Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ (ΛΑΜΠΕΙΑ) ΗΛΕΙΑΣ...


 Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ (ΛΑΜΠΕΙΑ) ΗΛΕΙΑΣ...25 Μαρτίου 2014 στη Δίβρη
Tης Μαρίας Αρβανίτη - Σωτηροπούλου
Σε αντίθεση με τη φυλακισμένη πριβέ παρέλαση της Αθήνας και φέτος στη Δίβρη, (Λαμπεία) του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας γιορτάσαμε πραγματικά με περηφάνια την εθνική μας επέτειο με πάνδημη συμμετοχή χάρη στη ζωντάνια των σχολείων.
Κατάθεση στεφάνων και στα δυο Μνημεία. Το Ηρώον των πεσόντων στους πολέμους 1912-22 και 1940-41
και στο Μνημείο των Οπλαρχηγών-Αγωνιστών του 1821

Αρχικά στην πλατεία του χωριού στο χώρο των Ηρώων (υπάρχουν ένα ειδικά με τα ονόματα των αγωνιστών της Δίβρης κατά το 1821 και ένα για όλους τους νεκρούς των εθνικών αγώνων)  έγινε μνημόσυνη ακολουθία και χωρίς επισήμους κατάθεση στεφάνων από τους ντόπιους θεσμικούς φορείς.
Κατάθεση στεφάνου από το Νηπιαγωγείο Λαμπείας

Απαγγελία ποιημάτων μαθητών-τριών  Νηπιαγωγείου Λαμπείας

Ιδιαίτερα τρυφερή ήταν η παρουσία των ντυμένων με παραδοσιακές στολές παιδιών του Νηπιαγωγείου που είπαν ποιηματάκια και στο τέλος όλα μαζί φώναξαν την ανάγκη για Ειρήνη. Και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου  φορούσαν παραδοσιακές στολές, ενώ τα παιδιά Γυμνασίου Λυκείου την κλασσική ασπρόμαυρη αμφίεση και στο τέλος όλα έψαλλαν το εθνικό ύμνο.
Τα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Λαμπείας παρευλάνουν στη κεντρική "Αγορά"

Τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου
 Ακολούθησε παρέλαση στον κεντρικό δρόμο όπου καταχειροκροτήθηκαν από τους συγγενείς και φίλους ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία.
Η χορευτική ομάδα Γυμνασίου Λυκείου Λαμπείας στην πλατεία


Μακάρι σε όλη την Ελλάδα να γιόρταζαν πάντα τόσο ανθρώπινα και συγκινητικά όλες τις εθνικές μας επετείους. Έτσι μεταγγίζεται στους νεότερους η αγάπη για την πατρίδα.

Δημοσιεύτηκε  από τον χρήστη 
Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου