Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΙΔΟΥ! ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ για τη μεγάλη δωρεά Ψυχαλίνου στο Νοσ/μείο Πύργου...




 ΙΔΟΥ! ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ για τη μεγάλη δωρεά Ψυχαλίνου 
                στο Νοσ/μείο Πύργου,
της βίλας στο Παλ. Φάληρο Αττικής που πριν πολλά χρόνια την άφησαν συνειδητά έρμαιο αρουραίων και περιθοριακών και σήμερα έγινε στέκι καταληψιών πολυτελείας!... "Αιδώς Αργείοι..."

Το κατωτέρω και επισυναππτόμενο έγγραφο (συνέχεια άλλων 10) απεστάλη στο ΔΣ του Νοσ/μείου Πύργου χωρίς να πάρουμε καμιά απάντηση

Αξιότιμοι, κατά νόμον και δεοντολογία αρμόδιοι
Σας αποστέλλουμε το παρακάτω κια επισυναπτόμενο έγγραφο (σ. απεστάλη και μέσω τηλεομοιοτυπίας) για τις δικές σας άμεσες και επιβαλλόμενες ενέργειες
με εκτίμηση
Σωτ. Σωτηρόπουλοςπροεδρος του "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                                                       Επείγον                    
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
ΤΚ 27063 Λαμπεία-Τηλ 6972295293                                                   Λαμπεία (Δίβρη) 17-9-2012
            Αρ. πρωτ.2063
        
Προς
            Την Διοικήτρια και το ΔΣ του Γενικού Νοσ/μείου Πύργου
(εν όψει συνεδρίασης του προσεχούς Διοικ. Συμβουλίου)

ΚΟΙΝΟΠ: 1. Γραφείο Υπουργού Υγείας κ. Ανδρ. Λυκουρέτζου
                 2. Διοικητή 6ης ΥΠΕ

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Μετά 13 ολόκληρα χρόνια …«άκρα του τάφου σιωπή» και εγκληματική συγκάλυψη
ΣΧΕΤΙΚΑ: α. Η υπ. αρ. 18256/14-9-2012 απάντησή σας
                β. Το υπ. αρ. 2031/30-1-2012 δικό μας έγγραφο (συνέχεια 10 προηγούμενων)

Κυρία Διοικήτρια, κυρίες και κύριοι μέλη του ΔΣ του Νοσ/μείου. Πύργου.
            Πήραμε την άνω σχετ. (α) ολιγόλογη απάντησή σας. Επί τέλους μαθαίνουμε κάποιες πρώτες ενέργειες (αποδοχή κληρονομιάς των δύο ακινήτων της στο Παλ. Φάληρο Αττικής) της Διοίκησης του Νοσοκομείου σας, μετά 13,5 ολόκληρα χρόνια από της δημοσιεύσεως της Διαθήκης της ΔΩΡΕΑΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ αξίας δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, μετά  2 χρόνια από της δικής μας αποκαλύψεως και καταγγελίας του σκανδάλου και μετά 1 χρόνο περίπου από της αναλήψεως των καθηκόντων της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου σας.
Φωτογραφία της επί  13 χρόνια εγκαταλελειμμένης βίλας
πριν δύο χρόνια (Νοέμβριος 2010)

            Εμείς που πρώτοι αποκαλύψαμε, καταγγείλαμε και ζητήσαμε την διερεύνηση του μεγάλου θέματος, με πρώτο κύριο μέλημα την αξιοποίηση της τεράστιας κληρονομιάς αλλά και τη απόδοση ευθυνών, χαιρόμαστε για τις έστω και τώρα ενέργειές σας. Βεβαίως η (ελλιπής και τώρα) πράξη αποδοχής των δύο ακινήτων –πράξη που σύμφωνα με έγκριτες νομικές γνώμες ήταν υπόθεση ολίγων ημερών- είναι ένα δειλό βήμα των όσων έπρεπε να πράξετε εκ καθήκοντος. Πλην, κάτι είναι κι αυτό, αφού προλάβατε –δηλ. εμείς προλάβαμε- την 15ετία (γνωστή η μέθοδος της υφαρπαγής «εκ χρησικτησίας», κάποιων που άφηναν σκοπίμως «εν υπνώσει» κρυπτώ και παραβύστω την υπόθεση, προφανώς δι΄ ίδιον όφελος!...) .
Στο πλήθος εγγράφων που από τις αρχές του 2011 σας στείλαμε αλλά και το άνω σχετ. (β), ζητήσαμε απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που δεν λάβαμε.
Επειδή, όπως σας έχουμε ενημερώσει ο σχετικός φάκελος «ΔΩΡΕΑΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ» που έχουμε στα χέρια μας είναι ογκώδης και …«ευώδης» για να διαβιβαστεί αρμοδίως στις Διοικητικές, Ελεγκτικές και κυρίως Εισαγγελικές Αρχές για να ζητηθεί η απόδοση των μεγάλων ευθυνών των άμεσα υπεύθυνων εμπλεκόμενων ή διαπλεκόμενων, φυσικών ή ηθικών αυτουργών του σκανδάλου, όχι μόνο για τις παντοειδείς και ουρανομήκεις παραβάσεις, δεοντολογικές, αστικές και  ποινικές (λ.χ. απιστίας εις βάρος του δημοσίου, της υγείας των πολιτών κλπ) αλλά και τα διαφυγόντα έσοδα του Νοσοκομείου εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, από την εγκατάλειψη και την τραγική υποβάθμιση της αξίας των κληροδοτουμένων ακινήτων και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, από την ενδεδειγμένη διερεύνηση, δεν προχωρήσαμε γιατί στο μεταξύ η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κρίση (με όλα τα συμπαρομαρτούντα) και επί πλέον γιατί άλλαξαν Κυβερνήσεις, Υπουργοί Υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου σας τελευταία υποσχέθηκε να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες.
Πρόσφατη φωτογραφία της βίλας 4η Νοεμβρίου 2012
με την εγκατάσταση των νέων καταληψιών ενοίκων... Μάλιστα την
έβαψαν κιόλας και έκαναν και HAPPY BERTHDAY, όπως φαίνεται στην είσοδο!...

            Εμείς, πιστοί στο καθήκον και τις καταστατικές μας Αρχές, ως ενεργοί πολίτες αλλά και τιμώντας την μνήμη της μεγάλης ευεργέτιδας συμπατριώτισσάς μας (έλκουσα την καταγωγή από την γενέτειρά μας Δίβρη) θα συνεχίσουμε μέχρι τη τελική δικαίωση. Που δεν θα είναι άλλη από την άμεση αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας (και εύκολα εκποιούμενης, σύμφωνα με τους σοφούς όρους της Διαθήκης) υπέρ του Νοσοκομείου αλλά, και την τιμωρία των υπευθύνων για παραδειγματισμό.
            Έτσι,  εν τάχει και επιγραμματικά επαναλαμβάνουμε τις απόψεις και τα αιτήματά μας:
1.    Άμεση αξιοποίηση (εκποίηση ΤΩΡΑ) της κληροδοτημένης ακίνητης περιουσίας για τις τρέχουσες μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με την επιθυμία της διαθέτιδος , που στερείται τα στοιχειώδη για την περίθαλψη του Ηλειακού λαού.
2.    Δικαστική προσφυγή για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπευθύνων Διαχειριστών της Διαθήκης οι οποίοι –ως είχαν νομική και ηθική υποχρέωση, εάν δεν το επιθυμούσαν- δεν δήλωσαν στο Πρωτοδικείο σύμφωνα με το Νόμο άρνηση στην επιθυμία της αείμνηστης διαθέτιδος. Απιστία περί την εκτέλεση καθήκοντος κλπ.
3.    Επίσης παραπομπή στη Δικαιοσύνη, όλων των Διοικήσεων του Νοσοκομείου Πύργου από το 1999 μέχρι το 2011 που δεν ενήργησαν τα εκ του Νόμου και της δεοντολογίας προβλεπόμενα, π.χ. για παράβαση καθήκοντος, συνειδητή εγκατάλειψη συντήρησης περιουσιακών στοιχείων, πρόξενοι διαφυγής εσόδων του Νοσοκομείου και οικονομικής απαξίωσης της περιουσίας του, ολιγωρία περί την προστασία της υγείας και παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στους κατοίκους της Ηλείας κλπ.
Στα δύο οικόπεδα της μεγάλης ΔΩΡΕΑΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ στο Νοσ/μείο Πύργου
κτίστηκε παρανόμως  και στεγάστηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, χωρίς
ο ιδιοκτήτης (Νοσοκομείο) να γνωρίζει απολύτως τίποτα!!..

4.    Άμεση απαίτηση από τον Δήμο Πύργου όλων των μισθωμάτων από το 1993 μέχρι σήμερα, του παρανόμως (χωρίς οικοδομικές άδειες κλπ) ανεγερθέντος 10ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (για προσωρινή στέγαση το 1993 λόγω των σεισμών) σε δύο κληροδοτηθέντα στο Νοσοκομείο οικόπεδα. Υπαγωγή στο περιουσιολόγιο  του Νοσοκομείου του εν λόγω κτιρίου.
5.    Απαίτηση αποζημίωσης από τους υπαίτιους (των άνω παραγρ. 2 και 3) λόγω συνειδητής μακροχρόνιας εγκατάλειψης του ακινήτου (πολυτελούς και σε άριστη κατάσταση βίλας, η οποία μετατράπηκε σε «ξέφραγο» κατάλυμα περιθωριακών και κατοικία αρουραίων) επί της οδού Νηρηϊδος 32 στο Παλ. Φάληρο Αττικής, για την τεράστια φθορά που υπέστη το ακίνητο αυτό αξίας εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ.
Οι νέοι καταληψίες (...πολυτελείας πλέον) της εγκαταλελειμμένης βίλας
με τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση, κάθονται αραγμένοι ενώ
το Νοσολκομείο Π ύργου δεν έχει γάζες για τους ασθενείς!!...

6.    Άμεση απαίτηση των μισθωμάτων από το 1999 μέχρι το 2010 από την ένοικο που διέμενε στο έτερο ακίνητο επί της οδού  Ίριδος 3-5 επίσης στο Παλ. Φάληρο Αττικής, η οποία ένοικος (κατά πληροφορίες γειτόνων) ήταν κόρη ανωτάτου δικαστικού λειτουργού.
7.    Άμεση απαίτηση επιστροφής στο ταμείο του Νοσοκομείου, του υπόλοιπου  χρηματικού ποσού εκ των 22,5 εκατομμυρίων δραχμών σε Τραπεζικούς Λογαριασμούς που άφησε η διαθέτις σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, με τον όρο ότι αν δεν τα παραλάβουν οι δικαιούχοι να περιέρχονται στο Νοσοκομείο.
Μια ακόμη φωτογραφία το Νοέμβρριο του 2010, όταν μέσα στη βίλα
του παλαιού Φαλήρου ήσαν ένοικοι αρουραίοι και περιθοριακοί (όχι
πολυτελείας...)

8.    Ό,τι άλλο ήθελε προκύψει από την Διοικητική, Ελεγκτική και Δικαστική έρευνα που έχετε υποχρέωση να ζητήσετε.

Κυρία Διοικήτρια και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
             Περιμένουμε άμεσες ενέργειες, σαφείς απαντήσεις και προπαντός ταχύτητα στις αποφάσεις σας. Ελπίζουμε η παρούσα να αναγνωσθεί στο προσεχές ΔΣ και να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Και κυρίως περιμένουμε τις απαντήσεις σας επί των αιτουμένων.

Με τιμή
Ο πρόεδρος


Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του ιστορικου-λαογραφικού περιοδικου «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΒΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»)

Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά που διαπιστώνεις αγαπητέ Σωτήρη συμβαίνουν, δυστυχώς, στα περισσότερα αυτοδιοίκητα (κακοδιοίκητα καλύτερα) δημόσια νομικά πρόσωπα. Αδιαφορία, άγνοια, ανικανότητα, σκοπιμότητα; Ίσως να ισχύουν όλα μαζί. Τέτοιες παρεμβάσεις, σαν και αυτή, φέρνουν αποτέλεσμα. Συνέχισε τον ωραίο αγώνα σου.
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Στάθης Χριστοδουλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή