Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ" Α΄-Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ "Σ" ...ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!


Προς «Ιστορικολογούντες»
Α΄ Επιστολής «Σ» …το ανάγνωσμα!
Και μια λίαν ενδιαφέρουσα προσθήκη
(το Αρχείο του Νίκου Γ. Παπανικολάου «ΑΚΡΩΡΕΙΟΥ» και άλλα τινά ιστορικά περί Σισίνη και η  αποθέωση της θυμόσοφης φράσης «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»)

Ο αείμνηστος αυτοδίδακτος ιστοριοδίφης Νίκος Γ. Παπανικολάου "ΑΚΡΩΡΕΙΟΣ"
δίπλα στην μεγάλη και πολύτιμη Βιβλιοθήκη του που άφησε μαζί με
το ιστορικό Αρχείο του στο χωριό του Τσίπιανα
            Λίγο καιρό πριν και με αφορμή μια Εκδήλωση που έγινε για τον ήρωα κλεφταρματολό Γιώργη Γιαννιά, υπήρξε μια δική μου καλοπροαίρετη κριτική στην κεντρική ομιλία της δικηγόρου κ. Δρακοπούλου με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι διοργανωτές και μέσα από τις Ιστοσελίδες που διαθέτουν («ΑΝΤΡΩΝΙ», «ΚΟΥΜΑΝΙ ΚΙ ΑΝΔΡΩΝΙ», «ΟΛΩΝΟΣ»)  να με …περιποιηθούν δεόντως, περιλούοντάς με, με διάφορα …«ευγενή κοσμητικά» (επιστρατεύοντας μάλιστα άθλιους χυδαιολόγους Homo Anonymous και θρασύδειλους υβριστές με τα ακατονόμαστα σχόλιά τους). Και καλά μέχρις εδώ, «ο καθείς με τα όπλα που διαθέτει»…
            Στον ορυμαγδό των αντιπαραθέσεων ο πρωταγωνιστής και διαχειριστής της Ιστοσελίδας κ. Κ. Παπαντωνόπουλος έγραψε ότι «έχει στα χέρια του» το Αρχείο του αείμνηστου αυτοδίδακτου ιστοριοδίφη Τσιπιαναίου Νίκου Γ. Παπανικολάου («ΑΚΡΩΡΕΙΟΥ»). Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω καλά τα πράγματα από πρώτο χέρι γύρω από το θέμα αυτό (καθόσον κοντινός της οικογένειας Παπανικολάου, λόγω της εκ Τσιπιάνων καταγωγής της μητέρας μου και παλιότερης στενής συνεργασίας με τον αείμνηστο Νίκο) στο 132ο τεύχος του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» (σελ. 7) μεταξύ άλλων έγραψα και την εξής παράγραφο:
«Μόλις διάβασα σε σχετική ιστοσελίδα ιστορικολογούντος που προσπαθεί να διαψεύσει τα ιστορικά κείμενα, ακόμη φτάνει και  σε θλιβερές  ακρότητες, π.χ. να αμαυρώνει την μνήμη του «Ακρώρειου» Νίκου Παπανικολάου (μάλιστα λέει ότι έχει στα χέρια του το Αρχείο του!!! –που άραγε το βρήκε; Θα δούμε), να υποτιμά τον δικό μας ιστορικό Νίκο Αναστόπουλο και το ακόμη χειρότερο να λέει ότι ο Γεώργιος Σισίνης «μοίραζε με το τσουβάλι πλαστά πιστοποιητικά». Αιδώς Αργείοι!... Το λόγο τώρα έχουν οι ίδιοι οι Ιστορικοί αλλά και οι θερμόαιμοι Τσιπιανιώτες και Γαστουναίοι. Ίδωμεν».

            Βεβαίως στο διάστημα που μεσολάβησε, φρόντισα να μάθω την τύχη αυτού του Αρχείου. Εκείνοι που το κληρονόμησαν (δηλ. η μοναδική αδελφή του) με βεβαίωσαν ότι το Αρχείο μαζί με όλους τους τόμους της πολύτιμης Βιβλιοθήκης του είναι σίγουρα φυλαγμένα, κλειδωμένα και μη προσβάσιμα σε κανένα, για να τοποθετηθούν στο κτίριο του μη λειτουργούντος Δημοτικού Σχολείου Τσιπιάνων, όπως είχε συμφωνηθεί καθόσον ήταν η επιθυμία του εκλιπόντος.
            Και Ω! ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ… Σε πρόσφατη ανάρτηση στις άνω Ιστοσελίδες στις 28 Νοεμβρίου (βλ. http://antroni.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=674:2011-11-27-22-34-50&catid=128:2009-05-23-16-56-36&Itemid=255) μετά από μήνες επανέρχεται ο κ. Κ. Παπαντωνόπουλος με ένα εκτενές και διθυραμβικό άρθρο του με τίτλο «Αρχείο Νίκου Γ. Παπανικολάου από τα Τσίπιανα» όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει και μάλιστα σε λίαν επιθετικό τόνο εναντίον του γράφοντος, ότι όχι μόνο «έχει στα χέρια του και έχει μελετήσει όλο το Αρχείο του Νίκου Γ. Παπανικολάου» («ΑΚΡΩΡΕΙΟΥ») , αλλά δημοσιεύει και έγγραφα αυτού του Αρχείου που πάνω τους τα σηματοδοτεί (προφανώς ως …έχων την αποκλειστικότητα με την δική του σφραγίδα antroni.gr) !!!. Ο αναγνώστης μπορεί να ανοίξει την άνω αναγραφόμενη διεύθυνση του μπλογκ του κυρίου αυτού και να δει και να θαυμάσει όλο το κείμενο και τις φωτογραφίες. Για την οικονομία του χώρου θα αναδημοσιεύσουμε επακριβώς μερικά (τα πιο ενδιαφέροντα) αποσπάσματα και στη συνέχεια θα έλθει η …«απανταχούσα» ή η λυπητερή. Λοιπόν (η υπογράμμιση δική μου) γράφει:

-«…ένα απόσπασμα που αναφέρεται στα Τσίπιανα από τα αρχεία του, που περιήλθαν στα χέρια μας. Τα ιστορικά αρχεία περιλαμβάνουν ιστορικά έγραφα από την εθνική βιβλιοθήκη, τα Γ.Α.Κ. (Γενικά Αρχεία του Κράτους), φωτογραφίες και έγγραφα ευρημάτων…»

-«Στα αρχεία του, που εκτενώς μελέτησα…»,

-. «Ενδιαφέρθηκα αμέσως μετά το θάνατό του για το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του. Ήμουν σε συνεννόηση με φίλο Τσιπιαναίο καθηγητή, με τον τότε δήμαρχο Λασιώνος κ.Βασίλη Παπαντώνη αλλά και με την τότε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ.Γεωργία Παπαναγιώτου, ώστε…»

Το αρχείο Παπανικολάου, το οποίο έχω στα χέρια μου, είναι στη διάθεση κάθε πατριώτη Τσιπιαναίου, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την ιστορία του χωριού του.» (sic!)
            Ηλίου φαεινότερον λοιπόν, ότι ο κ. Παπαντωνόπουλος έχει στα χέρια του, μελέτησε εκτενώς το Αρχείο του Νίκου Γ. Παπανικολάου και μάλιστα ενήργησε από κοινού με φίλο του Τσιπιαναίο καθηγητή (θα τον βρούμε κι αυτόν), τον γνωστό και μη εξαιρετέο πρώην Δήμαρχο Λασιώνος κ. Βασίλη Παπαντώνη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λασιώνος (Τσιπιαναία κι αυτή) κ. Γεωργία Παπαναγιώτου (βεβαίως θα δούμε τον ρόλο που έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά). Μάλιστα φτάνει στο ανώτατο σημείο θράσους και αναίδειας να λέει ότι (δηλ. μας κάνει τη χάρη!!, γιατί προφανώς το θεωρεί ιδιοκτησία του) το Αρχείο είναι στη διάθεση κάθε πατριώτη!…
            Λόγω της κρισιμότητας και σοβαρότητας του θέματος, ερεύνησα με προσοχή, εχεμύθεια και προ παντός με σεβασμό στη μνήμη του αξέχαστου Νίκου Γ. Παπανικολάου (ειρήσθω εν παρόδω ότι υπήρξε από τους βασικούς συνεργάτες του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ») ρωτώντας κατ΄αρχήν τον πρώην Δήμαρχο Λασιώνος κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλο, οποίος ρητά και κατηγορηματικά με βεβαίωσε ότι τα βιβλία της Βιβλιοθήκης και οι φάκελοι των Αρχείων είναι σφραγισμένα και φυλάσσονται μέσα σε κούτες στο Δημοτικό Σχολείο Τσιπιάνων, και δεν μπορεί να έχουν πειραχτεί από κανένα (πολύ περισσότερο από τον κ. Παπαντωνόπουλο)  αφού κλειδιά του Σχολείου έχουν ένα ο ίδιος και ένα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τσιπιάνων κ. Παν. Γρίβας. Ο ίδιος δε,  ουδέποτε επέτρεψε στον οιονδήποτε να πλησιάσει την μεγάλη Δωρεά.
            Και έρχεται τώρα …η «απανταχούσα» από την κατ΄ εξοχήν υπεύθυνη, αρμόδια να μιλήσει. Την αδελφή του Νίκου Γ. Παπανικολάου, Μαρία Γ. Παπανικολάου που είναι μια ευφυέστατη (χωρίς πολλές γραμματικές γνώσεις) γυναίκα, η οποία έχει θέσει ως μοναδικό σκοπό της ζωής της να διαφυλάξει την μνήμη του αδελφού της, να τακτοποιήσει τη μεγάλη Δωρεά (Βιβλιοθήκη και  Αρχείο) σύμφωνα με την επιθυμία του σπουδαίου αγαπημένου της αδελφού που της άφησε ως πολύτιμη κληρονομιά. Η ίδια φρόντισε αμέσως μετά το θάνατο του αδελφού της με έγγραφα συμφωνητικά, ενώπιον δικηγόρου, να παραχωρήσει την Δωρεά στο χωριό της Τσίπιανα δια μέσου του τότε Δήμου Λασιώνος, με την προϋπόθεση να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος στο Δημοτικό Σχολείο.
            Αλλά ας αφήσουμε να μιλήσει τώρα η ίδια, με την γραπτή ιδιόχειρη ΔΗΛΩΣΗ της (η πρώτη ενέργεια όπως μας είπε, γιατί θα επακολουθήσουν και άλλες) και μας την παραχώρησε, όταν πληροφορήθηκε τα άνω αναγραφόμενα εκ μέρους του κ. Κ. Παπαντωνόπουλου. Την παραθέτουμε σε φωτοτυπία .


Ιδού! η ιδιόχειρη ΔΗΛΩΣΗ της Μαρίας Παπανικολάου, αδελφής και μοναδικής
κληρονόμου του Νίκου Γ. Παπανικολάου. Απάντηση και κόλαφος στους θλιβερούς
"κλοπείς" και "ψεύτες" της πνευματικής ιδιοκτησίας του σπουδαίου αδελφού της 
Λόγω –ίσως- δυσκολίας ανάγνωσης, το αναπαράγουμε επακριβώς (αλλά ορθογραφημένο):

ΔΗΛΩΣΗ
Μαρίας Παπανικολάου Για το Αρχείο και τη Βιβλιοθήκη του Αδερφού μου αείμνηστου Αδερφού μου Νίκου Παπανικολάου «Ακρώρειου»
Δηλώνω υπευθύνως ότι το Αρχείο και τη Βιβλιοθήκη του αδερφού μου παραχώρησα στο χωριό μου μέσω του Δήμου Λασιώνος να μπουν στο Δημοτικό Σχολείο Τσιπιάνων σύμφωνα με την επιθυμία του αφού αρχειοθετήσουν και ασφαλιστούν. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρωθεί η επιθυμία του.
Έμαθα ότι έχει στα χέρια του κάποιος Παπαντωνόπουλος το Αρχείο του Αδερφού μου.
Εγώ όταν παρέδωσα στους υπεύθυνους του Δήμου τους είπα αυστηρά η Βιβλιοθήκη και το Αρχείο να μη το πάρει κανένας.
Τώρα που ομολογεί ότι έχει στα χέρια του το πολύτιμο αρχείο του Αείμνηστου Αδερφού μου Αυτό είναι κλοπή και κακή πράξη που πρέπει να τιμωρηθεί  θα ψάξω το θέμα και θα ζητήσω ευθύνες και σε εκείνους που έπραξαν το αδίκημα και σε εκείνους που τους διευκόλυναν
Θα προσφύγω σε κάθε αρμόδια αρχή και με κάθε νόμιμο μέσο
Αθήνα 1-12-2011
Μαρία Παπανικολάου
(υπογραφή) 

          Τι έχουν να πουν τώρα οι « Ιστορικολογούντες» άσπονδοι ...φίλοι μας; Τα περιγράφει όλα η αδελφή του Νίκου Γ. Παπανικολάου με την απλότητα, την σαφήνεια και τον αυθορμητισμό της. Μας λέει καθαρά, τι; Ότι επισυνέβη καραμπινάτη υπεξαίρεση εγγράφων, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, παράνομη εισβολή σε δημόσιο κτίριο και δημοσιοποίηση πνευματικού μόχθου, χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη.
            Κι εδώ σα να έχουν δίκιο οι άθλιοι υβριστές μας σχολιογράφοι  στην Ιστοσελίδα του κ. Κ. Παπαντωνόπουλου που θριαμβολόγησαν ότι «στο ΑΝΤΡΩΝΙ (σ.σ. εννοεί το μπλόγκ) τρέχουν με χίλια»… Πράγματι τώρα θα τρέχουν με χίλια και παραπάνω για αυτή την «κλοπή» και την  «ψευτιά» και μάλιστα πριν περάσει ο χρόνος που δίνει η σοφή παροιμία. Κλοπή, ψευτιά και κακοήθεια θα προσθέταμε εμείς που αγγίζει τις πλέον σκοτεινές ατραπούς. Να δούμε τώρα που θα κρυφτούν αν έχουν ίχνος εντροπής, που θα βρουν «τρούπα να τρουπώσουν»… κατά τη λαϊκή έκφραση. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφουν οι στημένοι σχολιογράφοι εγώ λέω: «άφετε τους νεκρούς, θάπτειν τους εαυτών νεκρούς». Για κάποιον άλλο συμπολίτη, διαπρεπή επιστήμονα, εκδότη και συγγραφέα που εμπλέκουν με περισσή κακοήθεια, προσβληθέντα βάναυσα, δεν βάνω το χέρι στο Ευαγγέλιο το τι θα επακολουθήσει. Τρεχάτε ποδαράκια μου…
Να, λοιπόν ποιος γελάει τελευταίος (χωρίς αυτό να μας ευχαριστεί, αλλά μας θλίβει για την κατάντια μερικών).
Και το θέμα δεν τελειώνει εδώ, αφού οι ανεκδιήγητοι «ιστορικολογούντες» (της …«Ακαδημίας Αρχαιολόγων και Ιστορικών της Ορεινής Ηλείας» όπως τους έχει κατατάξει η εξαιρετική και ποιοτική Ιστοσελίδα συμπολίτη) στο ίδιο παραπάνω μπλογκ, συνεχίζουν το κατήφορο, επιμένοντας περί του Αγωνιστή άρχοντα της ΓαστούνηςΓεωργίου Σισίνη ότι «μοίραζε με το τσουβάλι πλαστά πιστοποιητικά»  στους αγωνιστές του 1821. Εδώ είναι η αποθέωση της ιστορικής ανακρίβειας. Αυτά κάνει η ημιμάθεια που είναι χειρότερη της αμάθειας. Ο Γεώργιος Σισσίνης   δεν έδωσε κανένα πιστοποιητικό (για τις εκδουλεύσεις) γιατί τα πιστοποιητικά αυτά ως γνωστόν άρχισαν να χορηγούνται από το έτος 1834 έως το 1865 και ο Γεώργιος Σισίνης είχε πεθάνει το έτος 1831 (!!!).
Αυτά και άλλα πολλά που θα επακολουθήσουν, παθαίνουν εκείνοι   που βάλθηκαν (Από ανοησία; Από αποκοτιά; Από ιδιοτέλεια; Από ζηλοφθονία; Από σύμπλεγμα κατωτερότητας; Ποιος ξέρει) να ξεθεμελιώσουν την ιστορική αλήθεια και ρίχνουν λάσπη στο ανεμιστήρα της  αδιαντροπιάς τους επί δικαίων και αδίκων –ακόμη και σε εκλιπόντες- που νομίζουν ότι έτσι θα σπιλώσουν εμάς, τους ελάχιστους σκαπανείς της πατριωτικής αγάπης και τους προσκυνητές της αγνής λαϊκής ψυχής. Πόσο λάθος κάνουν; Ελπίζουμε να το καταλάβουν. Άμποτε!...
Σωτ. Σωτηρόπουλος ΔΙΒΡΗ 
Υ.Γ. Λίαν ενδιαφέρουσα προσθήκη με ημερομηνία 7-12-2011
Αφού οι ανωτέρω "Ιστορικολογούντες", ως ασπάλακες ψάχνουν να βρουν ..."τρούπα για να τρουπώσουν", τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν με τις αποκαλύψεις και τρέμουν τις συνέπειες από τα ψεύδη και την "κλοπή" των Αρχείων του "ΑΚΡΩΡΕΙΟΥ". Και ενώ δεν λένε κουβέντα "για την ταμπακέρα" των Αρχείων, το γυρίζουν στην ...ιστορικολογία για αφελείς και ημιμαθείς, όπως είναι οι ίδιοι.  Όμως αμετανόητοι - ως ύαινες βαριά τραυματισμένες- εξακολουθούν αφενός να επιστρατεύουν τους Homo Anonymous σχολιαστές με εξυπνακισμούς κατωτάτης υποστάθμης, αλλά το κυριότερο να συνεχίζουν να "ιστορικολογούν" με έωλα (λεξ.=βρώμικα, ασυνάρτητα και όχι του αέρα), επιχειρήματα που τους γελιοποιούν. Συγκεκριμμένα:
Ξαφνικά έγιναν "Σισινολόγοι", δηλ. ασχολούμενοι αποκλειστικά με την οικογένεια των Γαστουναίων Οπλαρχηγών Σισίνηδων και προσπαθούν να ..."βγάλουν τα άπλυτά τους στη φόρα"!!...(σ.σ. φυσικά εμείς δεν έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση των Σισίνηδων, αλλά την απλή καταγραφή της αλήθειας, όσο μπορούμε). Αλλά και πάλι πέφτουν στο λάκκο της ανιστόρητης ανοησίας τους. Διαβάστε στο ιστολόγιο Antroni.gr: 
Σε περισπούδαστα νέα άρθρα με τον τίτλους: α) " Πλαστά πιστοποιητικά που δόθηκαν από τους Σισίνηδες" (5-12-2011) β) "Τα οικονομικά της οικογένειας Σισίνη" (6-12-2011) γ) " Η μάχη της Πολίτζας και οι παρατυπίες στα πιστοποιητικά Σισίνη" (7-12-2011), τι μας λένε για να εξαλείψουν την ουρανομήκη ιστορική ανακρίβεια που με θριαμβολογία έγραφαν ότι δήθεν  "ο Γεώργιος Σισίνης έδινε πλαστά πιστοποιητικά με το τσουβάλι", ενώ ο Γεώργιος Σισίνης είχε πεθάνει το έτος 1831 (!!!) και   τα πιστοποιητικά εκδουλεύσεων  εδίδοντο μεταξύ 1834 έως 1865, (όπως ανωτέρω λέμε), τώρα οι ερίφηδες "Ιστορικολογούντες" στο γάμο του Καραγκιόζη, καταπίνουν τη γλώσσα τους περί του Γεωργίου Σισίνη και μιλάνε γενικώς περί Σισίνηδων, με παράθεση ιστορικών εγγράφων που πρώτοι εμείς δημοσιεύσαμε στο περιοδικό "ΔΙΒΡΗ" (και τα οποία μόνο ειδικοί ιστορικοί ερευνητές μπορούν να αξιολογήσουν)... Τι να πούμε πλέον για τους γελιοποιηθέντες ψευδολόγους;
          Το ..."Αιδώς, αντρωναίοι τε και σινουζαίοι ιστορικοί" δεν καλύπτει την άφατη ανοησία τους.
Σ.Σ.
         

2 σχόλια:

  1. γραμμένο απο Ντινόπουλος Ιωάννης Ligakaikala.blogspot.com , Δεκέμβριος 11, 2011

    Κύριοι
    Γιατί βγάζετε-κατα το κοινώς λεγόμενον-τα μάτια σας;
    Γιατί δε μονοιάζετε;
    Κύριε Σωτηρόπουλε μιλάτε και γράφετε τόσο ομορφα, εχετε τη δεδηλωμένη της αγάπης για τον τόπο μας, ειστε επιστήμων, εχετε πολύχρονη εκδοτική πείρα, κοινωνικές ευαισθησίες και πολλά άλλα "σύν"
    Λειτουργείτε ομως-κάποιες φορές- σαν δημόσιος κατήγορος κατα πάντων και πασών..
    Κύριε Παπαντωνόπουλε, φίλε Κώστα, εχεις μια σελίδα που σου στοιχίζει και σε κόπο και σε χρήμα, αλλά εχει μεγάλη επισκεψιμότητα και προβάλλεις με την αγάπη σου και το υλικό σου τον τόπο μας..
    Κύριε Τουτούνη
    Ειστε κατα δήλωσή σας λαογράφος και ερευνητής ,που οπως δείχνει το υλικό που παρουσιάζετε( Τραγούδια, παροιμίες, φωτογραφίες, ανέκδοτα ιστορικά γεγονότα κλπ)ετσι ειναι και ετσι σας αποδέχομαι.
    Αγαπάτε και εσείς τον τόπο μας το ιδιο οπως και ο Κώστας ο Παπαντωνόπουλος, οπως και ο Σωτήρης ο Σωτηρόπουλος.
    Γιατί , ρε παιδιά ( συγχωρήστε μου το λαϊκόν της εκφρασης) δεν ενώνετε τις δυνάμεις σας για να κάνετε "θαύματα;"
    Με εκτίμηση στην προσωπικότητα και των τριών σας

    ο συντοπίτης σας Ντινόπουλος Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Ντίνο
    "να σε κάψω Γιάννη, να σ΄ αλείψω λάδι..." (και ξέρετε τι εννοώ, για κάποια παλιότερα δικά σας ..."περσινά ξινά σταφύλια"). Αυτά πήγαν, πέταξαν στον λεύτερο αγέρα του Ζωοδότη (στο επόμενο το φίλιο οδοιπορικό)αλλά οι φίλοι σας δεν το κατάλαβαν και συνεχίζουν.
    Τουλάχιστον εσείς γράφετε με το όνομά σας, και έχετε επίπεδο σε αντίθεση με τους Homo Anonymous χυδαιογράφους, υβριστές μόνιμους τρόφιμους των κυρίων που με συντσουβαλιάζετε... Κρίμα.
    Εκτιμώ βαθύτατα το συμφιλιωτικό πνεύμα σας, πλην το Ομηρικόν "ύβρις τε βία τε σιδήρεων ουρανόν ίκει" (= αυθάδης βία πηγάζουσα εκ πάθους, αναίδειας, αλαζονείας, προπέτειας), ελπίζω εσείς να με καταλάβατε.
    Σωτ. Σωηρόπουλος ΔΙΒΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή