζα ήταν αυτή που είχε φτιάξει πρόχειρα ο Πολιτιστικός  Σύλλογος της Δίβρης!)
 9. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το μοναδικό προσοδοφόρο για προικοδότηση κοριτσιών «Κληροδότημα Ζορμπά» (τα λεφτά χάνονται και τα φτωχά κορίτσια της Δίβρης δεν παίρνουν αυτά που δικαιούνται)
 10. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, άφησε σχεδόν ερείπιο το κτίριο - κόσμημα του Υγειονομικού Σταθμού Λαμπείας, να το ζώνουν τα φίδια, και φυσικά χωρίς γιατρό (που την 10ετία του 1950 ανήγειραν οι εν Αμερική Ηλείοι και παρείχε μέχρι το 1980 άριστη υγειονομική περίθαλψη στην ορεινή Ηλεία!)
 11. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, δεν μπόρεσε να φτιάξει ένα χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ) και ο κεντρικός δρόμος της «Αγοράς» είναι μαρτύριο για πεζούς και οχήματα (και φυσικά αιτία «μουντζώματος» και φυγής τουριστών και περαστικών)
 12. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, δεν μπόρεσε να μπει σε έστω ένα σοβαρό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Λήντερ, ΟΠΑΑΧ κλπ, που είναι κατ΄ εξοχήν για ορεινούς Δήμους σαν της Λαμπείας) για την ανάπτυξη (ενώ δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, έφαγαν ατζέντηδες, εργολάβοι και λοιπά τρωκτικά για φιέστες, τσικνοχοιροφαγίες και λοιπές λοβιτούρες!)
 13. Ο Δήμος Λαμπείας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που στα 12 χρόνια δημαρχιακής θητείας, έδωσε δεκάδες ψευδείς βεβαιώσεις για να πάρουν οι επιτήδειοι, «μαϊμού»  πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα 3χίλιαρα και οι «φτωχοί» οικονομισάριοι τα 600σάρια προβληματικών περιοχών (ενώ αγνόησαν και αδίκησαν φτωχούς και έντιμους δημότες)

Και άλλα και άλλα, ων ουκ έστι αριθμός, που τίθενται και υπόψη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)

Υ.Γ. Το παρόν γνωστοποιείται στους συμπολίτες, καθώς και σε κάθε δημόσια αρχή και τα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου