Κυριακή 26 Μαΐου 2013

H ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ και ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, Σημερινό 1ο θέμα: Η επικίνδυνη Εθνική Οδός 111...


#H ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ και ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ#

Όταν ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας, οι υπεύθυνοι κρατικοί παράγοντες και η τοπική κοινωνία  κοιμούνται και
αδιαφορούν, εμείς επαγρυπνούμε και ενδιαφερόμαστε...

Σημερινό 1ο θέμα:  
Η επικίνδυνη Εθνική Οδός 111

          Από δω και πέρα (συχνά-πυκνά) στη στήλη αυτή θα αναφέρονται μαζί με ενδιαφέροντα Νέα της Δίβρης και της Ορεινής Ηλείας γενικότερα και τα επείγοντα Τοπικά προβλήματα της περιοχής μας. Βεβαίως το πρώτο και κύριο λόγο αλλά και υποχρέωση έχουν να ενδιαφέρονται για την έγνοια τους και την επίλυσή τους, ο Δήμος μας και  οι κρατικές Αρχές και δευτερευόντως οι τοπικοί φορείς (Σύλλογοι κλπ) και εν γένει οι τοπικές κοινωνίες.
         Δυστυχώς, όπως όλοι βλέπουμε ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας ..."κοιμάται τον ύπνο δικαίου" αλλά και οι άλλοι αδιαφορούν πολλές φορές εγκληματικά. Έτσι το "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ" (η Καταστατική προέκταση της ΠΕΕΔ στην κωμόπολη, με Κανονισμό λειτουργίας και νομιμοποίηση) αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να υποκαθιστά τους αρμόδιους και υπεύθυνους!!!...
        Έτσι, από σήμερα θα κάνουμε γνωστές τις δικές μας ενέργειες (με τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτουμε και χωρίς να έχουμε κανένα επίσημο θεσμικό ρόλο) για να δουν οι συμπατριώτες τι τεράστια απήχηση έχουμε και τι επιτυγχάνουμε, όταν ενεργούμε με συνέπεια... Και αυτά δεν τα λέμε, να πάρουμε εύσημα (από αυτά ο,τι είχαμε να πάρουμε, τα πήραμε) αλλά για να δώσουμε ένα μάθημα στους εξουσιαστές μας (που βάλαμε κορώνα στο κεφάλι μας!) και να μάθουν οι δημότες ποια δύναμη και επιρροή στους "καρεκλοκένταυρους" της εξουσίας έχει ο ενεργός και συνετός αγωνιζόμενος πολίτης.
      Αντί άλλων παραθέτουμε γραπτά ντοκουμέντα (και φωτογραφίες) για ένα σημαντικό πρόβλημα: Την κατάσταση και επικινδυνότητα της λεγόμενης (κατ΄ ευφημισμόν Εθνικής) Ε.Ο. 111. Διαβάστε παρακαλώ, ενημερωθείτε και βγάζετε τα συμπεράσματά σας, χωρίς τη δική μας εξήγηση.

Το δικό μας έγγραφο
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                           Επείγον
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία τηλ 6972295293                   Δίβρη (Λαμπεία) 25-4-2013
       αρ. πρωτ. 2100

Κατέρρευσε από 2 μηνών η Ε.Ο. 111 Πατρών-Τριπόλεως
στο 78ο χλμ – Άμεσος κίνδυνος!...

                        Προς
                        Την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και  Υποδομών
                        Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε.
                               2. Δήμος Αρχ. Ολυμπίας
                               3. Αποκεντρ. Δ/ση Πελ/νήσσου-ΔΕ-Ιον.

Κύριοι αρμόδιοι
            Εδώ και 2 περίπου μήνες, λόγων κατολισθήσεων στην 78η χλθ στην είσοδο της Λαμπείας (Δίβρης) Ηλείας, της («κατ΄ ευφημισμόν») Εθνικής Οδού 111 - Πατρών Τριπόλεως έχει καταρρεύσει εντελώς το οδόστρωμα σχεδόν στην μια λωρίδα και μάλιστα σε στροφή της οδού (βλ. επισυναπτόμενη φωτογραφία). 

 Παρά το γεγονός ότι έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικοί κώνοι υπάρχει μεγάλος και άμεσος κίνδυνος για ατυχήματα στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Μάλιστα τώρα εν όψει των εορτών του Πάσχα, ο κίνδυνος  γίνεται ακόμη μεγαλύτερος  για τα οχήματα και τη ζωή των επιβαινόντων.
            Η Ε.Ο. 111 έχει πλήρως εγκαταλειφτεί (λακκούβες, έλλειψη σήμανσης κλπ), τουλάχιστον σπεύσατε να  αποκαταστήσετε την  μεγάλη ζημιά στο σημείο αυτό.
            Η δική μας η παρέμβαση γίνεται μια και ουδείς εκ των αρμόδιων και υπεύθυνων ενδιαφέρεται.
            Εν αναμονή άμεσων ενεργειών σας.

Ο πρόεδρος 
Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί  δημόσιο έγγραφο

Και η άμεση απάντηση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου