Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ...ΣΠέντε δημοσιογράφοι, πέντε καθαρές φωνές. Ο συγγραφέας Κώστας Βαξεβάνης, πλαισιούμενοςαπό τους Ηλείους δημοσιογράφους Μάκη Νοδάρο, Γιώτα Αργυροπούλου, Γιώργο Μαρινόπουλο και Δημήτρη Κολόκα. 
(Αναδημοσίευση από το πορτάλ "ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ" και το ιστολόγιο "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ")
Η παρουσίαση ενός βιβλίου στα Λεχαινά έγινε αφορμή να ξεσκεπαστεί το "μπερλουσκονικό" καθεστώς του αργυρώνητου Τύπου της Ηλείας και των "νονών" που το εκτρέφουν!!...


"Μια παρουσίαση βιβλίου που όμοια της δεν έχει γνωρίσει η Ηλεία έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στα Λεχαινά. Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν περιορίστηκε στις αναφορές για το νέο του βιβλίο "Ο άνθρωπος του Τείχους", αλλά συνομίλησε μέχρι αργά το βράδυ με τους Ηλείους που...
... γέμισαν ασφυκτικά τον φιλόξενο χώρο του "Καφέ ΟΣΕ" για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση αλλά και να συμμετάσχουν με συνεχή ερωτήματα και εύστοχες τοποθετήσεις στον ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο που ακολούθησε (και που τόσο έχει λείψει από τον τόπο...)

Οι δεκάδες ενεργοί πολίτες της Ηλείαςπου βρέθηκαν στα Λεχαινά, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Κώστα Βαξεβάνη να μιλάει "έξω από τα δόντια", όπως συνηθίζει άλλωστε, για ζητήματα και καταστάσεις που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Από τις περίφημες εταιρείες αξιολόγησης και το Βατοπέδι έως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια στην Ηλεία, με τη συμμετοχή και συνενοχή συγκεκριμένων πολιτικών & αυτοδιοικητικών παραγόντων και ανθρώπων των media.

Τυχεροί λοιπόν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο "Kαφέ ΟΣΕ". Όχι μόνο γιατί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα όσα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πρόκειται να διαβάσουν στο νέο βιβλίο του Κώστα Βαξεβάνη και να ακούσουν τα όσα είχε να πει ο γνωστός δημοσιογράφος, αλλά και γιατί συμμετείχαν σε μια βραδιά- θρίαμβο της δημοκρατίας και της ελεύθερης σκέψης, γιατί άκουσαν τις απόψεις συμπατριωτών μας που σπανίως βρίσκουν βήμα για να εκφραστούν, γιατί άκουσαν αλήθειες.

Να σημειωθεί πως η χθεσινή βραδιά εντασσόταν στα πλαίσια της δράσης "Σάββατα στον Σταθμό" της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα, με τον υπεύθυνο της Ομάδας Διονύση Κράγκαρη να συντονίζει την παρουσίαση και τη συζήτηση που ακολούθησε".

 "Πάνω από 200 ενεργοί πολίτες από όλα τα σημεία της Ηλείας , τίμησαν  με την παρουσία τους την χθεσινή εκδήλωση της πολιτιστικής ομάδας «ΦΡΑΓΜΑ» στο ΚΑΦΕ ΟΣΕ Λεχαινών μέσω της οποίας ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παρουσίασε το βιβλίο του «Ο Ανθρωπος του Τείχους» .   
Απλοί άνθρωποι από όλο τον νομό, ενεργοί πολίτες που σήκωσαν και σηκώνουν το ανάστημά τους στα κυκλώματα διαφθοράς της Ηλείας , συμμετείχαν με ερωτήσεις στην εκδήλωση , στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στα πολυδαίδαλα κυκλώματα διαφθοράς του νομού , ότι οι πολίτες της Ηλείας μπορούν όταν θέλουν να ανατρέψουν την ζοφερή εικόνα του νομού.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ,   αναφέρθηκε στην νοσηρή σχέση , ορισμένων τοπικών παραγόντων , τοπικών αρχόντων και κάποιων ΜΜΕ , που έχει αναπτυχθεί τελευταία στον νομό Ηλείας με χαρακτηριστικά παραδείγματα , κοινές εταιρείες με μετόχους από όλες τις πλευρές, που απορροφούν κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις...

Καταγγέλθηκε επίσης η προσπάθεια βουλευτή της Ηλείας πριν από μερικά χρόνια να απολύσει δημοσιογράφο από τοπική εφημερίδα επειδή μέσω της δημοσιογραφική του έρευνας αποκάλυψε τα κυκλώματα διεφθαρμένων αστυνομικών – πολιτών – κρατικών υπαλλήλων που πωλούσαν και καλλιεργούσαν χασίς "!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου