Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ η Κική Λαδέα-Κοτσομύτη…

Αγιογραφία από τον Βυζαντινό ναό της Αγ. Τριάδος Δίβρης (12ου-13ου αι.)

ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣ
ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
Η Κική Λαδέα-Κοτσομύτη

Μια Αγαπημένη μας μεγάλη Κυρία,
Μια σεβαστή συμπατριώτισσα, η Κική Λαδέα-Κοτσομύτη δεν είναι πλέον κοντά μας
Πήρε  το μακρύ δρόμο της Αχερουσίας Λίμνης με το χρυσό νόμισμα της αξιοσύνης στο στόμα της και  βαδίζει προς την γειτονιά των αγγέλων. Κι εμείς οι δικοί της άνθρωποι την  αποχαιρετήσαμε με τον προσήκοντα σεβασμό.
Ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της ιδιαίτερης πατρίδας μας Ηλείας, το Σκλίβα Πηνείας  και αμέσως ξεχώρισε ως ένα πανέμορφο κυκλάμινο «στου βράχου τη σχισμάδα» που τράφηκε από τις πρώτες διδαχές του μεγάλου της πνευματικού δάσκαλου μακαριστού Αχιλλείου, σκορπίζοντας στη συνέχεια τον δικό της  χριστιανικό και κοινωνικό λόγο στα εκατοντάδες νέα κυκλάμινα  που πότιζε με τα αγνά νάματα της πραγματικής πίστης κι απαντοχής.
Μεγάλωσε και θέριεψε μέσα σε μια δημοκρατική οικογένεια που έδωσε μεγάλο τίμημα στην πατρίδα και την κοινωνία. Και με αυτές τις αρχές και παρακαταθήκες αναδείχτηκε σε μια μεγάλη γυναικεία μορφή, παράδειγμα θάρρους, αυτογνωσίας και ήθους, όταν εγκαταστάθηκε και ρίζωσε πλέον στην Αθήνα  και στο Παλαιό Φάληρο, όπου  έδωσε στην κοινωνία μια υποδειγματική οικογένεια.
Έγινε πλέον η αγωνιστική συνείδηση όλων μας. Με το ακαταμάχητο τετράπτυχο «Ορθοδοξία-Ορθοπραξία-Κοινωνική Δικαιοσύνη-Δημοκρατία » που εξέπεμπε προς κάθε κατεύθυνση προς κάθε μορφή εξουσίας, πολιτική, διοικητική ή εκκλησιαστική έγινε ο φύλακας άγγελος των αδύνατων, των κατατρεγμένων, των αδικουμένων. Δεν άντεχε την αδικία με τίποτα. Δεν χαριζόταν σε κανένα και καθημερινά πολεμούσε με το λόγο της και την πένα της  τους εξαθλιωτές ψυχών και συνειδήσεων .
Συγκρούστηκε πολλές φορές με το μακρύ χέρι της κάθε άδικης εξουσίας και πάντα έβγαινε νικήτρια, δίνοντας το φωτεινό αγωνιστικό παράδειγμα στους νεώτερους με πείσμα, με επιχειρήματα αλλά προ παντός με πίστη στις πανανθρώπινες αξίες.
Το σύνθημά της ήταν «ναι στους Χριστολάτρες, όχι στους Χρυσολάτρες». Η Παναγιά ήταν ο αρωγός και καθημερινός οδηγός της και η αληθινή Δημοκρατία ήταν το πιστεύω της και το δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση.
Εμείς οι Ηλείοι, εμείς απλοί κάτοικοι της ορεινής κωμόπολης και του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» Δίβρης, από όπου είχε απώτερες οικογενειακές ρίζες, στην αγαπητή μας Κική Λαδέα  χρεωστούμε χάριτες γιατί όρθωσε το ανάστημά της και κατάφερε να αναδείξει  μείζονα κοινωνικά θέματα και ν΄αποκαλύψει κρούσματα διαφθοράς στο Νομό μας, όπως αυτό του Νοσοκομείου Πύργου και κατόρθωσε να μας δείξει το δρόμο της ηθικής καταξίωσης αλλά και να μας εφοδιάσει με τη ρομφαία του δικαίου  για την τιμωρία των επίορκων.
Να είναι βεβαία, τώρα που μας θωρεί από εκεί ψηλά ,ότι ο σπόρος που έσπειρε,  θα  βγάλει τους καρπούς όπως η ίδια  θα ήθελε.
          Καλό σου ταξίδι, σπουδαία συμπολίτισσα
Σωτ. Σωτηρόπουλος ΔΙΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου