Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

H ΔΩΡΕΑ «ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ» ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!... Αλλά:«Ναι. Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο»…



H ΔΩΡΕΑ «ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ» ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!...
Εκτελεστές: Διοίκηση Νοσοκομείου, ΜΑΤ Δένδια, Δήμος, φορείς  και μεγαλοπαράγοντες Πύργου, Υπουργείο Υγείας και 6η Υ.Π., εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, καταληψίες, τοπικός «σιωπηλός» και φίλιος Τύπος
            Μετά από την μακρά ένοχη σιωπή όλων των αρμόδιων και υπεύθυνων γύρω από το μέγα σκάνδαλο της μεγάλης Δωρεάς Ξανθής Ψυχαλίνου – Γιαννοπούλου, που άφησε όλη την περιουσία της δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, προ 14 ετών (!!!),  για άμεση εκποίηση προς κάλυψη των τεράστιων αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου, ξαφνικά τώρα έρχεται στη επικαιρότητα με την ευκαιρία της συνετής και πολιτισμένης παράδοσης στο Νοσοκομείο, της διαβόητης πλέον «βίλας Ψυχαλίνου» στο Παλ. Φάληρο που είχε καταλάβει το περασμένο καλοκαίρι ομάδα Πολιτών (και χρησιμοποίησε ως πολυχώρο κοινωνικών δράσεων).
Η "βίλα Ψυχαλίνου" στο Παλ. Φάληρο, όπως κατάντησε επί 13 χρόνια από τους
περιθωριακούς και αρουραίους, εγκαταλελειμμένη από τις Διοικήσεις  του
Νοσοκομείου Πύργου. 
            Εμείς που πρώτοι αποκαλύψαμε προ 2,5 ετών τις τεράστιες διοικητικές και ποινικές ευθύνες όλων των Διοικήσεων του Νοσοκομείου από το 1999 μέχρι σήμερα, τις ένοχες διαπλοκές και εμπλοκές μεγαλοπαραγόντων του Πύργου (δικηγόρων, βουλευτών κλπ), τις σκόπιμες και πονηρές διαθέσεις κάποιων να «ιδιοποιηθούν» την τεράστια περιουσία «Ψυχαλίνου», την εγκληματική αδιαφορία εδώ και δυο χρόνια των Υπουργών Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, βρισκόμαστε τώρα σε θέση μάχης και πάλι μέχρις ότου δικαιωθεί ο αγώνας μας και να τιμηθέι δεόντως η μεγάλη διβριώτισσα ευργέτις.
            Αφορμή για το σημείωμα αυτό έδωσε η είδηση «Αποχώρησαν προ ημερών τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Π. Φαλήρου από το κτήριο της Νηρηίδων 32 που ανήκει στο νοσοκομείο του Πύργου . Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς το IONION FM η κατάληψη της οδού Νηρηίδων 32, έγινε τον Ιούλιο του 2012 από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Π. Φαλήρου, με σκοπό να στεγάσουν τις δράσεις…». Ευχάριστη η είδηση και ίσως πάλι εμείς βοηθήσαμε με επιστολή μας προς στους καταληψίες, στην ομαλή εξέλιξη (πράγμα το οποίο τόνισε στο ΙΟΝΙΟΝ FM ο εκπρόσωπος των «καταληψιών» κ. Μπαλής, αλλά αποσιωπήθηκε) και θα ήταν όνειδος για τον κοινωνικό μας πολιτισμό να επενέβαιναν τα κατασταλτικά ΜΑΤ του Δένδια, όπως είχε ζητήσει η «υπνώττουσα» και συνεχώς ψευδόμενη και συγκαλύπτουσα Διοικήτρια του  Νοσοκομείου κ. Φιλιπποπούλου…
            Πλην, το θέμα της «βίλας Ψυχαλίνου» που έρχεται τώρα στην επικαιρότητα από τα φίλια τοπικά μέσα ΜΜΕ (χωρίς κι αυτά, να αναφέρονται στο σύνολο του θέματος) και αποσιωπάται αιδημόνως από όλα τα υπόλοιπα αργυρώνητα και «μπερλουσκονικά» ΜΜΕ του Νομού μας, είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Η ίδια βίλα, όπως την περιποιήθηκαν και συμμόρφωσαν και την παρέδωσαν
στο Νοσ. Πύργου πρόσφατα, οι Πολίτες  του Παλ. Φαλήρου ("καταληψίες")
            Δυστυχώς μέχρι σήμερα, όλο το αλληλοδιαπλεκόμενο σύστημα του Νομού μας για δικούς τους λόγους αντιστέκονται και «κουκουλώνουν» γιατί ή έχουν βάλλει (ή ανέμεναν να βάλουν) το δάκτυλο στο μέλι ή είναι συνένοχοι στο σκάνδαλο. Το τραγικό είναι ότι ακόμη - ακόμη και εκείνοι που έπρεπε να πρωταγωνιστούν (Σύλλογοι Γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου, Ιατρικός Σύλλογος, Δήμος Πύργου, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πυργίων, Εμπορικοί Σύλλογοι, Επιμελητήριο, Μητρόπολη Ηλείας και άλλοι φορείς της πόλης, αλλά και απλοί πολίτες )  αδιαφορούν περιέργως ή έχουν πάρει τις αποστάσεις τους από το θέμα.  Γιατί άραγε;
            Και μείναμε εμείς μόνοι μας (το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ», ένας έγκριτος δικηγόρος ενεργός πολίτης ο κ. Μιχόπουλος και μια μεγάλη ελληνίδα γυναίκα η αείμνηστη πλέον Κική Λαδέα-Κοτσομύτη -που αν δεν υπήρχε, το θέμα θα είχε ενταφιαστεί)   «να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα». Και σας βεβαιώνουμε ότι θα το βγάλουμε, με όποιο κόστος και όποιες θυσίες χρειαστούν.
            Γιατί, ΔΩΡΕΑ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ, δεν είναι μόνο η «βίλα του Παλ. Φαλήρου», είναι:
·        Και τα 3 οικόπεδα – «φιλέτα» 2,5 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Λάπατο»
·        Και το οικόπεδο της οδού Κανάρη στην καρδιά του Πύργου
·        Και τα υπόλοιπα από τα 23 εκατομμύρια Δραχμές (από τα βιβλιάρια καταθέσεων σε Τράπεζες) που ανήκουν στο Νοσοκομείο, και δεν τα πήραν οι φορείς ή οι ιδιώτες δικαιούχοι (εδώ ενδεχομένως, να έχουν … «αναληφθεί» αυτά με «μαϊμού» υπογραφές!!)
·        Είναι και οι διοικητικές, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των εντεταλμένων διαχειριστών της δωρηθείσας κινητής και ακίνητης περιουσίας αλλά και όλων των  Προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων που δεν εξεπλήρωσαν την επιθυμία της δωρήτριας και άφησαν να ρημάξει η περιουσία και να υποπολλαπλασιαστεί η αξία της
·        Είναι και η αυθαίρετη καταπάτηση από το 1993 από το Δήμο Πύργο των δύο οικοπέδων, χωρίς να δίνουν τα χρωστούμενα μίσθια στο Νοσοκομείο.
·        Είναι και οι δεοντολογικές και κοινωνικές ευθύνες όλων εκείνων που αφήνουν τον χειμαζόμενο υγεινομικά ηλειακό λαό χωρίς στοιχειώδη περίθαλψη από το Νοσοκομείο τους.
Αυτά και σε άλλα πολλά, θα κληθούν να απαντήσουν και να λογοδοτήσουν όλοι οι παραπάνω καταγγελλόμενοι, εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Εμείς εκ καθήκοντος, θα το πολεμήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις και θα έχουμε βέβαια αποτελέσματα.
    Ας, μην εφησυχάζουν οι  επιλήσμονες και ένοχοι. Γιατί, «Ναι. Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο»…
Ο πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ»
Σωτήρης Σωτηρόπουολος
(ιατρός, εκδότης του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» - μειλ: sotxsot@gmai.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου