Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

ΓΥΡΙΣΑΜΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ "ΤΖΟΥΜΠΕ", - «Κατόπιν ενεργειών μου…»!...

Δημήτριος Βούλγαρης (1802-1877) ο και επιλεγόμενος "Τζουμπές"

"...η πολιτική δράσις του ανδρός κατά μεν τας αρχάς του πολιτικού βίου αυτού και επί μακρά έτη υπήρξε φιλελευθέρα, περί το τέλος της ζωής του εξετράπη των τα μάλιστα φιλελευθέρων και κοινοβουλευτικοτάτων αρχών αυτού ανελεύθερος και σατραπικώτατος γενόμενος, και τούτου ένεκεν αδόξως τελευτήσας. […] Ως πολιτικός ρήτωρ ωμίλει μάλλον ή αγόρευε. Ωμίλει δε ουχί οργίλως, αλλά ταχέως, ελαφρότατα δε βατταρίζων (τσεβδίζων). […] Ανήρ εις άκρον φιλόθρησκος, παρηκολούθει τακτικώτατα την Θεία Λειτουργία εις τον Ναόν της Ζωοδόχου Πηγής."
«Κατόπιν ενεργειών μου…»!...
Ο Ηλείος Υπουργός Πολιτισμού σε παραληρηματικό κρεσέντο για τα ΤΕΙ
          Το είδαμε κι αυτό. Γυρίσαμε 150 χρόνια πίσω, την εποχή του Βούλγαρη του επιλεγόμενου «Τζουμπέ» και δια στόματος του Ηλείου Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα για την εξέλιξη στα ΤΕΙ Ηλείας (σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»), ακούσαμε και διαβάσαμε πομπώδεις και διθυραμβικές δηλώσεις του που αποπνέουν … άκρατο πολιτικό πολιτισμό!…
            Ο κ. Τζαβάρας με αχαλίνωτη αυταρέσκεια, επαρχιώτικη δικολαβική γλώσσα και υπερφίαλο εγωισμό, σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο ομιλεί:
-Για «προσωπική δικαίωση» του αγώνα που ο ίδιος έκανε για τα ΤΕΙ της Ηλείας (οποία ταπεινότης!...)
-Ότι «οι πολίτες της Ηλείας θα του δώσουν τον (οφειλόμενο) έπαινο» (οποία μετριοφροσύνη!!...
-Ότι όλοι οι άλλοι, οι κακόπιστοι «πρέπει επί τέλους να πάρουν ένα μάθημα πολιτισμού» (οποία υψιπετής παιδαγωγική παρακαταθήκη στους νέους!!!...)
            Αυτός είναι ο σύγχρονος λόγος  του πνευματικού ταγού της Ηλείας που η Κυβέρνηση του εμπιστεύτηκε  τα ηνία του Πολιτισμού και της Παιδείας της άμοιρης χώρας.
            Να δω, πως θα αντιμετωπίσουν τις δηλώσεις αυτές οι νέοι σπουδαστές των ΤΕΙ Ηλείας. Να δω, μεθαύριο πως θα τον υποδεχτούν όταν θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Πολιτείας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Να δω, πως θα αντιδράσουν οι Ηλείοι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να γίνονται ξαφνικά και χωρίς σχέδιο «το κλωτσοσκούφι» της ανοησίας των κυβερνώντων…
            Και βεβαίως ο κ. Τζαβάρας δεν πήρε το μάθημα του εγκλεισμού του στα στούντιο του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού από τους οργισμένους νέους των ΤΕΙ. Ίσως δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι «οι κακόπιστοι» (όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει) είναι ο λαός «αυτός ο μικρός, ο μέγας» όπως λέει και ο ποιητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου