Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο "ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ" ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΦΟΥΧΤΕΛ ..."ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΣ" ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ...


Ο ΧΕΡ ΦΟΥΧΤΕΛ, ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΕ ΡΟΛΟ «ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΥ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ!...
Ιδού!, η "συμβολική" και λίαν αποκαλυπτική φωτογραφία 
«Μια εικόνα χίλιες λέξεις» λέει η παλιά κινέζικη παροιμία. Όμως η εκπληκτική φωτογραφία που φιγουράρισε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ηλείας και Αχαΐας τα λέει όλα, αναδεικνύοντας το βαθύτερο νόημα της δουλικής υποταγής  των σημερινών «δημοτικών αρχόντων» της Παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας, μπροστά στο βασικό τοποτηρητή (γκαουλάϊτερ) της Τροϊκανής Μνημονιακής  καταιγίδας χερ Φούχτελ…
Αρκεί ο προσεκτικός παρατηρητής να δει τις λεπτομέρειες αυτής της φωτογραφίας και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Λοιπόν:
Ο οικοδεσπότης  Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, πέρα από την γνωστή καταγωγή του από το Παπανδρεϊκό Καλέτζι, έχει και απώτερες συγγενικές ρίζες στη Δίβρη…) προσκάλεσε στην Πάτρα τον εν λόγω γκαουλάϊτερ χερ Φούχτελ επικεφαλής πολυμελούς Γερμανικού κλιμακίου για να του υποβάλλουν τα σέβη τους και να …επαιτήσουν   κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης από την «Υψηλή  Πύλη» της νέας Γερμανικής Αυτοκρατορίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων των 256 επίορκων εθνοπατέρων… Ας είναι.
Σε αυτή την πρωτόγνωρη «Μνημονιακή» σύναξη, προσέτρεξαν ασμένως και οι δικοί μας «άρχοντες», ο Δήμαρχος και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Ευθύμιος Κοτζιάς και Γεώργιος Δεββές οι οποίοι όχι μόνο υπέβαλαν τα σεβάσματά τους, όχι μόνον παρέδωσαν στο νέο «πατερούλη» ένα έτοιμο master plan («πολυσέλιδο κείμενο  στο οποίο παρουσιάζονταν, με τον πλέον αναλυτικό και τεκμηριωμένο τρόπο, οι δράσεις και τα έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα του δήμου  μέσω της  ανάδειξης   των  συγκριτικών  πλεονεκτημάτων του και θα φέρουν την Ολυμπία στην διεθνή θέση που της αναλογεί λόγω της μοναδικής παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς» -σ.σ. έτσι ακριβώς γράφτηκε σε όλα τα ΜΜΕ Ηλείας-Αχαΐας), αλλά και – όπως εύγλωττα αποτυπώνεται στην δημοσιευόμενη φωτογραφία- εμφανίστηκαν με τα εξής εκπληκτικά χαρακτηριστικά:
α. Στάθηκαν μπροστά στον αρειμάνιο και «αυτοκρατορικό» χερ Φούχτελ που δεν καταδέχτηκε ούτε καν να τους κοιτάξει, σαν «πρωτάκια» σχολιαρόπαιδα: ο μεν Δήμαρχος με ένα ελαφρό μειδίαμα αφελούς (ίσως, μη αντιλαμβανόμενος τα λεγόμενα), ο δε (γλωσσομαθής) αναπληρωτής Δήμαρχος με ένα έντρομο ύψος …ψελλίζοντας προφανώς τα αιτούμενα της … «επαιτείας» και της υποτέλειας (!!)
β. Και η πιο συνταρακτική και αποκαλυπτική  λεπτομέρεια της φωτογραφίας. Παρατηρείστε το χέρι του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Δεββέ (όπως σημειώνεται στον κύκλο) που τρεμάμενο τείνει προς χειραψία στο μεγάλο εκ Γερμανίας νέο αφεντικό μας, αλλά αγνοείται προκλητικά από τον άθλιο και υπερφίαλο χερ Φούχτελ (!!!).
Κατόπιν των ανωτέρω εμείς οι απλοί πολίτες-δημότες του Δήμου της Παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας, που νοιώθουμε περήφανοι και μακαρίζουμε την αγαθή μοίρα που γεννηθήκαμε σε αυτόν τον ευλογημένο από τους θεούς τόπο, αναρωτιόμαστε. Έχουν άραγε καταλάβει οι εκπρόσωποί μας «δημοτικοί άρχοντες» σε ποιο Δήμο άρχουν; Γνωρίζουν άραγε τον υψηλό ρόλο που τους επεφύλαξε η αυτοδιοικητική συγκυρία και τύχη να είναι μπροστάρηδες και πρώτοι πολίτες του Δήμου μας;
Με την ευκαιρία κ.κ. Δήμαρχε και αναπληρωτή  Δήμαρχε απευθυνόμαστε –με το προσήκοντα σεβασμό που αρμόζει στον θεσμικό σας ρόλο- εμείς οι πολίτες-δημότες  σας και λέμε: Σταματήστε τη βιομηχανία των  αδελφοποιήσεων και τα ταξιδάκια αναψυχής, πότε με τη Γιακουτία της Σιβηρίας πότε με το Γκρίνουϊτς της Αγγλίας πότε με  το Γκροσσοστχάιμ της …«μητέρας» Γερμανίας. Δεν ταιριάζουν οι υποτέλειες στους διάφορους Φούχτελ με την επαιτεία των master plan – «κονσέρβες» (που επικεντρώνεται μόνο στην έδρα του Δήμου και αγνοεί παντελώς την Ορεινή Ηλεία). Δεν σας στείλαμε στην Αρχ. Ολυμπία για να  διασπαθίζετε αφειδώς το δημόσιο χρήμα σε ανήκουστες αναδρομικές «απευθείας αναθέσεις» για κάλυψη «αμαρτιών» (βλ. ατασθαλιών) πρώην «καποδιστριακών» Δημάρχων συνεργατών σας που άφησαν ερείπια κλπ, κλπ που δεν είναι του παρόντος…
 Εν τέλει συνέλθετε γιατί αυτή η ευλογημένη Γη, κοιτίδα του ευγενούς ολυμπιακού ιδεώδους  και των πανανθρώπινων ηθικών αξιών, αξίζει καλλίτερης τύχης…. 
Το εκπληκτικό γλυπτό αριστούργημα  του 5ου π.Χ. αι., της Νίκης του Παιωνίου τη στιγμή που Θεά κατεβαίνει
από τον ουρανό στη γη, σταλμένη από τους θεούς για να φέρει την πολυπόθητη νίκη...
Αναλογιζόμαστε σήμερα.
Ο πανδαμάτορας χρόνος ή οι κατά καιρούς επελάσαντες βάνδαλοι εξ Εσπερίας  αποκεφάλισαν (μερικώς) και ακρωτηρίασαν το αριστούργημα της θεάς Νίκης του Παιωνίου που κοσμεί το λαμπρό Μουσείο της Ολυμπίας (που κατά τραγική συγκυρία αποκάλυψαν Γερμανοί αρχαιολόγοι), γιατί άραγε να είναι χωρίς κεφαλή και ακρωτηριασμένος, δυστυχώς χωρίς νικηφόρο προοπτική ο σύγχρονος Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας; Υπάρχει η ελπίδα, την απάντηση να δώσουν «καιρώ τω μέλλοντι» οι ενεργοί πολίτες και δημότες της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου