Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΜΑΡΤΗΣ 2014, ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ «ο τελάλης της Δίβρης Γιάννης Τσετσέλης»...

Στην Ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Λαμπείας, διασώζεται από τις σημερινές δασκάλες
ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο. Αυτό που είχε συντάξει ο αείμνηστος δάσκαλός μας και συγγραφέας
Νίκος Αναστόπουλος την δεκαετία του 1950, με τα ονόματα των δασκάλων που πέρασαν από το
ιστορικό Σχολείο, την περίοδο από 1870 έως το 1955
ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ
«ο τελάλης της Δίβρης Γιάννης Τσετσέλης»


Η ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ

( Έτος 2ο - Μάρτιος 2014 - Aρ. Φύλλου 17

Όταν ο Δήμος Αρχ.Ολυμπίας, οιυπεύθυνοι κρατικοί παράγοντες, η τοπική κοινωνία και η Κοινότητα  κοιμούνται και αδιαφορούν, εμείς επαγρυπνούμε και ενδιαφερόμαστε...
Και δια της εφημερίδας με τον ανωτέρω τίτλο:

 Θα σας ενημερώνουμε για μικρά και μεγάλα 

θέματα της κωμόπολης και θα επεμβαίνουμε

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
            Γιατί διαλέξαμε, αυτό το περίεργο τίτλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας;
            Ο Γιάννης Τσετσέλης, για όσους δεν τον γνώρισαν, ήταν μια εμβληματική μορφή, μια «γραφική» (με την πιο καλή έννοια) φιγούρα της παλιάς καλής Δίβρης που έζησε και άφησε το ίχνος του επί πολλές δεκαετίες τον περασμένο αιώνα. Ενδεχομένως το όνομα «Τσετσέλης» να έχει περάσει σε πολλούς με κάποια απαξία, ως ενός φτωχού, καταφρονεμένου και όχι έξυπνου συμπολίτη μας. Ήταν όμως, από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες που άφησαν εποχή στην ιστορική κωμόπολη. Ελπίζουμε να δοθεί ευκαιρία να γράψουμε για την ψυχοσύνθεση, την καλοσύνη και να ξετυλίξουμε κάποιες ενδιαφέρουσες σημαντικές πτυχές της πολυσήμαντης αυτής προσωπικότητας, με τη διήγηση περιστατικών (το πλείστον σπαραξικάρδιων)  που σημάδεψαν όχι μόνο τον ίδιο αλλά όλη την τοπική κοινωνία της Δίβρης. Σήμερα θα περιοριστούμε σε λίγα.
            Ξεκινώντας αυτή τη μόνιμη ενημερωτική στήλη κάνουμε γνωστό στους εκλεκτούς αναγνώστες της «ΝΕΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ», ότι ο Γιάννης Τσετσέλης ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ο επίσημος εκφωνητής, ο τελάλης της Δίβρης, δηλ. ο άνθρωπος που διαλαλούσε με την χαρακτηριστική και πολλές φορές ακατάληπτη φωνή του («ψεύδιζε» λίγο), όλα τα σημαίνοντα γεγονότα και τις ανακοινώσεις (ως είδος μεγαφώνου) που αφορούσαν τοπικά προβλήματα της Κοινότητας, χαρούμενα ή άσχημα νέα της ζωής της κωμόπολης, η αναγγελία προσωπικής εργασίας, η διανομή νερού για άρδευση κλπ, κλπ. Ήταν με λίγα λόγια η φωνή της συνείδησης της «Αγοράς» της Δίβρης. Ο ίδιος σχεδόν μοναχικός στη ζωή του και πάμφτωχος, για πολλές δεκαετίες ήταν ο «θεληματάς» (κι εδώ με την καλή έννοια) για να εξασφαλίζει τον επιούσιον άρτον και μάλιστα έχει μείνει παροιμιώδες σε διβριώτες και παραθεριστές (στους οποίους ήταν συμπαθέστατος) το περιβόητο «τσετσελόσημο» όπως είχε καθιερωθεί να λέγεται το φιλοδώρημα ή μπουρμπουάρ που έπαιρνε   ευχαρίστως όποιο κι αν ήταν και χωρίς γογγυσμόν…
Τα θέματα που θα παρουσιάζουμε θα είναι τηλεγραφικά διατυπωμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα συλλέγουμε, μαζί με τις συνοδεύουσες φωτογραφίες (παλιές και σημερινές) Σε μερικά θα υπάρχει μεγαλύτερη έκταση, ιδίως όταν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα. Η χαρακτηριστική φωνή του αείμνηστου Γιάννη Τσετσέλη θα αντηχεί στεντόρεια σε λόγγους και λαγκαδιές όπως τότε, τον παλιό καλό καιρό…        Συνεχίζουμε.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Φωτο – Ρεπορταζ

v Τα Σχολεία μας έσωσαν την τιμή και την σημασία της Εθνικής μας γιορτής 25ης Μαρτίου  στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας...
Την ημέρα γιορτής και Εθνικής περηφάνιας παρακολουθήσαμε στα χωριά του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας τα Σχολεία μας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια -όπου και όποια παρέμειναν από την αντιπνευματική καταιγίδα των καταργήσεών τους από όλες τις Κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών) οι λιγοστοί μαθητές να παρελαύνουν και να χορεύουν με λεβεντιά και χάρη και να καταθέτουν δάφνινα στεφάνια στα Ηρώα των πεσόντων (επισυνάπτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες)



            Είδαμε (τουλάχιστον στη Δίβρη που παραβρεθήκαμε) στις χτεσινές ειρηνικές και υψιπετείς Εκδηλώσεις (χωρίς προστατευτικά κάγκελα από την Αστυνομία, όπως έγινε στις πόλεις)  τους ηρωικούς εκπαιδευτικούς των 700 Ευρώ να δίνουν παραγγέλματα στην μαθητιώσα νεολαία και με τις εμπνευσμένες ομιλίες τους να προκαλούν ρίγη συγκίνησης, ελπίδας και απαντοχής στους  αποκαμωμένους από την οικονομική δυσπραγία και την εγκατάλειψη κατοίκους...
            Όμως, η απουσία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής της Αρχ. Ολυμπίας, που από το Νόμο πλέον έχει άμεση ευθύνη στα Σχολεία μας,  εμφανής και εκκωφαντική. Και όχι μόνον  στις χτεσινές εκδηλώσεις, αλλά και σε θέματα επιβίωσης και λειτουργίας των Σχολείων μας, όπως:
·        Πλήρης εγκατάλειψη των Σχολικών Κτιρίων (π.χ. στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμπείας, κάνουν μάθημα σε άθλιες αίθουσες «κλουβιά» των 12 τ.μ.)
·        Ακόμη και για την θέρμανση των αιθουσών τον χειμώνα που μας πέρασε, έπρεπε να ενδιαφερθούμε εμείς οι απέξω, για να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία.
·        Καμιά απολύτως μέριμνα και καμιά πρόταση (τις δικές μας τεκμηριωμένες τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων!...)  για την αναβάθμιση σε πλήρη Λύκεια όπου χρειαζόταν και για επιχειρούμενη σκοταδιστική κατάργηση και άλλων Δημοτικών και Γυμνασίων.
Ας μείνουμε σε αυτά  τα λίγα σήμερα, αφού η χτεσινή ελπιδοφόρα όαση των Σχολικών εκδηλώσεων που μας έκανε περήφανους, έδωσε πνοή κι ελπίδα για το αυριανό μέλλον του Δήμου μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  
α. Εμπνευσμένη και συγκροτημένη η ομιλία της δασκάλας του Νηπιαγωγείου Λαμπείας, στον πανηγυρικό της ημέρας με ενδεδειγμένη εθνική έξαρση και σύγχρονές κοινωνικές αναφορές...
β. Θα ήταν καλλίτερα αν τα παιδιά των Σχολείων προσέρχονταν «εν τάξει και παρατάξει» στην Εκκλησία και όχι ως άτακτο «μπουλούκι»...
γ. Εντυπωσιακή εμφάνιση των μικρών παιδιών με τις εθνικές-παραδοσιακές στολές που έδιναν χρώμα και ελπίδα... Ιδιαίτερα τα μικρά του Νηπιαγωγείου
δ. Άψογη και λεβέντικη η παρέλαση στο κεντρικό δρόμο της «Αγοράς», καθώς και η χορευτική Ομάδα του Γυμνασίου- Λυκείου στην πλατεία...
ε. Λιγοστός – δυστυχώς – ο κόσμος που παρακολούθησε τις Εκδηλώσεις...
στ. Φέτος μετά από πολλά χρόνια κατέθεσε στεφάνι το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ» και στο Μνημείο των Οπλαρχηγών- Αγωνιστων του 1821 (που έχει ανεγείρει το 1986) και στο Ηρώον των πεσόντων 1912-22 και 1940-41 (που έχει ανεγερθεί το 1924 από τον «Προοδευτικό Σύνδεσμο Διβριωτών»)


v Μια εξαιρετική Ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Δίβρης που αξίζει επαίνους από όλους μας... Μεταξύ άλλων και ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο από τον αείμνηστο δάσκαλό μας και συγγραφέα Νίκο Αναστόπουλο...

Βλέπε: https://sites.google.com/site/dimotikolampeia/archike-selida

v Δεν θα γίνει η προγραμματισμένη Εκδήλωση στο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία – Τηλ.6972295293                                  Λαμπεία (Δίβρη) 27-3-2014
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ματαιώνεται η Εκδήλωση της 29-3-2014 στη Δίβρη, για το Λογοτεχνικό έργο του Νίκου Μπελογιάννη
            Ένα έκτακτο και απρόσμενο θλιβερό γεγονός, αυτό της αιφνίδιας απώλειας ενός σημαίνοντος ανθρώπου του πολιτισμού και της κοινωνικής δράσης του Σωτήρη Σιώκου, (υπεύθυνου του Πολιτιστικού  Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ) έγινε η αιτία να ματαιωθεί προσωρινά η προγραμματισμένη Εκδήλωση στο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ» στη Δίβρη (Λαμπεία) Ηλείας, με θέμα:
«Το λογοτεχνικό έργο του Νίκου Μπελογιάννη»
            Η εκδήλωση αυτή που είχε προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό από τον σπουδαίο πολίτη αείμνηστο Σωτήρη Σιώκο, θα πραγματοποιόταν στην αίθουσα του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» με ομιλητές τον ίδιο και δυο Καθηγητές Πανεπιστημίου και θα προβαλλόταν τρεϊλερ από την ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», ενώ θα γίνονταν απαγγελίες από γνωστούς ηθοποιούς.
Η θρυλική πόρτα του Μπελογιανναίικου σπιτιού στα Τσίπιανα που
φωτογράφησε το 1956, ο Καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ
κ. Αργύρης Πετρονώτης. Στο "πορτόνι" ο πρόγονος του Νίκου Μπελογιάννη,
Παναγής Μπελογιάννης έκοψε με το τσεκούρι το πόδι του, που είχε "αφορμίσει"
(γάγγραινα) μετά από λαβωματιά σε πόλεμο με τους Τούρκους, γιαυτό και
λεγόταν "Τουρκοπαναής"
            Ο Σωτήρης Σιώκος επέλεξε την Δίβρη για να παρουσιαστεί, για πρώτη φορά επίσημα, το Λογοτεχνικό έργο του ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, γιατί ως γνωστόν η καταγωγή του Μπελογιάννη ήταν από το διπλανό της Δίβρης χωριό Τσίπιανα και ο ίδιος, ως έφηβος την δεκαετία του 1920, παραθέριζε στην κωμόπολη της Δίβρης όπου και φανέρωσε τα πρώτα σκιρτήματα και δείγματα της δημοκρατικής και πνευματικής του πορείας που έληξε στις 30 Μαρτίου του 1952, με τη εκτέλεσή του στο Γουδί.
Ο Νίκος Μπελογιάννης "ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο"
στη δίκη του 1952. Δίπλα του η σύντροφός του συγγραφέας
Έλλη Παππά που είχε επισκεφτεί τα Τσίπιανα, το χωριό της
καταγωγής του
            Έτσι με τη συμπλήρωση ακριβώς 62 χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του μεγάλου Νίκου Μπελογάννη, προσωρινά ματαιώνεται η Εκδήλωση αυτή που σύντομα θα γίνει στο ίδιο μέρος με το ίδιο περιεχόμενο και παράλληλα θα τιμηθεί και η μνήμη του Σωτήρη Σιώκου που ήταν και παραμένει η ψυχή αυτής της Εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» - μεϊλ: sotxsot@gmail.com)

Υ.Γ. Επισυναπτόμενη φωτογραφία της εξώθυρας του πατρογονικού
Μπελογιαναίϊκου σπιτιού στα Τσίπιανα και μια άλλη γνωστή από τη δίκη

v Θέλουν να καταργήσουν το «Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ορεινής Ηλείας» τώρα που φεύγουν!... Γιατί;;
.Ο απερχόμενος Δήμαρχος  της Αρχ. Ολυμπίας κ. Ευθ, Κοτζάς (που ανακοίνωσε εκ νέου την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία του Δήμου) στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της θητείας του που θα γίνει αύριο Δευτέρα, μεταξύ των άλλων θεμάτων ζητά από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν την κατάργηση (!!!) του νομοθετημένου «Καταφυγίου Ζώων Ορεινής Ηλείας» που εκτείνεται στην παραερυμάνθεια περιοχή από των ανατολικών παρυφών  Οροπεδίων Λάλα-Φολόης μέχρι Λαμπεία.

Γιατί άραγε ο απερχόμενος Δήμαρχος, επί τη αναχωρήσεις του, σπεύδει ασμένως την τελευταία στιγμή (ως κύκνειον άσμα») να προβεί σε αυτή την ακατανόητη εγκληματική πράξη εις βάρος του περιβάλλοντος και της οικολογίας της περιοχής;
Να σημειωθεί ότι και πριν ένα χρόνο περίπου επεχείρησε να λάβει παρόμοια απόφαση αλλά την τελευταία στιγμή απέσυρε την αποτρόπαια αυτή ενέργεια μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» και άλλων Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων.
Τι συμβαίνει λοιπόν;
Μήπως κε Δήμαρχε, έχετε την άμεση απαίτηση των ασυνείδητων λαθρο-κυνηγών της περιοχής και θέλετε εν όψει των εκλογών να τους αφήσετε να δρουν ανεξέλεγκτοι;
Μήπως κε Δήμαρχε, έχετε την άμεση απαίτηση των ασυνείδητων λαθρο-υλοτόμων της περιοχής και θέλετε εν είδει προεκλογικού δώρου, να τους αφήσετε να εγκληματούν εις βάρος του θεσπέσιου δρυοδάσους της Φολόης;
Σκεφτήκατε Κε Δήμαρχε, ότι η περιοχή αυτή πριν γίνει το «Καταφύγιο»  ήταν το απρόσιτο εγκληματικό πεδίο δράσης των χασισοκαλλιεργητών (πλείστες όσες χασισοφυτείες αποκαλύφτηκαν εκεί) και άθελά σας, βέβαια, τώρα τους διευκολύνετε, αφού θα μένει πλέον αφύλακτο το τοπίο από τους κατά νόμον φύλακες;
Και τέλος ρωτάμε, το Δασαρχείο Πύργου , η αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, γνωρίζουν κάτι περί αυτού; Και τι κάνουν;
Έστω και τώρα αναλογιστείτε και συμμορφωθείτε, γιατί οι ζημιές θα είναι ανυπολόγιστες  για το περιβάλλον αλλά και για σας οι συνέπειες πολύ  μεγάλες.


v Προσπαθούν με τα λεφτά που είναι για τους πυρόπληκτους να «παίξουν» προεκλογικό παιχνίδι κοροϊδεύοντας τους δημότες με έργα που είναι στον αέρα.
Κύριε Δήμαρχε της Αρχ. Ολυμπίας, δεν αρμόζει τόση υποκρισία και ανακρίβειες για το «Ταμείο Μολυβιάτη»!...
          Ομολογούμε ότι πέσαμε από τα σύννεφα, διαβάζοντας σήμερα στον Ηλειακό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο πομπώδεις δηλώσεις του κ. Ευθ. Κοτζιά που ευδόκησε να είναι Δήμαρχος της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας, με τις οποίες αναγγέλλει διθυραμβικά ότι  «Τρία μεγάλα έργα ξεκινάνε στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας, με χρήματα από το ¨Ταμείο Μολυβιάτ稻 (!!!).  Τώρα τα θυμήθηκε, προεκλογικά;
Θα μπορούσαμε κι μείς με τη σειρά μας να συγχαρούμε το Δήμαρχό μας, αλλά ο κ. Δήμαρχος μας προκαλεί. Ειδικά για την διαχείριση των ιερών χρημάτων του «Ταμείου Μολυβιάτη» του Δήμου,  μάλλον ή πρέπει να σιωπά ή να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους των πυρόπληκτων  κατοίκων του Δήμου μας που με παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου, τους στερεί την βοήθεια και αρωγή και συνειδητά διοχέτευσε τα ιερά χρήματα του «Ταμείου» σε μη πυρόπληκτες περιοχές για πελατειακούς, ρουσφετολογικούς ή άλλους λόγους και μάλιστα χωρίς οικονομοτεχνικές, περιβαλλοντικές Μελέτες και λοιπές προϋποθέσεις ...
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πλείστες όσες τέτοιες φωναχτές περιπτώσεις, αλλά ο πολύτιμος χώρος δεν μας το επιτρέπει. Εντελώς ενδεικτικά:
Κύριε Δήμαρχε
1) Πήρατε από το «Ταμείο Μολυβιάτη» 180.000 Ευρώ για να φτιάξετε ένα άσχετο (εκεί που δεν περπατάνε άνθρωποι) πλακόστρωτο στην Δίβρη (που δεν κάηκε) και όταν το αποκαλύψαμε εμείς και σας απειλήσαμε με τον κ. Εισαγγελέα, αλλάξατε αμέσως Κωδικό χρηματοδότησης...
2) Πήρατε  από το «Ταμείο Μολυβάτη» 723.846 Ευρώ για «βελτίωση δρόμου» στην ΤΚ Φλόκα  που δεν κάηκε...
3) Αποφασίσατε (συνεδρίαση 22 Απριλίου 2013) με χρήματα από το «Ταμείο Μολυβιάτη» 136.000 Ευρώ,  για έργο   στην ΤΚ Κούμανι που δεν κάηκε...
4)   Αποφασίσατε (συνεδρίαση 22 Απριλίου 2013) με χρήματα από το «Ταμείο Μολυβιάτη» 170.000 Ευρώ,  για έργο   στις ΤΚ Αχλαδινής και Πέρσαινας που δεν κάηκαν...
5)  Αποφασίσατε (συνεδρίαση 22 Απριλίου 2013) με χρήματα από το «Ταμείο Μολυβιάτη» 250.000 Ευρώ,  για έργο   στο Οροπέδιο της Φολόης που δεν κάηκε...
6)  Αποφασίσατε (συνεδρίαση 22 Απριλίου 2013) με χρήματα από το «Ταμείο Μολυβιάτη» 200.000 Ευρώ,  για έργο   στην ΤΚ Αντρωνίου που δεν κάηκε...
7)  Αποφασίσατε (συνεδρίαση 22 Απριλίου 2013) με χρήματα από το «Ταμείο Μολυβιάτη» 350.000 Ευρώ,  για έργο «στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων» που δεν κάηκε...
Ασφαλώς υπάρχουν και άλλες τέτοιες παράνομες και παράτυπες περιπτώσεις που διασκορπίσατε και διαθέσατε  με «γαλαντομία» τα χρήματα που ανήκαν στους ατυχείς κατοίκους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και σήμερα βουλιάζουν από τις κατολισθήσεις γιατί τους εγκαταλείψατε. Δεν είναι κρίμα  κι άδικο αφενός να παίρνετε τα χρήματα από τους κατα-καϋμένους που τα δικαιούνται και από την άλλη να κοροϊδευτείτε τους δημότες σας με έργα "μαϊμού" που δεν πρόκειται να γίνουν για μια "χούφτα" ψήφους; 
Γιατί  τόση υποκρισία και φωναχτές ανακρίβειες κ. Δήμαρχε; Τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε ένα Δήμο σαν αυτόν της Αρχ. Ολυμπίας.

v Από τη Διβρη ένας σύγχρονος στιχουργός!...
Ο Κώστας Μιχ. Κανελλόπουλος από τον Περαμαχαλά Δίβρης είναι στιχουργός τραγουδιών. Βρήκα στο Facebook ωραίους συγκινητικούς στίχους, αφιερωμένους στον πατέρα μακαρίτη Μιχάλη Κενελλόπουλο.
Ο μακαρίτης Μιχάλης Κανελλόπουλος (Καρβούνης) σε φωτογραφία
που ανήρτησε στο F/B ο γιος του Κώστας
 Φαντάζομαι εκεί ψηλά που είναι θα ευχαριστιέται και θα καμαρώνει για τον γιο του. Να υπενθυμίσουμε ότι όταν πέρασε από την Δίβρη ο Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Σταύρος Μάνεσης για την σύνταξη του «Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών», περιγράφει (στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" Πύργου την δεκαετία του 1960) ότι συνάντησε την Λίτσα Γρίβα (Κανελλοπούλου), μητέρα του Κώστα που του τραγούδησε με ωραία και καθαρά  ελληνικά. Το μήλο κάτω από τη μηλιά.., που λένε. 
           
v ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...
Τα νεώτερα για τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, εντός των προσεχών ημερών... 
 Επειδή ακόμη είναι θολό το οριστικό τοπίο από πλευράς Υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο της Αρχ. Ολυμπίας δεν διακινδυνεύουμε ειδήσεις που μπορεί να μη ισχύσουν.

            Πάντως στο πρώην Δημαρχείο Λαμπείας πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση των διβριωτών που ενδιαφέρονται (περίπου 20 άτομα) και ανησυχούν για την σωστή εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει. Αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις σε κλίμα σύνεσης και πατριωτικής συμπεριφοράς που μπορεί να ήταν μερικές στιγμές ζωηρό, αλλά πάντως παραγωγικό... Η νέα συνάντηση ορίστηκε για την 6η Απριλίου 2014.  

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:
-Έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών ο Γρηγόρης Φωτεινός από τους Λαζαράδες Δίβρης. Χρημάτισε επι σειράν ετών πρόεδρος του "Συνδέσμου των εν Πάτραις Λαμπειέων ¨η Αγία Τριάς", με ιδιαίτερη δράση και προσφορά στην γενέτειρα. Η κηδεία του έγινε πάνδημη στην Πάτρα όπου διέμενε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου