Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Επί τέλους το ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρικό ρεύμα στη Δίβρη Ηλείας, γίνεται πραγματικότητα!...



ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ….

Είδες η ΔΕΗ;

Επί τέλους το ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρικό ρεύμα στη Δίβρη Ηλείας, γίνεται πραγματικότητα!...

            Είναι γνωστοί οι αγώνες μας, σε όλους τους συμπατριώτες μας για να απολαύσουν και οι κάτοικοι της Δίβρης (μαζί με άλλες 268 χωριά σε όλη την Ελλάδα) το ευεργέτημα της παροχής ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (δωρεάν-επιδότηση 100%- με κατανάλωση μέχρι 2000 ΚW, με 50% έκπτωση μέχρι 3000 ΚW, βλ.ΦΕΚ τευχ.Β/3497/29-12-2014) γιατί φιλοξενούμε στον τόπο μας (Διβρώτικος χείμαρρος ή της «Κλομποκής») το ΜΥΗΕ Εργοστάσιο του συμπολίτη μας επιχειρηματία κ. Τηλέμαχου Φωτεινού.
Το φράγμα του ΜΥΗΕ της Δίβρης

 Είναι το ευεργέτημα ανταποδοτικό γιατί η Κοινότητα Λαμπείας παρέχει το νερό της και το τόπο της για να στηθεί αυτό το Εργοστάσιο που εντάσσεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
            Επίσης είναι γνωστοί οι μακροχρόνιοι αγώνες μας για την προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος, γιατί εκεί που πέρασε ο αγωγός (από αμέλεια των κατασκευαστών) έγιναν κάποιες καταστροφές. Κα είναι προς τιμήν του κ. Φωτεινού που αναγνωρίζει το γεγονός αυτό, αν και παραδεχόμαστε ότι  οι αντιδράσεις του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» και της ΠΕΕΔ ήταν κάπως υπερβολικές, αλλά έγιναν από ανάλογη υπερβολική αγάπη και σεβασμό στον τόπο μας.
            Αλλά, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μετά από μια δεκαετία περίπου να έρθει επί τέλους, αυτό το ευεργέτημα », που δικαιούμεθα από το Νόμο και θα διαβάσετε στο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Ενέργειας σε επίμονο και τεκμηριωμένο αίτημα του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ».
            Βεβαίως, υπάρχουν και κάτι «αμαρτωλά» παραπτώματα του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας που παρακρατούσε (και κατά πληροφορίες μας υπεξαιρούσε) αυτά τα ανταποδοτικά λεφτά και δεν τα έδινε στην Δίβρη για έργα, τα οποία θα διεκδικήσουμε αναδρομικώς μέχρι κεραίας από τον Δήμαρχο και τον Ταμία του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, αν δεν τα αποδώσουν άμεσα στην δικαιούχο Δίβρη... (σ.σ. Δυστυχώς όπως θα δείτε στο έγγραφο, ούτε καν ενημέρωσε ο Δήμος τους κατοίκους να κάνουν ενστάσεις τους , αν χρειαζόταν…)
            Όμως σήμερα, μετά από αυτό έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας πρέπει να γιορτάσουμε την ευτυχή κατάληξη του θέματος που πολεμήσαμε εδώ κα τέσσερα χρόνια ως πρωταγωνιστές (μαζί και με άλλους ενδιαφερόμενους, όπως π.χ. τον κ. Κανελλόπουλο από την Αλφειούσα Ηλείας και τον κ. Τσιγαρίδα από την Ευρυτανία κ.ά.). Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα απολαύσουμε (μάλλον μόνο την αξία του ρεύματος), αλλά ας περιμένουμε και οσονούπω να δούμε, τι θα δούμε...


Παραθέτουμε το επίσημο έγγραφο και κάποιες συμβολικές φωτογραφίες με τις λεζάντες τους.
Διαβάστε με προσοχή το ανωτέρω έγγραφο

Ο ιδιοκτήτης των ΜΥΗΕ Δίβρης και Κακοταρίου Τηλ.
Φωτεινός σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία με τον Σωτ.
Σωτηρόπουλο, που του λέει: -Είδε που γκρίνιαζες τόσα
χρόνια, και συ είχε δίκηο αλλά και εγώ κάτι έφτιαξα...
(η φωτ είναι στον περιβάλλοντα χώρο του ΜΥΗΕ Κακοταρίου)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου