Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

META TA XΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ…


Ο ιερός χώρος της Αρχ. Ολυμπίας
Τα κατά Όμηρον και Παυσανία "ιερά Λάμπεια όρη"




ΑξιότιμεΚύριε Δήμαρχε της Παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας, των πρώτων 100 ημερών…


«τα παράπονά σας, στο Δήμαρχο !...»
ΛΑΪΚΗ ΘΥΜΟΣΟΦΗ ΡΗΣΗ

            Αυτό κάνουμε κι εμείς. Υπακούοντες στην θυμοσοφία και τη φωνή της αγνής λαϊκής ψυχής των απλών ανθρώπων των ιστορικών μα περήφανων χωριών μας, απευθυνόμαστε σε Σας το πρώτο πολίτη του νεοσύστατου Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, όχι για εκφράσουμε –τόσο ενωρίς- τα παράπονά μας, αλλά τις πρώτες σκέψεις μας και προβληματισμούς, με την συμπλήρωση των πρώτων κρίσιμων 100 ημερών της θητείας Σας.
            Εκ προοιμίου,  λέμε ότι οι πληροφορίες, οι φήμες αλλά και προτίμηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων –με το αλάνθαστο κριτήριό τους- Σας φέρουν ως ένα σοβαρό, ευυπόληπτο, συγκροτημένο, ήρεμο και νουνεχή πολίτη και ως εκ τούτου οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες μας γίνονται μεγαλύτερες και πλέον ελπιδοφόρες.
            Βεβαίως δεν κρύβουμε τις επιφυλάξεις και τους φόβους μας, που εδράζονται στην πολύχρονη και «ματωμένη» εμπειρία μας και ενασχόληση με τα κοινά και επ΄ αυτού θα εξηγηθούμε εν ολίγοις και χωρίς παρεξήγηση. Θα ήταν εκ μέρους μας μικρόψυχο και πρόωρο να κρίνουμε το έργο Σας στα πρώτα βήματα λειτουργίας του νέου Δήμου και μάλιστα σε τόσο αντίξοες συνθήκες οικονομικές, δημοσιονομικές κλπ,  διανθισμένες με «τροϊκανές» και άλλες εξουσιαστικές αθλιότητες που δυσκολεύουν τη ζωή μας…
            Όμως, επειδή εμείς ό,τι σκεφτόμαστε το λέμε Κύριε Δήμαρχε, με τον κίνδυνο να ακούσουμε πάλι τα εξ αμάξης από τους «γνωστούς, άγνωστους» και μη εξαιρετέους Ανώνυμους και Επώνυμους που απεργάζονται δεινά για τα χωριά μας, θα τα πούμε από τώρα για να μη μας πείτε αργότερα ότι δεν προτείναμε, δεν βοηθήσαμε και τα γνωστά που συνηθίζονται  σε τέτοιες περιστάσεις. Με ολίγα και εκ βαθέων λόγια.
            Πρώτον Κύριε Δήμαρχε, είναι αλήθεια ότι ορισμένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη που επιλέξατε (ή Σας επέβαλαν τα κομματικά ενυδρεία, ως γκαουλάϊτερ) δεν έχουν και την καλλίτερη «έξωθεν μαρτυρία» και περγαμηνές  ως προς την προηγούμενη  αυτοδιοικητική τους θητεία, αφού τα ερείπια που άφησαν στους πρώην «Καποδιστριακούς» Δήμους βοούν από μόνα τους… Δυστυχώς με παλιά και φθαρμένα υλικά προσπαθείτε, αλλά δεν είναι δυνατόν να φτιάξετε εύρωστο και υποχρεωτικά δημιουργικό Δήμο με παγκόσμια εμβέλεια και σημασία. Επίσης και μεγάλος αριθμός των δευτεροκλασάτων στελεχών που μπήκαν «στο σωρό» ή εξ ανάγκης, δεν περιποιούν τιμή στο Δημοτικό Συμβούλιο της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας, όχι μόνο γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα κοινά αλλά γιατί κάποιοι εξ αυτών έχουν χρηματίσει …θεράποντες αντικοινωνικών ψυχοαπολαυστικών και λοιπών ενασχολήσεων. Θα μου πείτε το γνωστόν, «ο λαός τους ψήφισε»… Πράγματι ο λαός (αυτός ο αφελής και πάντα προδομένος, αλλά και ο διαβλητός Νόμος  αφού μερικοί βγήκαν …αριστίνδην και υποχρεωτικά) τους εξέλεξε. Σωστά. Εσείς όμως τους προτείνατε και τους πριμοδοτήσατε, Εσείς τώρα τους χρησιμοποιείτε.
            Δεύτερον, δεν ξεκινήσατε καθόλου καλά Κύριε Δήμαρχε. Αντί τις πρώτες καθοριστικές 100 ημέρες να μπει ένα επιτελικό Σχέδιο προτεραιοτήτων συγκρότησης του Δήμου και σοβαρής καταγραφής των προβλημάτων όλων των χωριών, μάλιστα του ξεχωριστού Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, τι είδαμε;  Στα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια είδαμε με έκπληξη να ανατίθενται ουσιαστικές αρμοδιότητες σε  Συμβούλους που δεν ξέρουν να διαβάσουν έστω ένα έγγραφο!… Είδαμε να περισσεύει ο άκρατος λαϊκισμός (και μάλιστα με ολοκληρωτική ομοφωνία και των 27 !!) σε θέματα βασικής σημασίας όπως στο θέμα «της  σχεδιαζόμενης κατάργησης των Σχολείων» (με το χάϊδεμα στ΄ αυτιά, σε όλους ανεξαιρέτως!!), στο θέμα κάλυψης υγειονομικών αναγκών της πλέον ορεινής ζώνης με τους «Γιατρούς του Κόσμου» (λες και είναι πολιτικοί πρόσφυγες ή στο βάθος της ζούγκλας!!) και άλλα.
            Τρίτον, και τελευταίο προς το παρόν, που αφορά εμάς. Εμείς Κύριε Δήμαρχε  εκ καθήκοντος και χρέους αμέσως με την ανάληψη των Δημαρχιακών εξουσιών Σας, στείλαμε και το εθιμοτυπικό συγχαρητήριο μήνυμα αλλά και από τις 17 Ιανουαρίου 2011  εμπεριστατωμένο ΥΠΟΜΝΗΜΑ (σ.σ. βλ. σελ. 11 της «Δ») με τα «θέματα και προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας» και παράλληλα ζητούσαμε μια δια ζώσης συνάντηση μαζί Σας. Έκτοτε μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μας αγνοήσατε παντελώς, ούτε καν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο (αντίθετα,  ασθμαίνων μας θυμηθήκατε όταν χρειαστήκατε στοιχεία για την έντονη –και καταλυτική- διαμαρτυρία σας για την φημολογούμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Λαμπείας… Ας είναι).
            Όμως εμείς, αθεράπευτα ρομαντικοί και υπομονετικοί, αναμένουμε το καλλίτερο για τον Δήμο μας γιατί αγαπάμε τον τόπο μας. Άμποτε να εισακουστούμε, έστω και στο ελάχιστο!...
Με την προσήκουσα τιμή στο αξίωμά Σας
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Εκπολιτιστικής Ένωσης Λαμπειέων(Διβριωτών)  και
του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ
Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου