Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟ, ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ Ή ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΗ μεγάλη ΔΩΡΕΑ Ψυχαλίνου-Γιαννοπούλου στο Νοσοκομείο Πύργου, αφού έμεινε στα αζήτητα επί 12 χρόνια, τώρα παραμένει στο ... «ψυγείο» 
επί 6 και ½  μήνες!...
     Εμείς οι απλοί Ηλείοι ενεργοί πολίτες, και κυρίως εμείς οι ορεσίβιοι Διβριώτες (που θεωρήσαμε χρέος μας να τιμήσουμε την μεγάλη ευεργέτιδα συμπατριώτισσά μας, φέρνοντας την επιφάνεια το σοβαρό θέμα) αρχίζουμε να γινόμαστε λίαν κουραστικοί ή ...«γραφικοί» με την επιμονή μας. Μάλιστα κάποιοι βαθιά διαπλεκόμενοι συμπολίτες μας τόλμησαν να χαρακτηρίσουν (όπως πάντα, «ψιθυριστά» στο σκοτάδι) αυτή μας την επίμονη αναζήτηση της αλήθειας, ως ελαυνόμενη από κάποια σκοπιμότητα και δεν δίστασαν να μας πουν ακόμη και ιερόσυλους!!... Ας είναι. Γιαυτούς «Κυριακή, κοντογιορτή» που λένε στο χωριό μας καθόσον η κοινωνική υποχρέωση και προσφορά, τούς είναι προφανώς άγνωστη έννοια.
        Αυτό που συμβαίνει στο Νομό μας ή καλλίτερα στο «Ηλειαστάν« , είναι ανήκουστο, είναι εξοργιστικό. Τουλάχιστον όσον αφορά  την συγκεκριμένη ΔΩΡΕΑ, με ακίνητα και μετρητά αξίας εκατομμυρίων Ευρώ που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα ζωής στο ψυχορραγούν οικονομικά και λειτουργικά Νοσοκομείο Πύργου που στερείται (κατά πως καταγγέλλεται καθημερινά από τους άτυχους ασθενείς του) ακόμη και τα στοιχειώδη μέσα περίθαλψης.
          Χωρίς να λέμε τα ίδια και τα ίδια, με την παρούσα θέλουμε να κρατήσουμε το μέγα θέμα στην επικαιρότητα, γιατί εκείνοι που από εγκληματική αδιαφορία ή χειρότερο από σκοπιμότητα το «έθαψαν» επί 12 ολόκληρα χρόνια, τώρα που τυχαία αποκαλύφτηκε θέλουν να το βάλουν οριστικά στο ...ψυγείο. Και εξηγούμεθα.
          Πρώτα, εκ καθήκοντος απευθυνθήκαμε στους καθύλην σήμερα αρμόδιους και υπεύθυνους αλλά και σε εκείνους που με τον ένα ή άλλο τρόπο είχαν μεγάλη ή μικρή ευθύνη στην υπόθεση της μεγάλης περιουσίας που άφησε στο Νοσοκομείο η Πυργιώτισσα (εκ Δίβρης καταγώμενη) Ξανθή Ψυχαλίνου σύζυγος του αείμνηστου Υπουργού Γιάννη Γιαννόπουλου. Δηλαδή στους εξής:
            α) Στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Σιουρούνη, β) στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο γ) στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Κατσιφάρα και τον  Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γκούμα δ) Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας ε) στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου σημερινό βουλευτή Αχαΐας κ. Τριανταφυλλόπουλο στ) στους εκτελεστές της Διαθήκης δικηγόρο κ. Μπράμο και την συμβολαιογράφο κ. Μπράμου ζ) στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θεοδώρου η) στον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου και σημερινό βουλευτή Ηλείας κ. Τζαβάρα θ) στο σημερινό Δήμαρχο του Πύργου κ. Παρασκευόπουλο ι) σε όλους του θητεύσαντες Προέδρους-Διοικητές και Διοικητικά Συμβούλια του Νοσοκομείου από το 1999 και επέκεινα...
        Αφού έγινε ενημέρωση της Δ/σης του Νοσοκομείου επισήμως με έγγραφο από την 5η Νοεμβρίου 2010, όλοι οι παραπάνω επίσης ενημερώθηκαν από τις πέντε (αριθμός 5!) δικές μας επίσημες Επιστολές-έγγραφα (που είδαν το φως της δημοσιότητας), παρότι παρακλήθηκαν ή και προκλήθηκαν, εδώ και εξίμισι μήνες τηρούν «σιγήν ιχθύος»!!... Δηλαδή «άκρα του τάφου σιωπή» από όλους. Και διερωτάται ο απλός Ηλείος και υγειονομικά χειμαζόμενος πολίτης, τι είναι αυτό; Ένοχη σιωπή ή σκανδαλώδης συγκάλυψη;
           Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί δεν μιλάνε οι κατά τα άλλα λαλίστατοι πρώην και νυν εξουσιαστές μας και παράγοντες της Ηλείας, γιατί δεν μιλάνε οι ανωτέρω κατονομαζόμενοι και εμπλεκόμενοι; Μήπως κάποιους από αυτούς τους συνδέει  ένα αόρατο νήμα διαπλοκής ή συνενοχής και αφήνουν το θέμα να ξεχαστεί και να οδηγηθεί στις καλένδες; Λέμε μήπως.
           Θέλουμε εδώ να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας Ηλείους παρά τις διαβεβαιώσεις της άμεσα αρμόδιας Διοικήτριας του Νοσοκομείου (η οποία μη ούσα ενημερωμένη, στην αρχή «ψέλλισε» αμήχανα κάποιες αόριστες δικαιολογίες και δήλωσε ότι έχει αναθέσει την διερεύνηση και προώθηση του θέματος σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών...) ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δηλ. στο διάστημα των εξίμισι μηνών, δεν έχει γίνει καν η αποδοχή κληρονομιάς των ακινήτων (βίλας και διαμερίσματος) στο Παλαιό Φάληρο, που είναι υπόθεση μιας μόνο ημέρας!!... Αιδώς Ηλείοι...
            Βεβαίως όπως έχουμε προαναγγέλλει, το «ενταφιασμένο» από 12ετίας και τεθέν τώρα επί 6μηνο στο «ψυγείο» θέμα, διερευνάται συνεχώς (και ανακαλύπτονται νέα στοιχεία) και ο «ευώδης» φάκελος, οσονούπω παίρνει την άγουσα προς τις Εισαγγελικές και Ελεγκτικές αρχές της συντεταγμένης Πολιτείας, με ό,τι ήθελε προκύψει.
           
        Πλην, με αυτή την Επιστολή μας θέλουμε να απευθυνθούμε και σε άλλους ενδιαφερόμενους (ή τουλάχιστον σε εκείνους που θα πρέπει εκ καθήκοντος να ενδιαφέρονται) για την τύχη της μεγάλης ΔΩΡΕΑΣ. Και να ρωτήσουμε με τυχαία σειρά:
  1.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας;
  2.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρεται ο Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηλείας;
  3.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρεται ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου;
  4.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρεται το Εργατικό Κέντρο Πύργου;
  5.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρονται οι Βουλευτές του Νομού μας;
  6.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρεται ο Σύλλογος εν Αθήναις Πυργίων και όποιος άλλος Πολιτιστικός Σύλλογος της πόλης;
  7.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρονται και οι άλλοι Συλλογικοί Φορείς της πόλης του Πύργου;
  8.  Πού είναι και γιατί δεν ενδιαφέρονται οι Πολιτιστικοί-Μορφωτικοί Σύλλογοι του Πύργου (Λύκειο Ελληνίδων, Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς», Φιλαρμονική Πύργου) που μάλιστα είναι και δικαιούχοι ευεργετηθέντες με 500.000 Δραχμές ο καθένας και γιατί δεν απαιτούν να πάρουν το δικαιούμενο ποσόν, αν δεν το πήραν;


            Επίσης, απευθυνόμαστε ακόμη και στους 43 ιδιώτες ή οργανισμούς του Πύργου δικαιούχους των 500.000 δραχμών ο καθένας που τους άφησε η δωρήτρια, για τον εξής απλό και σημαντικό λόγο: Σύμφωνα με την Διαθήκη, μετά την ανάληψη από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς εκ των μετρητών που είχε στα βιβλιάρια καταθέσεων, η διαθέτις αναφέρει ρητά ό,τι  υπόλοιπο μείνει περιέρχεται στο Νοσοκομείο Πύργου. Που σημαίνει ότι αν κάποιος δεν πάρει το δικαιούμενο ποσό των συνολικά 21 και πλέον εκατομμυρίων Δραχμών μετρητών (είτε γιατί δεν το θέλει, είτε γιατί αμελήσει, είτε γιατί έχει αποδημήσει, είτε για άλλο λόγο) το Νοσοκομείο έχει λαμβάνειν το υπόλοιπο ποσό. Και βεβαίως το εναπομείναν ποσόν εμείς θα φροντίσουμε να πάει στο Νοσοκομείο, γιατί αυτή είναι η επιθυμία της ευεργέτιδος.
          Οι μόνοι -όπως πληροφορηθήκαμε- που εισέπραξαν την ευεργεσία των 500.000 Δραχμών είναι οι ιεροί ναοί, ίσως και κάποιοι άλλοι (και μπράβο τους), και με το λογικό ερώτημα γιατί έγινε μερική (ελαχιστότατη και επιλεκτική) εφαρμογή της Διαθήκης  από τους ορισθέντες ως εκτελεστές και μάλιστα όταν είχαν την ρητή εντολή να επιτελέσουν : «το Ιερό χρέος τους με ταχύτητα και υπευθυνότητα»; Και ένα τελευταίο, συναισθηματικό, ερώτημα: Η καημένη η οικιακή βοηθός που υπηρέτησε την οικογένεια και η διαθέτις Ψυχαλίνου της άφησε, της φτωχιάς, 500.000 δραχμές, πήρε τα χρήματα;
      Εμείς, αυτή την Επιστολή στέλνουμε σε όλους τους παραπάνω και παρακαλούμε -αν το θεωρούν απαραίτητο- να έχουμε την απάντησή τους, το συντομότερο δυνατό.
       Αλλά και την δημοσιοποιούμε σε κάθε Ηλείο συμπολίτη και εν δυνάμει δικαιούχο περίθαλψης από το Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο και τους διαβεβαιώνουμε παράλληλα ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου αξιοποιηθεί η περιουσία της μεγάλης δωρήτριας και δεν αποδοθούν οι ευθύνες, όθεν ανήκουν.

Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας». e-mail: sotxsot@gmail.com))
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου