Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υποψηφίων για εμπλουτισμό του Συνδυασμού μας


«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Β΄ ενημερωτικό ΒΗΜΑ)
Αρχ. Ολυμπία 30 Ιανουαρίου 2019
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Υποψηφίων για εμπλουτισμό του Συνδυασμού μας
Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και συνεργασίας
Αγαπητοί Συνδημότες, Συμπολίτες και φίλοι
Πριν λίγες μέρες, με την αναγγελία της καθόδου μου ως υποψήφιου για την διεκδίκηση της Δημαρχίας στην Αρχαία Ολυμπία, στο Α΄ ενημερωτικό ΒΗΜΑ, έδωσα το γενικό περίγραμμα και το στίγμα του τολμηρού εγχειρήματος, για το ποιος θα είναι ο Συνδυασμός
«ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»
            Στην παρούσα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, όσο το δυνατό πιο απλά και κατανοητά θα παραθέσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και συνεργασίας των συνδημοτών, συμπολιτών και φίλων μας που θα θελήσουν να εμπλουτίσουν το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας, ώστε να κάνουμε εμείς τη διαφορά έναντι των άλλων Συνδυασμών που θα συναγωνιστούμε στις προσεχείς Εκλογές του Μαΐου. Για να τιμήσουμε και να υπηρετήσουμε κατά τον καλλίτερο τρόπο,  τον πρώτον τη τάξει Δήμο της χώρας και τους δημότες την Δημοτικών Ενοτήτων της Ολυμπίας, της Φολόης, της Λασιώνος και της Λαμπείας (κατά σειράν αριθμού ψηφοφόρων).
            Να ενημερώσουμε κατ΄ αρχήν ότι με το νέο Νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και την εφαρμογή της Απλής Αναλογικής, διευκολύνονται πολύ τα πράγματα για μια δική μας εκλογική επιτυχία και γίνεται πιο ελκτική και ουσιαστική η συμμετοχή των πλέον ενεργών πολιτών(σ.σ. μπορούν να συμμετάσχουν και ετεροδημότες και φίλοι από άλλες Εκλογικές Περιφέρειες του Νομού και της χώρας, με εύκολη προσωρινή μεταδημότευση), ώστε να δώσουμε νέα και δημιουργική ώθηση στο Δήμο μας. Όχι μόνο αξιοποιώντας το παγκόσμιο μεγάλο όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και αυξάνοντας την ελπίδα για την ανάπτυξη και τη σωτηρία των  μικρών ιστορικών και άγονων 41 χωριών της Δήμου μας.
            Έτσι η ενημέρωσή σας από εδώ και στο εξής, θα γίνεται  σε τακτά χρονικά διαστήματα ΒΗΜΑ προς ΒΗΜΑ (15ήμερα ή μηνιαία, για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, τις ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, τακτική και τρόπος διεξαγωγής του ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  κλπ, κλπ), τόσο με τον εύκολο και ανέξοδο τρόπο μέσω του διαδικτύου (Ιντερνετ) που δεν είναι προσιτός σε όλους, αλλά και μέσω της προσωπικής επαφής που είναι μεν δύσκολος και επίπονος τρόπος (δεδομένων των πολλών Κοινοτήτων και των μεγάλων αποστάσεων) αλλά θα το προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας
            Ως γνωστόν, σύμφωνα με το Νόμο η συγκρότηση Ψηφοδελτίου στο Δήμο μας χρειάζεται 27 πρόσωπα (16 άνδρες και 11 γυναίκες ή 16 γυναίκες και 11 άνδρες για να τηρηθεί η ποσόστωση του 40%). Προαιρετικά, μπορεί να αυξηθεί κατά 30%. Ο μαγικός αριθμός πάντως είναι ο 27, όσα είναι και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
            Για τα πρόσωπα που ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να συμμετάσχουν στον δικό μας Συνδυασμό, κρίναμε απαραίτητο και υποχρεωτικό ότι θα πρέπει να δεχτούν και να πληρούν τους παρακάτω απαράβατους όρους και προϋποθέσεις:
1.    Δεν χρειάζεται να είναι «επώνυμοι» ή «σοφοί» ή «γραμματιζούμενοι» αλλά αρκεί να είναι έντιμοι, εργατικοί και φιλοπόλιδες, δηλαδή να αγαπάνε τον τόπο τους.
2.    Χρειάζεται να ενδιαφέρονται για τα κοινά προβλήματα  του τόπου, είτε έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα ως ενεργοί πολίτες, είτε θέλουν από εδώ και εξής να ασχοληθούν υπεύθυνα και σοβαρά.
3.    Χρειάζεται να είναι ανιδιοτελείς και να θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα το κοινό συμφέρον και σε δεύτερη μοίρα το ατομικό, φιλικό ή συγγενικό συμφέρον.
4.    Αποκλείεται να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι στο Συνδυασμό μας, συνδημότες που έχουν θητεύσει ως Δημοτικοί Σύμβουλοι σε προηγούμενες Δημαρχιακές περιόδους (παρατάξεις των κ.κ. Γκοτζά και Αηδόνη, ως και προηγούμενων «Καποδιστριακών» Δήμων) και έχουν αφήσει καθοιονδήποτε τρόπο κακό, κάκιστο ή «αμαρτωλό» αποτύπωμα.
5.    Δεκτοί μετά χαράς  είναι οι θητεύσαντες ως Δημοτικοί ή Τοπικοί Σύμβουλοι που δεν κατηγορήθηκαν για κάτι, πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν και ας μη ενεργοποιήθηκαν όπως έπρεπε με ευθύνη των επικεφαλής της παρατάξεώς τους.
6.    Από το Ψηφοδέλτιό μας δεν αποκλείεται κανένας για τα ιδεολογικά-πολιτικά πιστεύω του (που τα αφήνουμε έξω από το κατώφλι του Δήμου). Εκτός εκείνων που στην ιδιωτική ή την δημόσια ζωή τους έχουν επιδείξει αντικοινωνική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και δράση ή ακολουθούν ως οπαδοί οργανισμούς και μορφώματα που στρέφονται κατά των παναθρώπινων ιδανικών και αξιών.
7.    Επειδή η «αφεντιά» μου είμαι σαν και σας (πάνω κάτω) σε οικονομική κατάσταση, θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος που θα συμμετάσχει στο Ψηφοδέλτιό μας, να διαθέσει (από την τσέπη του) το παράβολο των 50 Ευρώ που προβλέπει ο Νόμος. Και επί πλέον (όσοι μπορούν) άλλα 50 Ευρώ για την δημιουργία μικρού ΚΟΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ που θα καλύψει τα μικροέξοδα της εκλογικής μάχης (λίγα ενημερωτικά έντυπα, μετακινήσεις κλπ). Δεν προβλέπονται τραπεζώματα και λοιπές προεκλογικές «κακές συνήθειες» και γαλαντομίες που ανθούν σε άλλους ανταγωνιστές…
Εάν συμφωνείτε
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ «όσοι πιστοί…», για να κάνουμε την ανατροπή
και δηλώστε συμμετοχή*
Με θερμούς πατριωτικούς-αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΣΩΤΗΡΗΣ Χ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  υπ. Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

*ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ μαζί μου, το συντομότερο δυνατόν, ως εξής:
-Είτε με προσωπική ή τηλεφωνική επαφή (τηλ 6972295293)
-Είτε με μέϊλ: sotxsot@gmail.com
-Είτε με μήνυμα (μέσεντζερ), όσοι έχετε

1 σχόλιο: