Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ «ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ» ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ;;;




ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ «ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ» ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ;;;
Ο εξαίρετος "Αρκάς" μας παραχώρησε την παράφραση του λογότυπου
του σκίτσου του ειδικά για την περίσταση... Τον ευχαριστούμε.
Ή πως αγάπησε, υιοθέτησε και «διαφήμισε» την όμορφη Δίβρη ο γνωστός αρχιφύλακας, πολύς Αντώνης Αραβαντινός…
            Μας το λέγανε και δεν το πιστεύαμε. Ότι δηλαδή, ο κύριος Αντώνης Αραβαντινός, κατ΄ άλλους περιβόητος ή διαβόητος ("πνευματικό τέκνο" του Υπουργού Δικαιοσύνης μακαρίτη Βαγγέλη Γιαννόπουλου), εν πάση περιπτώσει για μας πολύ γνωστός στο Πανελλήνιο για την πολλαπλή δράση του ως αρχηγός των σωφρονιστικών υπαλλήλων  των φυλακών Κορυδαλλού, εμφανίστηκε την περασμένη άνοιξη στη Δίβρη όπου έμεινε για λίγο περιερχόμενος ανά την «Αγορά» της κωμόπολης και ενδιαιτώμενος εν Καφενείοις ή Εστιατορίοις μετά τινων συμπατριωτών υπεράνω πάσης υποψίας... Είπαμε, μπα! κάποια ομοιότητα προσώπου θα ήταν και εξελήφθη από τους διβριώτες ότι ήταν το δημόσιο και ξακουστό αυτό πρόσωπο, παρότι την πληροφορία επιβεβαίωνε και ένας βετεράνος συμπατριώτης «διαβόλου κάλτσα», διαμένων εν Πάτραις του οποίου η αξιοπιστία δεν αμφισβητείται. Επομένως, είπαμε τότε, κάποιος άλλος ήταν που του έμοιαζε και βεβαίως προς στιγμήν ησυχάσαμε καθότι μας έτρωγε η περιέργεια, λέγοντας «τι να ήθελε η αλεπού στο παζάρι» της Δίβρης.
Ιδού! οι φυλακές Κορυδαλλού. Λέτε τώρα που συνδέθηκαν λόγω Αραβαντινού
με το "Αυτόνομον Κρατίδιο της Δίβρης" να δούμε κάτι το εξαιρετικό για τον τόπο μας;
            Ώσπου, ξαφνικά είδομεν το φως το αληθινόν και την επαλήθευση της ανωτέρω απίθανης φημολογίας. Αφορμή αποτέλεσε το απίστευτο γεγονός της αποκάλυψης, ότι στον περίβολο του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού (όπου ο κ. Αραβαντινός είναι πρόεδρος των φυλάκων και γενικός κουμανταδόρος) είχε κατασκευαστεί πολυτελής πισίνα για την αναψυχή των εγκλείστων της φυλακής!!... Και τότε βούϊξαν τα κανάλια και οι εφημερίδες, παρενέβη το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διατάχτηκαν ΕΔΕ και έγινε το θέμα της ημέρας. Και ω!, του θαύματος ελύθη και το μυστήριον της άφιξης του κ. Αντώνη Αραβαντινού στην ιδιαίτερη πατρίδα μας Δίβρη.
Να! και η περιβόητη πισίνα των φυλακών Κορυδαλλού. Λέτε να δούμε παρόμοιες
σε όλες τις γειτονιές της Δίβρης, τώρα με τις ιδέες του Αραβαντινού;
            Ο ίδιος ο κ. Αραβαντινός, θέλοντας να δικαιολογήσει την κατασκευή  της πισίνας, αφού είπε διάφορα, ότι η πισίνα δεν πισίνα αλλά στέρνα για να ποτίζουν τα άνθη, ότι γίνεται διαμόρφωση του χώρου (με λεφτά των σωφρονιστικών υπαλλήλων, παρακαλώ) είπε και το εξής αμίμητο, ανεπανάληπτο και διαχρονικά θεσπέσιο σε όλα τα κανάλια της τηλεόρασης ως ατράνταχτο επιχείρημα, σχεδόν επί λέξει: «Προ ημερών επισκέφτηκα ένα πανέμορφο χωριό της ορεινής Ηλείας, τη Δίβρη και μαγεύτηκα από το τοπίο και θέλω  να μεταφέρω  αυτούσιο μέσα στο χώρο του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού αυτή την καλλονή και ατμόσφαιρα, για την καλλίτερη διαβίωση και ψυχική ηρεμία των φυλακισμένων» (!!!)., κλπ, κλπ…  .Όσοι από μας τους διβριώτες το ακούσαμε και το είδαμε, μείναμε «κάγκελο» κατά το κοινώς λεγόμενο, να βλέπουμε να εκθειάζεται και να διαφημίζεται  στο πανελλήνιο δια στόματος ενός διάσημου (περιβόητου ή διαβόητου, όπως θέλετε να το πείτε) η νύμφη  του Ολωνού Δίβρη. Δεν είναι και λίγο εδώ που τα λέμε. Όπως το άκουσαν και το είδαν  χιλιάδες συνέλληνες, που θα έσπευσαν αυθωρεί και παραχρήμα στο Ίντερνετ ή αλλαχού να πληροφορηθούν που είναι αυτή πανέμορφη κωμόπολη Δίβρη, που στα μάτια ενός ειδήμονος της καλλιέπειας και του κοινωνικού σωφρονισμού είναι το πρότυπο χωριό που προφανώς από δω και πέρα θα πρέπει να εισαχθεί στα βιβλία της Εγκληματολογίας, της Κοινωνιολογίας και της Επιστήμης του σωφρονισμού, ως παράδειγμα για την καλλίτερη και πιο ανθρώπινη εγκαταβίωση των φυλακισμένων…
Ο "διβριολάτρης" πολύς Αντώνης Αραβαντινός σε μια χαρακτηριστική
εικόνα. Τι άραγε να κουβαλάει  μέσα στο χαρτόκουτο αλαφιασμένος;
            Και αφού συνήλθαμε από το πρώτο σοκ της ζωντανής αυτής ερωτικής αφήγησης του κ. Αραβαντινού για τη Δίβρη μας ή καλλίτερα για το «Αυτόνομο Κρατίδιο της Δίβρης» και πειστήκαμε  για την αξιοπιστία της άνω πληροφορίας, σιγά σιγά μάθαμε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα. Ότι δηλαδή, ο κ. Αραβαντινός ζήτησε  να πάρει μαζί του και ποσότητα από το φημισμένο διβριώτικο «φουσκί» (εννοείται,  την προβατογιδοκοπριά πρώτης ποιότητος) που προσφέρθηκε να  του δωρίσει ένας από τους πλέον άριστους κτηνοτρόφους μας που του συνέστησαν. Όπως είπε, θα ήθελε να ενισχύσει τον κήπο και τα φυτά του περιβόλου των φυλακών Κορυδαλλού  με γνήσιο διβριώτικο λίπασμα, ώστε να είναι πλήρης και πραγματική η εικόνα που εκεί θα φτιάξει με πρότυπο τη Δίβρη. Δεν μάθαμε αν ζήτησε και πήρε μαζί του και άλλα ξακουστά διβριώτικα προϊόντα (π.χ. γαλακτοκομικά, φασόλια, τσάϊ του βουνού, ρίγανι, μολοχάνθι ή άλλα αρωματικά βότανα). Τώρα βεβαίως, μένουμε με την απορία πως θα τα καταφέρει  με το υψόμετρο που έχει διαφορά κάπου 800-900 μέτρα (870-970μ. η Δίβρη,  70μ. ο Κορυδαλλός), αλλά αυτά υποθέτουμε διορθώνονται από υψιπετείς αναμορφωτές  του μεγέθους ενός κ Αραβαντινού…
Ο συμπαθέστατος Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης  που διέταξε
ΕΔΕ και ανακρίσεις για την πισίνα των φυλακών που έφτιαξε ο αρχιφύλακας
Αραβαντινός, μήπως σκέπτεται να επαναφέρει το Ειρηνοδικείο Λαμπείας που
πρόσφατα κατάργησε, τώρα με την νέα σχέση Δίβρης-Κορυδαλλού;
            Και το θέμα έχει συνέχεια. Ο νέος φανατικός «διβριολάτρης» κ. Αραβαντινός ξαναεπισκέφτηκε τη Δίβρη αρχές φθινοπώρου (όπως μας είπανε ευυπόληπτοι συμπολίτες μας, εμείς και πάλι δεν τον είδαμε) γιατί φαίνεται ο λατρευτικός έρωτας στη πατρίδα μας  είναι διαρκής και επίμονος. Μόνο που στη δεύτερη αυτή επίσκεψή του δεν μάθαμε τον λόγο, ούτε τις προτιμήσεις του και τις καινοτόμες πρωτοποριακές ιδέες του για τη σύνδεση της Δίβρης με τις φυλακές Κορυδαλλού!.... Ίσως να έχει κάποιο ρηξικέλευθο σχέδιο, να γίνει το ακριβώς αντίστροφο. Αντί να γίνει το πρότυπο η Δίβρη για τις φυλακές Κορυδαλλού, μπορεί να γίνουν οι φυλακές Κορυδαλλού πρότυπο για την αναμόρφωση και τη μετατροπή της Δίβρης σε φυλακές υψίστης ασφαλείας (λόγω του γεωφυσικού της οχυρωματικού της αναγλύφου) και  μοναδικής αναψυχής με πισίνες και άλλα παρόμοια. Άλλωστε ποιος δεν θυμάται ότι έγινε μια απόπειρα για κράτηση-φιλοξενία στο Πάνω Μοναστήρι Παναγιάς Χρυσοπηγής του καταδικασμένου Μητροπολίτου Αττικής Παντελεήμονος που απέτυχε. Που ξέρεις ο πολύς Αραβαντινός, μπορεί να έχει πιο δημιουργικές ιδέες για την οικονομική και …πολιτιστική αναβάθμιση της πάλαι ποτέ ένδοξης, πλην εν μαρασμώ περιπεσούσης κωμόπολης.
Μια φθινοπωρινή άποψη της Δίβρης, λατρευτικός τόπος ακόμη και από
ανθρώπους του μεγέθους ενός αρχιφύλακα του Κορυδαλλού.
            Σαν επίλογο στην ωραία παραδοξότητα αυτή θα βάζαμε το εξής: Παντέρμη Δίβρη!!... Μέχρι χτες, είχες λάτρεις και διαφημιστές σου ογκόλιθους της πνευματικής, θρησκευτικής, επιστημονικής, πολιτισμικής και λογοτεχνικής  διανόησης και   αξιοσύνης του αναστήματος ενός Μητροπολίτη Ηλείας Αντωνίου, ενός μεγάλου της πολιτικής  και λογοτέχνη  Βάσσου Στεφανόπουλου, ενός σωτήρα της Ηλείας Δημάρχου Τάση Καζάζη , ενός Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών Σταύρου Μάνεση, ενός διαπρεπούς φιλολόγου Γιάννη Χατζηβασιλείου και τόσων άλλων.
Σήμερα, (παντέρμη Δίβρη!!), με την ραγδαία μετεξέλιξή  σου σε «Αυτόνομον Κρατίδιον» των νέο-διβριωτών, έχεις ένα και μοναδικό λάτρη και διαφημιστή. τον γνωστό και μη εξαιρετέο, διάσημο αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού αξιότιμο κύριο Αντώνη Αραβαντινό… Αφερίμ.

5 σχόλια:

  1. Herkese gunaydün Divrilular! Merhaba beyefendi Sotir
    Ἀφορμὴ γιὰ τὸν χαιρετισμό μου εἰς τὴν γλώσσαν τῆς γείτονος, μὲ δίνει κυρ’ Σωτήρη μου, ὄχι μόνον τὸ δικό σας Ἄφεριμ, μὲ τὸ ὁποῖο καταλήξατε στὸ περίφημο δοκίμιόν σας, περὶ τοῦ σπουδαίου καὶ ἐφάμιλλου ἴσως, λέγω ἴσως, σωφρονιστοῦ τῶν ἑλληνικῶν φυλακῶν τοῦ Κορυδαλλοῦ, τοῦ ἐφάμιλλου μὲ τὸν ἀνανεωτὴ τῆς ποινικῆς σκέψεως ποινικολόγο τοῦ Διαφωτισμοῦ Cezare Beccaria, ὁ ὁποῖος ἐπεσκέφθη προσφάτως τὴν ἱστορικὴν Δίβρην! Ἀφορμὴν μὲ δίδει κυρ’ Σωτήρη μου καὶ ἡ πικρὰ σκέψις, ὅτι ἦλθεν τὸ πλήρωμα τοῦ χρόνου νὰ πληρώσουμε ὅλοι μαζί, τὸ λαϊκὸ τσατσὰ ποὺ ἔφερε στὴν ἐπιφάνεια τέτοιους ἡγέτες, τοῦ ἐπιφανοῦς νεοελληνικοῦ πολιτισμοῦ, αὐτοῦ τοῦ πολιτισμοῦ ποὺ διακρίνεται κυρ’ Σωτήρη μου ἀνὰ τὴν οἰκουμένη! Τριάντα χρόνια πασοκαρίας κυρ’ Σωτήρη μου εἶναι αὐτά. Ἡ ἱστορία, ὅταν ἀργότερα θὰ καθίσει νὰ ἀπαθανατίσει τὰ ἔργα μας, θὰ χαρακτηρίσει τὴν περίοδο ὡς Χρυσοῦν Αἰώνα τοῦ Ἀνδρέου..! Κατὰ τὸ Περικλέου (ἄκλιτο γιὰ νὰ τὸ καταλαβαίνουν οἱ ἐπιστήμονες ποινικολόγοι καὶ οἱ συνεργάτες των).
    Μὴν διαμαρτύρεσαι κυρ’ Σωτήρη μου! Ἔτσι ἐννοεῖται ἡ ἀνάπτυξις ἑνὸς τόπου! Πόσους ἔφερεν ὁ Βάσσος Στεφανόπουλος ἐν Δίβρῃ; Πόσους καφέδας πώλησε τὸ καφενεῖο της, ὅταν καὶ ἐὰν τοὺς ἔφερε; Οὐδεὶς θυμᾶται! Ἐνῶ τώρα, διαπρεπεῖς ποινικολόγοι, οὐχὶ μόνον διὰ καφέδας, ἀλλὰ καὶ γιὰ φουσκὶ ἔρχονται ἐν Δίβρῃ! Ἂς μὴν κολαζόμεθα κυρ’ Σωτήρη μου: Ἀνερωτήθητε ποτὲ μήπως ἔχει δημιουργηθεῖ κανένα παράρτημα Νομικῆς Σχολῆς Κορυδαλλοῦ ἐν Δίβρῃ; Μήπως ἐκ τῆς φύσεως τῶν ἀδικημάτων ποὺ σημειώνονται τελευταίως στὴν περιοχὴν τοῦ τριγώνου Ἀνδρώνι, Τσίπιανα καὶ Δίβρη μὲ τὴν ἐφευρετικότητα τῶν παραγωγῶν, ὡς πρὸς τὴν ἐναπόθεσιν ἀρωματικῶν βοτάνων εἰς οἰνοδοχεῖα; Μήπως ὁ ἐπιτελάρχης τοῦ Κορυδαλλοῦ, μελετώντας τὸ Ποινικὸν Δίκαιον, ἀνεκάλυψε ὅτι τὸ ὑψόμετρο ἐπιδρᾶ εὐεργετικῶς στὴν σκέψη τοῦ δράστη ἀλλὰ καὶ τοῦ σωφρονιστοῦ, ὁ ὁποῖος κατ’ ἄλλους χαρακτηρίζεται καὶ “ἀνθρωποφύλαξ”, καὶ ἦλθε νὰ ἐξετάσει ἐνδεχομένως μὲ ἰδιαίτερο ἐπιστημονικὸ ζῆλο, τὰς δυνατότητας μιᾶς ἐπωφελοῦς συνεργασίας δι’ ἀμφότερα τὰ μέρη Δίβρη-Κορυδαλλός!
    Πάντως κυρ’ Σωτήρη μου, τί νὰ σοῦ πῶ; Τὸ φαινόμενο αὐτὸ τῆς καρακιτσαρίας, ὅπου τὰ πόδια ἔχουν γίνει ἴσα μὲ τὸ κεφάλι, μόνον στὴν Ψωροκώσταινα ὑπάρχει! Καὶ βεβαίως, προσέξτε, ἔχετε τεταμένη τὴν προσοχή σας δηλαδή, διότι τέτοιου εἴδους ἐπισκέψεις ἀπὸ δημιουργήματα τῆς τριακονταετοῦς πασοκαρίας, δὲν γίνονται γιὰ καλό…
    Μὲ τιμὴ
    Δὴ Κὰν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. İyi sabahlar beyefendi Sotir

    Ζητῶ συγγνώμη διὰ τὴν ἐπαναφορά μου εἰς τὸ θέμα. Τῆς ἐπισκέψεως τοῦ κ. ἀρχιφύλακος, ὁ ὁποῖος ὡς εἰδικὸς καὶ ἐπὶ τῆς ἐνημερώσεως τοῦ Τύπου ἔκανε καὶ δηλώσεις χθές, διαψεύδοντας τὴν ἀποφυλάκιση τῆς γνωστῆς ἐνοίκου τοῦ Κορυδαλλοῦ, κ. Βίκυς Σταμάτη, λέγω λοιπόν, τῆς ἐπισκέψεως αὐτῆς ἔλαβεν γνώσιν ἡ δική μας μεγάλη προσωπικὸτης εἰς τὰ στάδια τῆς Ποινικῆς Δικονομίας, κ. Πρόεδρος τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου τοῦ Δήμου Ἀρχαίας Ὀλυμπίας; Προφανῶς ὄχι! Ἀμελήσατε λοιπὸν κ. Σωτήρη μου. Τέτοιες ὀλιγωρίες ἐκ μέρους σας δὲν ἐπιτρέπονται. Ξέρετε κυρ’ Σωτήρη μου τί τουρισμὸς θὰ μποροῦσε νὰ ἀναπτυχθεῖ ἐν Δίβρῃ, ἐὰν τοῦ θέματος ἀνελάμβανε πρωτοβουλίας ὁ κ. Πρόεδρος τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου; Πιθανῶς νὰ ἐπροτιμάτο ἡ Δίβρη καὶ διὰ την, κατ’ ἔτος σύναξιν τῶν Εἰδικῶν Ποινικολόγων…! Μιὰ σκέψη ἔκανα καὶ σᾶς τὴν μετέφερα ὑπὸ μορφὴν ἐρωτήματος…

    Kusura bakmayın! Görüşmek üzere!
    Πιστός φίλος σας
    Δη Καν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουγιουρούμ εφεντη Κυρ Δημήτρη μου
    Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε χαιρετίσω τουρκιστί καθόσον δεν γΝωρίζω την γλώσσα της γείτονες...
    Ομολογήσω δεν το είχα σκεφτεί το σημαντικό που προτείνεις. Αλλωστε δεν πήρα χαμπάρι τα της έλεύσεως του γνωστού τοις πάσιν Αρχιφυλακος της ανάπτυξης και του πολιτισμού.
    Ομως μου προξενεί κατάληξη το γεγονός πως δεν το αξιοπόιησε διατην τουριστική αναβάθμιση της τλήμωνος Δίβρης και εν γένει του Δήμου το λαγωνικό ο ειρημμένος πρόεδρος του Δήμ. Συμβουλίου ή εν παση περιπτώσει κάποιος Αντιδήμαρχος ή ακόμη ακόμη και ο Δ´ημρχος (εκτός και ήταν κατα Σβηρία μεριά... Ποτέ δεν είναι αργά. ¨άλλωστε ο διάσημος Αρχιφυλακος ομοειδεάτης τους είναι και ίσως να ήταν εν γνωσει τους οι επισκέψεις του στη ΔΙΒΡΗ και μας ετοιμάζουν κάποιο σχέδιο υψιπετές πηγή ακόμη ακόμη και κάποιο Πρόγραμμα ή Φεστιβάλ προώθησης ψυχοαρωματικων φυτών που ευδοκιμούν εν τη ημετερα φιλτατη πατρίδι...
    Έρρωσθε (ελλείψει) τουρκικών αντιχαιρετισμων
    Σωτήριος, εκ Λαμπείων Ορέων ορμώμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά τα λάθη που παρυσέφρυσαν, φταίει το αη πάντ (όπως λέμε Άη-Λιας κλπ,κλπ)
    Ζητώ συγνώμη, διόρθωσε το ομολογώ, το κατάπληξη, το Σιβηρία, το γειτονος, το ή αντί πηγή και ότι άλλο προαιρείσθε Κυρ Δημήτρη μου, ταμαμ;
    Ο ίδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καὶ ταμὰμ καί… χαμὰμ κυρ’ Σωτήρη μου…
    Ὑγιαίνετε
    Δη Καν

    ΑπάντησηΔιαγραφή