Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Προς το περιοδικό «ΔΙΒΡΗ» και τους απανταχού διβριώτες Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ του ΣΔΑ το … «ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ»!...




Προς το περιοδικό «ΔΙΒΡΗ» και τους απανταχού διβριώτες  Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ (6σέλιδης και ανυπόγραφης) του ΣΔΑ
το … «ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ»!...
        Προ καιρού το περιοδικό ¨ΔΙΒΡΗ» πήρε μια εκπληκτική ανυπόγραφη Επιστολή έξι (αριθμός 6) σελίδων, ως απάντηση σε ένα δικό μας ενημερωτικό δημοσίευμα με θέμα:  
«ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ …ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΕΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ!...
Μερικά ευτράπελα «Συλλογικά» της Λαμπείας τα οποία τελικά είναι πολύ σοβαρά γιατί παραπλανούν και δηλητηριάζουν («μυθριδατισμός») τις νεώτερες γενιές.
Κυρίως όμως είναι έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού  στους απελθόντες ευπατρίδες και την Ιστορική Συλλογική Μνήμη της φιλτάτης ιδιαίτερης πατρίδας Δίβρης,
 που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας»
            Λεπτομέρειες για τα θέμα αυτό γράφτηκαν στο περιοδικό «ΔΙΒΡΗ» και         αυτή την Ιστοσελίδα (με ντοκουμέντα, αδιάσειστα στοιχεία, επιστολές και προσωπικές μαρτυρίες) και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε, γιατί οι αναγνώστες και μνήμη και κρίση και νουν έχουν.   Όταν πήραμε την επιστολή αυτή, είναι αλήθεια ότι διασκεδάσαμε αρκούντως γιατί ξέραμε πώς γράφτηκε, από ποιον γράφτηκε και γιατί γράφτηκε. Και το μόνο που έκανε ο εκδότης της «ΔΙΒΡΗΣ» ήταν να στείλει απάντηση μιας σελίδας (έτσι για τα μάτια), που θα διαβάσετε παρακάτω, μάλλον με χιουμοριστικό τρόπο και είπαμε να τελειώνει εκεί  το θέμα…
        Πλην όμως, σε χτεσινή επίσκεψή μας στην πατρώα γη Δίβρη, διαπιστώσαμε ότι η Επιστολή αυτή είχε σταλεί στα Καφενεία (sic!) της Δίβρης (εν είδη φεϊγ βολάν) για να την διαβάσουν οι πελάτες των καφενείων (!!!), ο δε συντάκτης της Επιστολής πήρε και τηλέφωνο τους καφετζήδες να φροντίσουν και την προωθήσουν στους πελάτες… Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έγινε στη Δίβρη, δεν ήθελαν και πολύ οι  διβριώτες (που έχουν στο αίμα τους, στο DNA τους) προαιώνιο ακαταμάχητο χιούμορ, όχι μόνο το διασκέδασαν αλλά και μας ρωτούσαν να τους εξηγήσουμε τι άραγε σημαίνουν όλα αυτά γιατί με το δίκηο τους δεν έβγαζαν γρι από το περιεχόμενο και τόριχναν στο καλαμπούρι…
Και μέχρι εδώ το ευτράπελο και το τραγελαφικό του πράγματος. Ο γράφων επικοινώνησε με το πρόεδρο του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας (ΣΔΑ), του ανέφερε το γεγονός και εκείνος του απάντησε ότι «δεν έχω ιδέα, ποιος την έστειλε στα Καφενεία και γιατί την έστειλε»(!!!). Ε!, λοιπόν όταν ο υπεύθυνος επικεφαλής του ΣΔΑ (ο έχων την τυπική και ουσιαστική ευθύνη) πρόεδρος δεν γνωρίζει ...«η Αριστερά του, τι ποιεί  η Δεξιά του», άστα να πάνε… Άσε που όταν ρωτήθηκε προ καιρού από μένα δημοσίως, εάν έχει διαβάσει το περιεχόμενο της Επιστολής και αν έχει καταλάβει τι λέει, με ειλικρίνεια (γιατί όντως είναι καλοπροαίρετος, ευπροσήγορος και χαμηλών τόνων) μου απάντησε αρνητικά!!... Αυτό τα λέει όλα. 

Και τώρα ήρθε η ώρα του διβριώτη Αναγνώστη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω: α) την απάντηση του εκδότη της «ΔΙΒΡΗΣ» και β)  την 6σελιδη ανυπόγραφή Επιστολή και γελάστε ή κλαύτε (από τα γέλια εννοώ…)




ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΙΒΡΗ»
Εκδότης – Διεθυντής
Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος
Κόκοτα 5 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Τηλ.6972295293                  Πειραιάς 13-4-2013

            Προς
            Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας»

Αγαπητοί συμπατριώτες
            Ειλικρινά προβληματίστηκα, αν θα πρέπει να σας γράψω αυτή την Επιστολή. Και θα εξηγηθώ εν ολίγοις.
            Πριν λίγο καιρό πήρα ένα ανυπόγραφό έγγραφο του Συλλόγου σας (συνοδευόμενο από 3 φωτοτυπίες)  χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς ημερομηνία και κυρίως χωρίς υπογραφή. Έτσι, ένοιωσα κάπως άσχημα και άβολα, αλλά είπα …«άντε στα κομμάτια», ας το διαβάσω να δω τι λέει.
            Ψυχανεμίστηκα για το περιεχόμενο, καθότι με είχε προϊδεάσει ο Πρόεδρός σας και περίμενα τα «φοβερά ντοκουμέντα» ως απάντηση στο κύριο άρθρο του περιοδικού μας τ.138ο  (ξέρετε εκείνο το «ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ… κλπ, κλπ) και έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα… Έλα, όμως που είχα μπροστά μου  ένα εξασέλιδο «γραφολογικό έκτρωμα» (με το συμπάθιο),  χωρίς παραγράφους, χωρίς τελείες, χωρίς καμιά συνοχή και δεν καταλάβαινα τι έλεγε!... Επιστράτευσα τα λίγα ελληνικά κολλυβογράμματα που ξέρω (δεν είμαι και πολύ-πολύ μορφωμένος, γιαυτό και το ορθογραφικό λάθος «μυθριδατισμός»  αντί του σωστού «μιθριδατισμός» που επεσήμανε ο συντάκτης της επιστολής σας που από ότι φαίνεται ξέρει κάτι γραμματάκια –μάλιστα μικρός ήταν ο καλλίτερος στις εκθέσεις ιδεών…), πλην δεν κατάφερα τίποτα. Άσε που αυτή η ατέλειωτη υπογράμμιση, είναι βασανιστική για αναγνώστες σαν και μένα.
            Λοιπόν,  προσπάθησα να βρω κάποιον διερμηνέα «περί δια γραμμάτου», μήπως και με φωτίσει, αλλ΄ εις μάτην. Ουδείς μπορούσε να λύσει την γραφή (κάτι δυσκολότερο από την Γραμμική Α΄, Γραμμική Β΄ και βάλε…).  Ανερμάτιστες φράσεις, αδέσποτες λέξεις«λίθοι, ξύλα και κέραμοι ατάκτως εριμμένα», παρέλαση άσχετων ονομάτων π.χ. Στεφανόπουλος, Σωτηρόπουλος, Μπίρμπας, Τόλιος, ψαλτάδες, παπάδες, εβραίοι κλπ, όλα ανάκατα, σε μια σύνθεση λόγου για βραβείο Γκίνες. Ένα ακόμη μνημείο ασυναρτησίας (και πάλι με το «συμπάθιο») και ευτυχώς που δεν το υπογράψατε (κάτι θα υπολογίσατε, υποθέτω).
            Μια τελευταία αφελή ερώτηση, θέλω να κάνω. Εσείς, ο πρόεδρος, ο γραμματέας, τα μέλη του ΔΣ το διαβάσατε φίλοι συμπατριώτες; Εγώ πάντως αμφιβάλλω (όμως εν καιρώ, θα το δημοσιεύσω εις θέσιν περίοπτον, προς γνώσιν και τέρψιν των απανταχού Διβριωτών…)
            Επί της ουσίας του θέματος, περισσότερα στο νέο τ.139ο του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ» και στην Ιστοσελίδα μου, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτω για όσους δεν τα έχουν καλά με το ίντερνετ.
            Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Σας ασπάζομαι χιαστί (παρακαλώ, ρωτείστε το συντάκτη τι σημαίνει)
Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος
Εκδότης της «ΔΙΒΡΗΣ»




2
3
\
4
5
6
Ιδού!, η περιβόητη (ή διαβόητη) Α΄ Επιστολή προς το περιοδικό ¨ΔΙΒΡΗ"
και τους απανταχού διβρίώτες (καφενόβιους και μη) προς τέρψιν και
διασκέδασιν, για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας τις δύσκολες μέρες που περνάμε!...  








2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤYΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΒΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O αιώνιος Τηλεμαχος, στις πιο καλές στιγμές του...
    Σωτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή